Çok mutluyum…
Çok mutluyuz…

Zincirleri kıra kıra gelen Zonguldak Kömürspor’umuz, Play-Off yarı final rövanş maçında İzmir’de, Tirespor 1922’yi net bir skorla 2-0 mağlup ederek, adını finale yazdırdı. İnanmış çocuklar, çok büyük bir başarıya imza attı. Şimdi geride sadece 90 dakika kaldı.

[*] [*] [*] [*]

Yazımın başlığını “Zonguldakspor şampiii…” diye attım. Artık 2’nci Ligin kapısına kadar dayandık, kapıyı açmak için zorluyoruz. Kömür kentinin evlatları ve arkasındaki büyük coşkulu taraftar, o kadar inançlı ki, gemileri yaktık, geri dönüş yok.

Tirespor 1922’nin tüm olumsuz, moral bozucu ve gardımızı düşürücü davranışlarına rağmen Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, aslanlar gibi sahaya çıkarak, ortaya koydukları müthiş performans ve attıkları 2 golle rakibin tüm planlarını bozarak, onları kazdıkları kuyuya gömdü ve hak ettiği finale yükseldi.

Ligde oynadığı 2 maçta da Zonguldak Kömürspor’u mağlup eden Tirespor 1922’nin Zonguldak’ta 2-1 mağlup oldukları maç sonrası rövanşla ilgili ortaya attığı, “3-0 yeneriz, hiç şansları yok” gibi balon laflarını onlara yedirmenin mutluluğunu da yaşadık. Finale çıkma mutluluğunu tüm Zonguldak halkına yaşatan aslanlara teşekkür borçluyuz. Asıl büyük teşekkürü de, şampiyon olduktan sonra yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. İnşallah Kızılcabölükspor ile oynayacağımız son 90 dakikadan sonra bu şehir hak ettiği mutluluğu doya doya yaşayacaktır. Buna canı gönülden inanıyoruz.

[*] [*] [*] [*]

VEEE KIZILCABÖLÜKSPOR…

Şimdi gelelim finalde mücadele edeceğimiz Kızılcabölükspor’un analizine…

Kızılcabölükspor, Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde 1982 yılında kurulmuş. Takımın taraftar topluluğu kendisine "Mekik Gençlik" adını seçmiş. 2012-2013 sezonunda tarihinde ilk kez Spor Toto 3’üncü Lig’e yükselmiş. Kızılcabölük kasabasının eski zamanlardan beri dokuma yapılan ve bu sektörde kendini duyurmuş bir tekstil kasabası olmasından dolayı, 1982'de sarı-kırmızı renklerle “Mekikspor” adıyla kurulan kulüp, kaymakamlık turnuvalarında Kızılcabölük gençlerinin oluşturduğu bir takım olarak faaliyetini sürdürmüş. Yıllarca Denizli Amatör Liglerinde mücadele eden Kızılcabölükspor, 2009-2010 sezonunda Denizli 2’nci Amatör Ligi'nde şampiyon olarak Denizli 1’inci Amatör Ligi'ne yükselmiş. 2010-2011 sezonunda 1’inci Amatör Lig'den Denizli Süper Amatör Lig'e yükselen kulüp, 2011-2012 sezonu sonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etme hakkını elde etmiş. 2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 7’nci Grup’ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez Spor Toto 3’üncü Lig'e çıkmış.

[*] [*] [*] [*]

Yarı finalin ilk maçında Birlik Nakliyat Düzyurtspor’la eşleşen Kızılcabölükspor, Trabzon’da oynadığı ilk maçta 0-0 berabere kaldıkları maçın rövanşında kendi sahasında rakibini 1-0 yenerek, finalde Zonguldak Kömürspor’la oynamaya hak kazandı.

Maçtan sonra açıklama yapan Kızılcabölükspor Teknik Direktörü Hasan Sermet, çok iddialı sözler söyleyerek, Denizli’ye 2’nci Lig takımı kazandıracaklarını belirtmiş.

