Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta, zor şartlar altında, kıt imkanlarla, ekonomik sıkıntılarla boğuşmasına rağmen sezonu 4’üncü sırada tamamlayarak, Play-Off finallerine katılmayı başaran Zonguldak Kömürspor’un 2’nci Lige çıkması halinde Vali Sayın Ali Kaban’ın girişimleriyle Eren Enerji’den 200 bin lira prim sözü alması, camiada büyük bir sevinç uyandırdı.

Sayın Valimizin kentini düşünmesi, bu konuda yaptığı olumlu çalışmalarının yanı sıra il takımı olan Zonguldak Kömürspor adına elini taşın altına koyması da, spor camiasında büyük takdir topluyor.
“Kentini ve kentin takımını düşünen Vali” olarak adı altın harflerle yazılmaya başlayan Sayın Ali Kaban, bu konuda vicdanı rahat olduğu kadar, bir o kadar da takıma sahip çıkmayanlara haklı olarak sitem ediyor.

[*] [*] [*] [*]

Vali Sayın Ali Kaban’ın Zonguldak Kömürspor’un Play-Off finalleri öncesi kamuoyuna yaptığı açıklamayı Pusula internet sitesinden dikkatli bir şekilde dinledim. Yaptığı konuşmalardan önemli detayları not aldım.

Valilik makamında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner katılırken, Sayın Kaban’ın açıklamaları gerçekten çok düşündürücüydü.

Önce Sayın Valimizin konuşmalarından not aldığım önemli sözlerini bir hatırlayalım:

“Zonguldakspor için önemli bir gün geldi. 2,5 senelik görevim içerisinde ilime ve Zonguldakspor’a hizmet etmeye çalışıyorum. Zonguldak’ta en önemli konulardan biri de, Zonguldakspor’dur. İmkansızlıklar içinde 2’nci Ligi zorlayan Süleyman Caner başta olmak üzere diğer yöneticiler ellerinden geleni yapıyor, ancak yeterli olmuyor. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde bir yardımı işadamları üzerinden ihtiyaca binaen spor kulübümüze aktardık. Spor yönetimi, zor bir yönetimdir. Süleyman Bey’in ne kadar sıkıntılara girdiğini ben iyi biliyorum.”

[*] [*] [*] [*]

“NANKÖRLER VAR…”

Vali Sayın Ali Kaban, devam ediyor:

“Bu durum bilinmesine rağmen nankörler var. Karanlıkta ıslık çalanlar var. ‘Neden vermiyorsunuz?’ dediğimizde, ‘Vermem, verdirtmem’ diyorsunuz. Bu ne ahlaksızlıktır? Herkes konuşuyor, konuşmakla olmuyor. Birileri kenardan konuşmayacak. Lavuar alanı konusunda hakikaten kaprisler yüzünden ben devreye girmek zorunda kaldım. Bu kadar yokluğa rağmen takımın Play-Off finallerine kalması başarıdır.”

[*] [*] [*] [*]

EREN ENERJİ’YE TEŞEKKÜR…

Sayın Kaban, Eren Enerji’ye teşekkür ettiği konuşmasında, “Sayın Emir Eren nezdinde Eren Enerji’ye teşekkür ediyorum. Şampiyonluğu göğüslememiz ve 2’nci Lige çıkmamız halinde 200 bin lira prim sözü aldım. Zonguldakspor’un sıkıntıları var. Bir tek firmaya yüklenmek yerine güzel bir çalışma yapalım” diyor.

[*] [*] [*] [*]

HAVUZ ÇAĞRISI…

Salın Vali, konuşmasının bir bölümünde de “havuz” çağrısı yaparak, kulübe büyük katkılar sağlanacağını belirtiyor.

Sayın Kaban, şunları söylüyor:

“Hep birlikte güzel bir çalışma yapalım. İşadamlarımız, esnafımız herkes bu oluşacak havuza bir tas dökerse, bu havuz dolar. Takım 2’nci Lige çıkarsa, şehirde büyük bir hareketlilik olur. Şu 2’nci Lige çıkalım. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım.”

Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner de, yaptığı konuşmada, Vali Sayın Ali Kaban’a ve İl Emniyet Müdürü Sayın Osman Ak’a, Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkmalarından ve destek vermelerinden dolayı minnettar olduğunu ifade ederek, futbolcuların da kenetlendiğini ve 2’nci Lige çıkma sözü verdiklerini söyledi.

[*] [*] [*] [*]

Şimdi burada bizim ekleyebileceğimiz husus şudur:

Ben yıllardır, şahsım olarak Zonguldak Kömürspor’a destek anlamında gerek yazdığım köşe yazılarında ve gerekse Pusula TV’de katıldığım spor canlı yayınlarında sürekli olarak Sayın Valimizin ifade ettiği gibi, “Herkes elini taşın altına koysun. Taşıma suyla değirmen dönmez” dedim. Mutlaka ve mutlaka kurumsallaşma adına adımlar atılması gerektiğini ve işadamlarımız, esnaflarımız, kurum ve kuruluşlar, milletvekillerimiz hep birlikte el ele vererek, takıma sahip çıkılması gerektiğinin defalarca altını çizdik, ama maalesef görüldüğü üzere hep aynı noktadayız.

İşte bu olumsuz tablo, Sayın Valimizin büyük tepkisine yol açtı ki, böylesine sitem dolu açıklamalarda bulundu.

Çok da iyi yaptı.

Ağzınıza sağlık Sayım Valim…

Bu şehirde yaşımız gereği çok Valiler gördük. Görev yapan Sayın Valilerimizin de elbette katkıları oldu. Ama açık ve net söylüyorum ki, Sayın Ali Kaban gibi ben kentine ve takımına sahip çıkan bir Valiye rastlamadım. Bu anlamda kendisine buradan bir daha teşekkür ediyorum. Eğer bu takım 2’nci Lige çıkarsa, inanın bu Sayın Ali Kaban’ın sayesinde olacaktır.

İnşallah gerçek olur.

Allah utandırmasın