Eskiden mi kolaydı il başkanlığı şimdi mi zor bilmiyorum ama Halil Furat’ın işi hiç kolay değil. Koltuğa oturur oturmaz neredeyse her gün kucağına bir bomba kondu.

İlk olarak Zonguldak’ın dört belediye meclis üyesi skandalı çıktı karşısına. Günlerce konuşuldu, yazıldı yolladı disipline; sonuç kocaman bir TIRT.

Belediye Başkanı ihraç edilecekti; sonuç TIRT.

Günlerce merkez ilçe başkanı konuşuldu, yazıldı. Görevde kalıp kalmayacağına dair nereyse bahisler oynandı. O görevden alındı; kongreye gidilecek dendi; sonuç gene TIRT.

Ereğli’de partiden istifa eden meclis üyeleri, disipline yollananlar…

Bütün örgütler toz duman, Halil Başkanda bu durumda seçim startı verecek kadar tozutmuş durumda.

Mevcut durumdan muhakkak ki AKP memnun ama sanırımda sadece izleyip, seyirci kaldığına göre Ali İhsan Köktürk’te memnun. Bütün ilçe örgütleri en az üç baş olmuş; o sanırım böl parçala yönet stratejisi güdüyor.

Yerel seçim umurun da değil çünkü Çaycuma’dan doğru alışkanlık yapmış yerel seçimi kaybetmek. Padişahım çok yaşa anlayışı hakim olduğundan, eleştiren konuşan zaten yok. Çünkü partinin yarısı bir şeylere aday, sığınacak liman, onay mevki olarak ta Sayın vekili görüyorlar.

Baylar, bayanlar sayın adaylar; Sayın vekilin onayıyla bu iş bitmiyor, sandıktan çıkmanız gerekiyor bunun içinde halkın onayı lazım. Ali İhsan Köktürk’ün bir oyu var sanırım onu da Çaycuma’da kullanır benden söylemesi.

SİLİVRİ’DE Kİ BİZİM İRADEMİZ ZONGULDAK’IN DA MİLLETVEKİLİ

Yazımı yazarken CHP üyesi bir arkadaşım geldi yanıma. Onunda cebine partiden mesaj geldi. Zonguldak CHP, Sayın Haberal’ın duruşması için Silivri’ye araç kaldırıyormuş.

Yerel gazetelere baktım en ufak açıklama yok, fısıltı gazetesi de boş. Umarım o otobüs dolar. İkinciyi doldurmakta gözünüz olmaz bilirim sosyal demokratsınız siz azla yetinmeyi seversiniz. İktidar olmayı istemezsiniz muhalefet yeter size. Yapıyormuş gibi yapmayı bırakın, bir işi tam yapın.

Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun ya Ergenekon davasının hiçbir eyleminde yoktunuz ama Cana can katan hocaya, kendi iradenize bari sahip çıkın.

Halil başkan sana da küçük bir tavsiye yap Silivri’de bir yoklamada, kimler var kimler yok kendin gör.