15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker askeri darbe teşebbüsünde bulundu. Fethullah Gülen'e bağlılık yemini eden ve kayıtlara FETÖ olarak geçen bu ekibin darbe girişimi başarısız oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılıkla üstüne gittiği FETÖ ile ilgili çok sayıda soruşturma dosyası açıldı. Binlerce örgüt üyesi tutuklandı. Zonguldak'ta da gözaltına alınan, tutuklanan, serbest kalan ve aklananlar oldu.

Ancak, soruşturma aşamasında ifadelerde adı geçen bazı önemli isimler ifadeye bile çağrılmadı. Şehir efsanesine göre bu isimlerden bazıları itirafçı oldu. Bazıları değişik yollarla bu işlerden kurtuldu. Ama kamuoyu hiçbir zaman bu açıklamalardan tatmin olmadı.

FETÖ'nün bankasına para yatırdığı, çocuğunu okula gönderdiği için açığa alınan, işten atılan, yargılanan, tutuklanan insanlar varken, FETÖ'nün Afrika safarilerine katılanların ifadesi bile alınmadı. Bu isimler siyasette ve ticarette yürümeye devam ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadelede büyük bir kararlılık sergilerken, yerelde aynı duruşun sergilenmediği gözleniyor. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde olduğu iddia edilen FETÖ Borsası'nın Zonguldak'ta kuruldu mu? Bu borsayı kim ya da kimler yönetti?

Özellikle bürokraside hakkında FETÖ soruşturması geçirmiş kişilerin, istihbarat raporlarında FETÖ ile ilişkisi not edilmiş isimlerin görevde yükseltilmesi şaşkınlık yaratmıştı. Pusula, bu isimleri deşifre etti, etmeye devam edecek.

Süper Lig'e yürüyoruz

Yazarımız, kurumsal danışmanımız, internet sitemizin her şeyi Bayram Tomakin, yaklaşık 10 yıldır, Pusula'nın internet sitesini ulusal ölçeğe taşımamız gerektiğini söylerdi. Ben ise yerelde kalmakla direnirdim. Ama iş öyle noktaya geldi ki, Bayram Tomakin'in teklifini kabul etmek zorunda kaldım.

Reklam şirketleri, sitemizin trafiğinin yerel ölçeğin üzerinde olduğunu, Zonguldak'ta ölçeğiyle bu trafiğin daha fazla yükselemeyeceğini, mutlaka ulusal ölçeğe açılmamız gerektiğini tavsiye ettiler.

Biz bir süredir, Batı Karadeniz illerinin haberlerini vermeye başlamıştık. Bu da yetmedi.

Zonguldak haberlerinden vazgeçmeyeceğiz. Sitenin temelini Zonguldak haberleri oluşturacak. Ulusal gündemi ilgilendiren haberleri de vereceğiz. Sonrasına bakacağız. İlk günlerde site size biraz farklı gelecek. Bir süre sonra biz de, siz de yeni duruma alışacağız.

Sadece Zonguldak ve Batı Karadeniz değil, Karadeniz sahilinde yerel gazetesi olan internet siteleri arasında açık ara birinci olan Pusula, şimdi başka bir yol deniyor.

Bu sahilde bizi geçen bir internet sitesi var. Bu sitenin süper ligde takımı, dünya genelinde milyonları bulan nüfusu var. Ve ulusal ölçekli haberler yayınlıyor.

Zonguldakspor'u Süper Lige çıkartacak ekonomik gücümüz olmadığına göre, biz kendi imkanlarımızla Pusula'yı Süper Lige taşımak zorundayız.

Bunun için 1'inci Lig'de şampiyonluk tamam.

Şimdi sıra Süper Lig'de.

Hedef Avrupa Kupaları.

Magazine devam...

İnternet sitesinin ulusal ölçekli yayın yapması fikri, Pusula'nın ofisinde çok değişik tepkilere neden oluyor.

Arkadaşlar, köşe yazılarımın da değişmesi yönünde önerilerde bulunuyor. Biri çıktı dedi ki; "İçinden kanal geçecek ilde" diye yazılar okumaya başlar mıyız?"

"Kız Kulesi'nin karşısındaki ilçede..."

"Süper Lig'de takımı olan ilçede..."

"Oran'dan geçerken..."

"Tatil beldeleriyle ünlü şehirde..."

Olur mu olur.

Ama 30 yıldır tutan bir tarzım var.

Elbette biz de değişime açığız.

Yerel magazine devam edeceğiz.

Belediyelerden magazin haberlerine devam edeceğiz.

Başkan ve yardımcısının, belediyede bir erkek personel için girdikleri kıyasıya rekabet yine bu köşede olacak!

Başkanın yeğeni, yeni sevgilisi yüzünden eşiyle büyük sorun yaşıyor.

"Haram para, helal yenmez" ilkesi bir kez daha gerçek oluyor.