CHP Genel Merkezi, bazı milletvekillerini yerel seçimlerde kendine bölgelerinde belediye başkan adayı olarak gösterecekmiş. Milletvekilinin aday olurken istifa etmek gibi zorunluluğu yok. Seçilemezse de tekrar milletvekilliğine geri dönüyor.

Bu uygulama sanırım sıkıntılı seçim bölgelerinde uygulanacak. Zonguldak’ta bunlardan bir tanesi. Ereğli dahil, CHP her ilçede sıkıntılı. Hele de mevcut aday adayları düşünüldüğünde, bu uygulama Zonguldak’ta da yapılmalı bize göre.

Zonguldak merkez de aday adaylığına soyunan Harun Akın bu düşünceye uyuyor sayılır. Ereğli zaten Halil Posbıyık’a emanet. Sonra ki en büyük ilçede Çaycuma.

Malum Çaycuma’da yerel seçimlerde CHP hezimete uğrasa da; genel seçimlerde iddaya göre Çaycuma merkezde hep öndeymiş. Bizce CHP Çaycuma olarak önlerinde büyük bir fırsat var. Yapsınlar Ali İhsan Köktürk’ü aday alsınlar belediyeyi. Ne de olsa Çaycuma da ki CHP oylarının tamamı onun oyu; aynen Filyos Vadisinde olduğu gibi!!! Kaybedecek bir şeyi de yok dönüverir yine milletvekilliğine.

Zaten Mithat Gülşen’in AKP’ye kaptıran Sayın Vekilin Çaycuma’ya bir borcu. Hadi Ali İhsan Köktürk öde borcunu kurtar Çaycuma’yı.

CHP gider Mersin’e, Muharrem Akdemir gider tersine…

Fethullah Gülen ve hareketi tarafından desteklenmesi ve devlet erkanı tarafından sahiplenilmesi ile eleştirilen Türkçe Olimpiyatlarına CHP’li Zonguldak Belediyesi sponsor olmuş.

Buna kılıf muhtemelen hazırdır; uluslararası kültürel bir etkinlik deyip geçiverirler. Onlar geçerde senin F tipiyle mücadele ediyoruz diyen tabanın ne yapar bilemeyiz. Sen sokaklarda her tarafı cemaat sarmış diye isyan edeceksin, senin belediyen buna sponsor olacak.

Hiç mi uyaran olmaz, anlamak mümkün değil. Bu partinin örgütleri ne iş yapar bilen yok. Varsa yoksa iç hesaplaşma; çelme takma. Okyanus ötesi Zonguldak limanına demir atmış kimin umurunda.

19 Mayıs da ne kutlanır?

19 Mayıs tatil olan pazara rastladığından olsa gerek, Atatürk’ün partisi CHP’de de bazı örgütler de Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet bağımlılığı da tatile çıkmış. Alaplı, Zonguldak ve Gökçebey örgütleri en azından alternatif törenlerle, Atatürk’ün benim doğum günüm diyerek ne kadar önem verdiğini gösterdiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve “Spor Bayramı’nı kutlarken; Türkiye’nin her yerinde insanlar sokaklara dökülmüşken, bazı örgütler çok çalıştıklarından olacak o gün stres atıp gezmeyi tercih etmişler.

Muhakkak ki CHP içinde Ulusalcıların neredeyse tasfiye edildiği bir dönemde, geleceğe yönelik hesapları olanlar bir şeylerden korkuyor. Ama dönem korkakların, kaçak güreşenlerin ve onların tetikçilerinin zamanı değil. En azından Mustafa Kemal’in Askerleri sizin gibilere yol vermez.