“Ormanlar kralı” olarak bilinen aslan, aç kaldığı zaman ne yapar? Hayatta kalabilmek için avlarına saldırıp, yakaladığında paramparça ederek, karnını doyurur. Her ne kadar vahşi bir durum olsa da, aslanların avlarına saldırmalarını TV’deki belgesellerde gördüğümüzde heyecanla izleriz. Bu örneği neden verdiğimi tahmin etmişsinizdir. Zonguldak Kömürspor-Gölbaşıspor mücadelesini, ben bu örneğe benzettim.

Adeta öldük öldük dirildik.

Çok şükür ki, kimse kalpten gitmedi. Kalp atışlarımız heyecandan güp güp vurdu. Hele o son dakikaya girildiğinde ve dakikalar 90’ı gösterip, umutlar tükendiği anda korner atışından Furkan Aydın’ın o altın kafa golü yok mu? Sevinçten gözlerimiz doldu.

Ara transferde alınan Furkan Aydın, takımda fazla forma şansı bulamasa da, 59’uncu dakikada Suat Kerçin’in yerine oyuna girip attığı o bitirici kafa golüyle Zonguldak Kömürspor’u ipten alarak, Play-Off kapısını açan futbolcu olmayı başardı. İnanın sezon başından beri bu kadar heyecanın tavan yaptığı bir maç izlenmemiştir.

Biz kazandık, konuk Gölbaşıspor küme düştü, ama ben bu takımın nasıl ligin dibinde kaldığına ve küme düştüğüne hala inanamıyorum. Canımızı okudular, inanılmaz direnç gösterdiler ve az daha bizi son Erzin Belediyespor maçına mahkum bırakacaklardı ve orada işimizin ne kadar zor olacağını hepimiz biliyorduk.

[*] [*] [*] [*]

Yazımızın başlangıcında da ifade ettiğimiz üzere Gölbaşıspor, aç aslanlar misali kalemize çok sık geldi-gitti ve net fırsatlardan da yararlanamadı. Takım halinde elinden gelenin en iyisini yaptılar ve 56’ncı dakikada Ünal Avcı’nın çaprazdan attığı mükemmel şutla 1-0 öne de geçtiler.

Beklenmedik şok golle sarsılan kırmızı-lacivertli ekibimizde ister istemez panik başladı ve rakibe de moral geldi. Skoru değiştirmek için takım halinde yüklenmeye başlayan ekibimiz, defansta da açıklar vermeye başladı. Gölbaşıspor, kontrataklarla üzerimize gelerek iki tane de net fırsatı atmış olsaydı “geçmiş olsun” diyecektik. Ama 62’nci dakikada Okan Eken’in ceza sahası içinde düşürülüp kazandığımız penaltı atışı ve Berkan Akdeniz’in topu ağlara yollamasıyla durum 1-1’e gelince umutlandık.

Beraberlik; ne Zonguldak Kömürspor’a, ne de Gölbaşıspor’a artı getirmiyordu. Maç, bu şekilde bitmiş olsaydı, Gölbaşıspor yine küme düşmüş olacaktı ve bizde Play-Off için son maçımızı Erzin Belediyespor deplasmanında oynayacaktık. Erzin Belediyespor’un deplasmanda Tekirdağspor’u 3-1 yenmiş olması, işimizin ne kadar zor olduğunun da göstergesiydi.

Her şeyin ve umutların tükendiği anlar gelmişti ve “umutsuz yaşanmaz” sözünün gerçek olduğunu Furkan Aydın gösterdi. 90’ıncı dakikada kazanılan korner atışında arka direkte yerini alan Furkan Aydın, havadan süzülerek gelen topa kule gibi yükselerek kafayı çaktı ve topu doğru adrese, “Play-Off” yolunu açan Gölbaşıspor ağlarına bıraktı.

[*] [*] [*] [*]

Maçın bu derece zorlu geçmesine etken eden nedenler de vardı. Birazda o nedenlerden bahsedecek olursak, doğru analiz yapmış oluruz.

