Okumak başka bir şey okuduğunu anlamak başka. Garip eleştiriler alıyorum CHP’yi eleştiriyorum diye. Ben CHP’nin tüzüğünü genel başkanını eleştirmem ama, CHP’yi Zonguldak’ta temsil edenleri eleştiririm. Hele temsilde sıkıntı yaşıyorlarsa. Hep söylüyorum bu partiye kraldan çok kralcı olma anlayışı kadar hiçbir şey zarar veremez. El etek öpmek hiçbir CHP’liye yakışmaz. Dün ak dediğine bugün kara demek adamlık değildir. Partisinden çok kendisini düşünenler başta olursa bu parti böyle yerinde sayar. Bunların hangisi yanlış? Ben bunları söylerken de bir iki tabanı yarığa Cumhuriyet Halk Partililiğimi tartıştırmam. Ne diyor Mehmet Haberal Hocamız: “Biz CHP´liler kavga etmemeliyiz. Eserler ortaya koymalıyız. CHP eserlerle ortaya çıkmalı.”


HABERAL PARTİYE HAVA KATTI

Sayın Hocamız bugün aramızda. Hem de CHP milletvekili olarak. Elbet soracaktır iki yıldır ne yaptınız diye. Merak edecektir istifa eden meclis üyelerinin belediye başkanlarının gerekçelerini. Ben Facebook’tan muhalefet yaptım yanıtı muhakkak ki tatmin etmeyecektir Hocamızı. Örneğin merak edecektir. Çaycuma’da niye aday adayı olmadığını. Ah birde öğreniverirse birbirinizle olan kavgalarınızı, saygısızlıklarınızı. Benim yazdıklarımda bunlardı işte. Mehmet Haberal hocamızın çıkar çıkmaz farklı bir hava kattığı kesin partiye. Eminim bunun yanında ciddi bir disiplinde gelecektir. Hatta birileri keşke çıkmasaydı bile diyecektir.


ULUPINAR ADAY ADAYINI BELİRLERKEN ALKOLMETRE KULLANSIN AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın aday adayı içki içmeyecekmiş. Sanki kendi adayken yada başkanken içmiyordu? Ne önemli kriter. Vizyon, çalışkanlık OUT Yeşilaycılık İN. Bende aday adayı alkolik olsun demiyorum ama, televizyondan gözümüzün içine bakarak söylediğin kriter de bu olmamalı. Bu arada ne oldu temayül yoklamaları anketler? Bir tek alkol muayenesi mi yapacaksınız adayı belirlerken?


CHP ÇAYCUMA ADAYI MEHMET ÖZDAL’MI?

Hala belediye başkanlığı adaylık başvurusu yok Çaycuma CHP’de. Fısıltı gazeteleri Mehmet Özdal’ın yeniden aday olacağını yazıyor. 2004 yılında aday olmuştu Sayın Özdal. Yine Sayın Köktürk’ün adayıydı. Sonuç ortada. Bugün Zonguldak’ta seçimi kesin kazanacak gözüyle bakılan tek aday Mithat Gülşen’in ilk seçimiydi 2004. Kazanabilinecek seçimi kaybeden CHP, Mithat Gülşen efsanesinin temelini atmış oldu. Bugün yine aday olursa Mehmet Özdal, Mithat Başkan 2021’i kesin görür artık. Çünkü ithal aday tutmuyor. İthal olan yerlide olsa dışarıdan geldi mi olmuyor?