Hamdi Uçar’a AKP İl Başkanı olarak CHP Zonguldak teşkilatlarına müdahale hakkı verseler ne yapardı hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm. Aslında çokta kafa yormaya gerek yok durum ortada çünkü.

Her şeyden önce başta Merkez İlçe olmak üzere bütün teşkilatların devam etmesi için elinden geleni yapar; kongrelerinde on yılda bir yapılması için uğraşırdı. Mevcut kadroların bu istikrarlı çalışmasıyla 2023’e kadar sıkıntısı olmazdı bu durumda Hamdi Başkanın. Yerel seçimlerde Zonguldak adayını kesin Muharrem Akdemir olarak belirler; Ereğli’de de Halil Posbıyık’ın önünü keserdi bir şekilde. Çaycuma adayını da son iki yerel seçimdeki tercihleri ve başarısıyla Ali İhsan Köktürk’ün belirlemesini isterdi muhakkak. Kozlu adayını Hakkı Yayalar yaparken; Devrek umurunda bile olmazdı. O da BDP’lileri misafir eder ulusalcıları, milliyetçileri dikkate almaz, sivil toplum örgütlerini önemsemezdi. Çalışanla işi olmaz, ne kadar vasıfsız olursa olsun yandaşları daima el üstünde tutardı. Bu örnekler daha çoğalabilir de inanın bugünkü yapısıyla Hamdi Başkanın bir şey yapmasına gerekte yok. Hatta AKP bugün teşkilatlarına kilit vursun seçimlerden bir hafta önce açsın biz o malum soruyu o gün tekrar sorarız: Ne olacak bu CHP’nin hali?

HACI ADAM YALAN SÖYLEMEZ

Tabur kalkıyor kalkacak derken meğer epey bir gündem tutmuş Devrek’te. Gündem tutmuş derken öyle kampanyalar falan olmamış. Kahve köşelerinde konuşulmuş; taburun yerine ne yapılacağı tartışılmış o kadar.

Bir iki sivil toplum örgütü birde muhalefetten açıklama yapılmış. En sonunda da Sayın Ulupınar taburun kesinlikle kalkmayacağını açıklayarak herkesi yalanlamış. O gün için yalancı çıkanlar susmuşlar halada susmaktadırlar. Koskoca vekil, hem de hacı yalan söyleyecek değil ya inanmışlardır belki de ona.

O gün için inanmışlarda bugün niye susuyor siyasiler anlayabilene aşk olsun. Tabur gitmiş; Devrekli arkadaşlar arıyorlar ne yapacağız diye. Bu saatten sonra yapacak bir şey yokta bundan sonrası için memur zihniyetli, sorumluluk sahibi olmayan sorumluların değişmesi şart. Kafalar değişmez çünkü. Gömleklik kumaştan ceket çıkaramazsınız.