Sezon başında, istikrarlı futbolu ve ortaya koyduğu müthiş performansla göz kamaştıran ve şampiyonluğun en büyük favorisi olarak adından söz ettiren Zonguldak Kömürspor, şimdilerde Play-Off’a kalabilme mücadelesi veriyor.

[*] [*] [*] [*]

Takımı 3’üncü Lig’e çıkartma başarısı gösteren Cahit Terzi’nin alınan başarısız sonuçlar üzerine istifa etmesinden sonra ilk yarının son iki maçında göreve getirilen alt yapı sorumlusu Şenol Demir’le yoluna devam eden kırmızı-lacivertliler, ara transferde 7 oyuncu takviye yaparak ikinci yarıya iddialı girmiş ve Düzcespor galibiyetinin verdiği moralle gittiği Kızılcabölük deplasmanında hakem hatalarının başrol oynadığı maçtan 2-1 mağlup ayrılarak büyük bir üzüntü yaşamıştı.

Bu maçta alınan yenilgi yetmiyormuş gibi orta hakemin verdiği yanlış ve yanlı yönetimden dolayı maç esnasında ve sonrasında yaşanan gerginlik ve hakaret içerdiği iddia edilen tartışmalardan dolayı da kulübe 8 bin 500 lira ceza para cezası verilmesi, camianın tamamen moralini bozdu. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen Zonguldak Kömürspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Kırıkhanspor maçına kilitlendi.

[*] [*] [*] [*]

İki takımın puan sıralamasındaki konumuna baktığımızda ev sahibi Zonguldak Kömürspor’un maçı mutlak kazanması bekleniyor. Ancak maç oynanmadan, üstünlüğü sağlayacak olan gol ya da goller ağlara yollanmadan 3 puan verilmiyor. Kırıkhan’da oynanan ilk yarıdaki karşılaşmada taraflar yenişememiş ve maç 2-2 berabere bitmişti, hatta Zonguldak Kömürspor kazanabileceği maçı son anlarda yediği golle 1 puanla yetinmişti.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldak Kömürspor, halen 29 puanla 6’ncı sırada yer alırken, konuk Kırıkhanspor ise, son haftalarda büyük bir düşüş yaşayarak, 22 puanla son 4 takım arasında, yani küme düşme potasında bulunuyor. Bu bakımdan “yaralı aslan” misali maça asılacak ve bu zorlu deplasmandan puan çıkarmaya çalışacak.

[*] [*] [*] [*]

Bu tür maçlar her zaman zor geçer. Bilindiği gibi Zonguldak Kömürspor, katı defans uygulayan rakiplere karşı gol bölgelerinde oldukça zorlanıyor. Hava şartları da eğer Pazar günü daha da olumsuz olursa, “güç ve kuvveti daha iyi olan, sahada rakibine 90 dakika aman vermeyen takım avantajlı olur” görüşündeyim.

[*] [*] [*] [*]

Teknik kapasitesi yüksek olan ve pas trafiğini iyi uygulayan Zonguldak Kömürspor, taraftarlarının da yoğun desteğiyle maça ağırlığını koyacaktır. Eğer ligi ilk 5 arasında bitirmek istiyorsa, Kırıkhan maçıyla birlikte mutlaka iyi bir çıkışa geçmesi gerekiyor. Bu inanç ve azimle çalışmalarını tamamlayan ve maç saatini bekleyen kırmızı-lacivertli ekibimizde Uğur haricinde eksik futbolcu yok. Yeni alınan oyuncuların da takıma uyum sağladığı ve güzel bir futbolla maçı galibiyetle tamamlayıp ileriki haftalara daha da umutla gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

[*] [*] [*] [*]

Uzun lafın kısası…

Bu ligde ya varız, ya yokuz!