Hasan Sermet’in açıklamasına bir göz atalım:

“İlk maçtaki 0-0’lık sonuç avantajlı gibi görünse de, sıkıntılı bir sonuçtu. Yediğiniz bir golü çıkarmak çok zorlaşabiliyor, böyle maçlarda. Takım olarak çok koştuk, çok mücadele ettik. Çocuklarla konuşmalarımızda ilk golü bulabileceğimizi biliyorduk. Öne geçtikten sonra psikolojik olarak kapanmak zorunda kaldık. Çok da baskı yedik. Rakip genel olarak doldur-boşalt ile üstümüze geldi. Ama bu baskıya rağmen net pozisyon şansı vermedik. Sonuçta 1-0 kazanarak finale yükseldik. Allah’a şükür ki tur atladık. Çocuklar bu sene çok büyük emek verdiler, çok çabaladılar. Bu noktalara tırnaklarıyla geldiler. Onlarla gurur duyuyorum. Artık rakibimiz Zonguldak Kömürspor. O maçta da var gücümüzle, elimizden gelenin fazlasını vererek çabalamaya devam edeceğiz. Hedefimiz, Denizli’ye bir 2’nci Lig takımı kazandırmak.”

Görüldüğü üzere Zonguldak Kömürspor olarak bizler ne kadar hedefe kilitlenip şampiyonluğu çok istiyorsak, Kızılcabölükspor ve kenti de 2’nci Lige çıkmayı çok istiyor. Finale kadar yükselme başarısı gösteren bu iki takımın mücadelesi gerçekten nefesleri kesecek. Ancak ben şahsım olarak şuna inanıyorum ve geçtiğimiz günlerde yazdığım yazılarımda da aynı şeyin altını çizerek dedim ki:

“Gölbaşıspor maçında 90’ıncı dakikada Furkan Aydın’ın attığı o müthiş altın kafa golü final kapısını açtı. Allah’ın bir lütfudur. Bu gol, bizi 2’nci Lige çıkaracak.”

Ve daha sonra Tirespor 1922 maçında da 67’nci dakikada 1-0 mağlup duruma düştükten sonra peş peşe gelen 2 golün ardından bu inancım daha da kuvvetlendi. Sonuçta, bir türlü şansımız tutmayan Tirespor 1922’yi nasıl saf dışı bıraktıysak, Kızılcabölükspor’u da aynı şekilde saf dışı bırakıp “şampi…” kelimesini tamamlayıp “şampiyon” olacağız.

[*] [*] [*] [*]

Geçen sene bilindiği üzere İstanbulspor’a yarı final maçında şanssız bir şekilde elenmiştik. ama bu sene yarı finali geçip finale kadar yükseldik. Demek ki, artık şampiyon olmanın vakti geldi. Final maçının nerede olacağının önemi yok. Büyük Zonguldak Kömürspor taraftarı, nerede olursa olsun bu final maçında da stadı dolduracak kadar bilinçli ve muhteşem bir taraftar grubudur.

Sonuç itibariyle tüm Zonguldak halkı, ayaklarına kadar gelen bu fırsatın kaçırılmayacağına inanıyor. Futbolcu kardeşlerimiz de aynı inanç ve azimle sahada yüreklerini ortaya koyarak, son 90 dakikada da rakibini yenerek, bu şehre şampiyonluğu hediye edeceklerdir.

Zonguldak, koca bir il takımıdır ve Türkiye’nin cumhuriyetten sonra kurulan ilk vilayetidir.

Taraftarları da, Türkiye sınırlarını aşmış, dünyaya örnek olmuştur.

Stadı çok kötü bir örnek olsa da, muhteşem taraftarları bu berbat statta “yağmur-çamur, kar-kış” demeden destek vermişse, Zonguldak Kömürspor’un ateşi Kızılcabölük’ü de yakacak ve hak ettiğimiz 2’nci Lige çıkacağız…

Bu büyük inanmışlığın sonu şampiyonluktur.

Kalın sağlıcakla