Sezon bitti, yeni bir heyecan başlıyor.

Adı; Play-Off finalleri…

Gün; birlik ve beraberlik günüdür.

Kömürün ateşi Tire’yi yaksın…

2’nci Lig kapısı aralandı, şimdi içeri girme zamanı…

Nasıl girilecek?

Rakip; İzmir ekibi Tirespor 1922…

Bu takımla 2 maç oynayacağız.

5 Mayıs’ta Zonguldak’ta…

Rövanşı, 9 Mayıs’ta İzmir’de…

Kim üstünlük sağlar da rakibini elerse, işte o takım 2’nci Lig finalini Play-Off’a kalan diğer iki takımın mücadelesinden galip çıkacak olan ya Kızılcabölükspor, ya da Birlik Nakliyat Düzyurtspor’la TFF’nin belirleyeceği tarafsız sahada şampiyonluk maçı oynayacak.

Ama biz öncelikle ilimiz temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un yarın saat 16.00’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşılaşacağı Tirespor 1922 eleme ilk maçı hakkında bir değerlendirme yapalım. Gerçi biz ne kadar değerlendirsek de, son sözü sahada futbolcularımız söyleyecek.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldak Kömürspor’a gönül veren, sezon başından beri takımlarını içeride ve dışarıda yalnız bırakmayan muhteşem taraftarlarımız başta olmak üzere; genci-yaşlısı, bu şehirde ilçe, belde ve köylerde yaşayan herkes stada gelerek, tribünleri tıka-basa doldurarak, yeri göğü “Zonguldak” sesleriyle inletmeli, gelemeyenler de dualarını eksik etmemelidir.

Rakibimiz Tirespor 1922 futbolcuları stada geldiğinde “Zonguldak cehennemi”nden çıkamayacağını görmeli ve eli ayağı titremelidir. Her ne kadar onlar lig maçlarında bizi içeride ve dışarıda yendilerse de, bu maç, öyle bir maç değildir. Bu maç ve Tire’deki rövanş, şampiyonluk finali oynayabilmemizin ilk ayağıdır. Bu bakımdan yarın büyük taraftar desteğiyle ilk maçta rakibimiz karşısında çok büyük bir avantajlı skor elde etmeliyiz ki, Tire’de sıkıntı yaşamayalım.

[*] [*] [*] [*]

NASIL YENERİZ, AVANTAJ BİZDE Mİ?

Evet, avantaj bizde…

Kendi saha ve seyirci avantajımızla rakibe büyük baskı kurarak alacağımız güzel netice (2-0 gibi) Zonguldak Kömürspor’u finale taşır. Skorun ne olacağını şimdiden tahmin etmek elbette mümkün değil, alacağımız her türlü galibiyet bizi avantajlı yapar, ama asla rakipten gol yememeliyiz. Çünkü, bu tür Play-Off maçlarında deplasmanda atılan gol ya da goller, rakip takıma avantaj sağlıyor.

Geçen seneyi hatırlarsak…

İstanbulspor’la oynadığımız Play-Off’un ilk maçında İstanbul’da 0-0 berabere kalmış ve Zonguldak’ta alınan 1-1’lik sonuç İstanbulspor’a final oynatmış ve şampiyon olarak 2’nci Lige çıkmışlardı.

Bu tür maçlar, her iki takım futbolcularını da tedirgin yapar, psikolojik olarak kafalarında “Ya kaybedersek, ya hata yaparsak” gibi sıkıntılar dolaşır. İşte burada görev, muhteşem taraftarımıza düşecektir. Büyük destek ve moral motivasyonu futbolcularımızın şaha kalkmasını sağlayacak ve rakip takımın moralini alt-üst edecektir.

Böylesine bağıran, destek veren ve yeri göğü “Şampiyon Zonguldak” sesleriyle inleten büyük taraftarı hayatı boyunca bir arada görmeyen Tirespor 1922 oyuncularının psikolojisi daha da bozulacak, bu baskı onları hataya zorlayacaktır. İşte böylesine baskı ve destekle işimizi kolaylaştırarak, rakibi gole ve gollere boğmalıyız. Daha önce de Play-Off tecrübesi yaşayan oyuncularımız, “Her horoz kendi çiftliğinde öter” misali sahayı rakibine dar etmelidir.

Büyük moral motivasyonu, iyi organize, her an dikkatli, ne yaptığını bilen, hataya geçit vermeyen, iyi konsantrasyon ve her şeyden önemlisi savaşarak, yüreğini ortaya koyarak, Zonguldak aşkına bu maçtan mutlaka iyi bir netice almalıyız.

Bir başka avantajımız ise…

İzmir’de 9 Mayıs’ta oynayacağımız rövanş karşılaşmasında Tirespor 1922 ceza aldığı için seyircisiz oynayacak, Zonguldak Kömürspor’lu taraftarlarımız da maça girme imkanı bulacaklardır. Bu durum dahi çok iyi bir avantajdır. Deplasmanda seyirci baskısı altında oynamayacağız, aksine seyirci avantajına da sahip olacağız. İki pencereden de bakıldığında tüm şartlar lehimize işliyor. Yeter ki, yarın oynayacağımız ilk maçta gol yemeden iyi bir skor elde edelim.

Diyeceğimiz odur ki:

“Zonguldak aşkına herkes ayağa...”

“Zonguldak aşkına haydi maça…”

Bu fırsat, her zaman ele geçmez.

2’nci Lige olan hasret bitsin.

Haydi kırmızı-laciverti aslanlar…

Her şey size bağlı…

Zonguldak inandı, sizler de inanın.

Tire’yi Zonguldak’ın çimlerine gömün.

Her vurduğunuz gol olsun.

Allah yardımcınız olsun