Birileri tatil sayarken 29 Ekim, 10 Kasım, 23 Nisan, 19 Mayısı; Ankara’daydı yurtseverler. Yine birileri yolu uzak bulurken 13 Aralıkta 8 Nisan da Silivri’de direnişteydi Atatürkçüler. Her türlü baskıya rağmen barikatlar yıkıldı, her buluşmada sözler verildi bir dahaki buluşma için, sözler tutuldu.

Oralarda yoklamaya yapmaya gerek yoktu çünkü bayraklardan belliydi gelenler. Türkiye genelinden gelenleri değerlendirmeyi ulusal basında yapsınlar benim işim Zonguldak. Milli bayramları yeşilliklerde kutladılar ama Zonguldak’ın iradesi Sayın Mehmet Haberal ‘ı Silivri’de ki mücadelesinde yalnız bıraktı Zonguldak CHP örgütleri. Halil Furat ve ekibi dışında ilçelerden katılım neredeyse sıfırdı. Evlerinde oturup timsah gözyaşları dökmeyi tercih ettiler yada Facebooklar da resimlerini paylaştılar.

5 Ağustos günü Silivri’de karar duruşması var ve yurtseverler yine orada olacaklar. Ama bu sefer umutluyum daha da kalabalık olacağı yönünde. Çünkü CHP’de aday adaylığı süreci başladı. Kendini göstermek isteyen, yoklamada var gözükmek isteyen aday adayları akın edecekler Silivri’ye. Hele de kendilerini Sayın Erkan Haberal veya Sayın Cevdet Uğurlu’ya gösterebilirlerse yarı hacı sayacaklar kendilerini. İşin kolayına kaçanlar Ramazanın ilk günüyle son günü oruç tutunca bütün ramazan oruçluymuş gibi sevabı var diye iddia ederler ya bunlarınki de o hesap.

Atam sende kalk ta ben yatamcılar bunlar; yat desen kaçacak delik ararlar…

CHP’de aday adayları, hemen hemen belli gibi. Aday adayları belli olunca da tahminler ve yorumlar çoğaldı. Çok adaylı yerlerde yapılan yorumların tek ortak noktası da şu: Falancayla bu seçim kazanılır ama il yönetimi onu aday yapmaz. Niye yapmaz?

Ali İhsan Köktürk’le arası iyi olmayanlar aday olamaz çünkü. Hele birde seçimi kazanıp Sayın Köktürk’e genel seçimde rakip olma ihtimali olanlar hiç olamaz.

Bu Zonguldak’ta Harun Akın, Kenan Köktürk Devrek’te Songül Malkoç için geçerli. Ereğli Alaplı tek adayla gidiyor çünkü. CHP’nin yıkılmaz kalesi Zonguldak’ın Çankaya’sı Çaycuma’da aday adayı yok daha. Yahu bu partinin tek misyonu Ali İhsan Köktürk’ün geleceğini garantiye almak mı?

Silivri’de yarı hacı olacaklarda da bu yüzden son zamanlarda bir Ali İhsan Köktürk hayranlığı oluştu ki görmeyin gitsin. Evlerinin duvarlarına posterini asacaklar gelip göreceğini bilseler. Padişahım çok yaşa sesleri yükseliyor vıcık vıcık. Ama ben yine söylüyorum KRAL ÇIPLAK diye söylemeye de devam edeceğim. Yakın tarihte ki konuşmalarınız akıllardayken tarih sizin bu dik olmayan duruşunuzu da yazacak. El etek öpmeyle aday olunacaksa bırakın olmayın, en azından bu partide olmayın.