Bu tür final niteliği taşıyan maçlarda öncelikle maça çok iyi konsantre olursanız ve sahada iyi organize olup pas trafiğini de olumlu kullanırsanız, rakibin oyun düzenini de bozarsınız. Zonguldak Kömürspor’da kart cezalısı olan sağ bek Burak Et, sol bek Batuhan Otyıldız ve Ercan Coşkun’un olmaması, kanat organizasyonlarının tüm yükünü Onur Eriş’e bıraktı. Onur Eriş, maç boyunca soldan çok iyi bindirmeler yaparak, rakibi zorladı, ancak bitirici ortalar santrafor Okan Eken’e gelmeyince, gol de gelmedi. Bu arada Okan Eken’in topla buluştuğu anlarda da çalımlar denemesi, top kaptırması, kale yerine sağa-sola hamleler yapması rakip takıma yaradı. Okan Eken’in maç boyunca yaptığı en olumlu hareket, penaltı yaptırarak takıma galibiyet adına umut vermesi oldu.

Orta sahanın beyni, pas organizatörü Mert Caymaz’ın gününde olmaması, Hüseyin Yılmaz ve Berkan Akdeniz’in de beklenen performanstan uzak kalması, galibiyetin geç gelmesine neden oldu. Fakat futbolun tek gerçeği olan şartlar ne olursa olsun 90 dakika sonunda alınan galibiyet, bu tür olumsuzlukları sildi. “Oynayana değil, gol atana puan verirler” ya, işte böyle güzel bir sonuçla Play-Off heyecanını bizlere yaşatan tüm futbolcu kardeşlerimize teşekkür borçluyuz, bunu da ifade etmek isterim.

[*] [*] [*] [*]

PLAY-OFF’TAKİ RAKİBİMİZ TİRESPOR 1922…

Bilindiği gibi BB. Erzurumspor, zorlu sezonun ardından şampiyon oldu ve adını 2’nci Lige yazdırdı. Şimdi Play-Off’tan çıkacak ikinci takıma sıra geldi ve “bu takım kim olacak?” sorusuna cevap aranıyor.

Play-Off mücadelesinde Zonguldak Kömürspor’un rakibinin Tirespor 1922 olması kesinleşti. Statü gereği 3’üncü ve 4’üncü takımlar eşleşiyor. Diğer rakiplerden ligi 2’nci olarak bitiren Kızılcabölükspor’un rakibinin kim olacağı, bu haftaki son maçta belirlenecek. Bu takımlardan ya Birlik Nakliyat Düzyurtspor, ya da Erzin Belediyespor’un alacak olduğu sonuçlara göre Kızılcabölükspor’un rakibi ortaya çıkacak.

Bizim rakibimiz Tirespor 1922, gerçekten işimizin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Çünkü ligde oynadığımız iki maçta da Tirespor 1922, Zonguldak Kömürspor’a üstünlük sağlamıştı. Bu bakımdan kolay bir maç olmayacağı kesin gözüküyor. Şu gerçek de unutulmamalıdır ki, Play-Off maçlarının havası çok değişik olur. Her takımın birbirlerine karşı yüzde 50 şansı vardır. Ne olacağı hiç belli olmaz. “Nasıl ki Gölbaşıspor maçında 90’ıncı dakikada Play-Off kapısından içeri girdiysek, Tirespor 1922 maçından da Play-Off’tan çıkmasını biliriz” diye düşünüyorum.

Geçen sene İstanbulspor’a kaptırdığımız yarı final maçındaki üzüntümüzün bu defa sevince dönüşmesini yürekten temenni ediyorum.

[*] [*] [*] [*]

Zor şartlar altında, kıt imkanlarla bu takımı Play-Off’a çıkartan ve bu mutluluğu bizlere yaşatan, emeği geçen her kim varsa, teşekkür ediyorum.

İnşallah bu defaki Play-Off, 2’nci Lige çıkmamız vesile olur.