Uzun ve zorlu bir lig maratonunun ardından Play-Off finallerine katılmayı geçen hafta Gölbaşıspor’u 90’ıncı dakikada attığı kritik golle 2-1 yenerek garantileyen Zonguldak Kömürspor, bugün son maçını Erzin Belediyespor deplasmanında oynadıktan sonra 5 Mayıs 2016 Perşembe günü Tirespor 1922 ile Play-Off yarı final ilk maçına odaklanacak.

[*] [*] [*] [*]

FORMALİTE MAÇI…

Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor, şampiyonluğunu garantilemiş, Kızılcabölükspor, Tirespor 1922 ve Zonguldak Kömürspor da son haftaya girildiğinde Play-Off finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Bugün oynanacak son karşılaşmalardan sonra Play-Off finallerinin 4’üncü takımı ya Birlik Nakliyat Düzyurtspor, ya da Erzin Belediyespor olacak. Bu bakımdan bugün oynayacağımız Erzin Belediyespor maçı, Zonguldak Kömürspor açısından “formalite maçı” niteliğinde. Tirespor 1922 maçının son derece önemli olmasından dolayı da Teknik Patron Şenol Demir, bugünkü maça yedek ağırlıklı kadroyla çıkacak, takımda fazla forma şansı bulamayan oyuncularına görev verecek. Hal böyle olunca, Erzin Belediyespor’un alacağı her türlü sonuç kendilerini bağlayacak.

Diğer taraftan, Birlik Nakliyat Düzyurtspor da, şayet bugünkü maçta Tirespor 1922’yi yendiği takdirde, Play-Off finallerine katılmayı hak eden 4’üncü takım olacak. Bu duruma göre Tirespor 1922’nin de, Play-Off finallerini düşünerek, yedek oyuncularıyla maça çıkması bekleniyor.

[*] [*] [*] [*]

ZONGULDAK KENETLENDİ…

Zonguldak Kömürspor’un Play-Off finallerine katılmayı garantilemesinden sonra Zonguldak’ın ana caddesi Gazipaşa’nın kırmızı-lacivertli bayraklarla süslenmesi, beklentinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Geçen sene kaybettiğimiz 2’nci Lig hayalinin bu sene gerçek olması adına halkın böylesine takımına destek vermesi ve kenetlenmesi, Zonguldak Kömürspor’lu futbolcuların sorumluluğunun da ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor.

[*] [*] [*] [*]

TARAFTARLARA AÇIK ÇAĞRI…

Çok büyük bir taraftara sahibiz. İçeride olsun, deplasmanlarda olsun takımın başarısı için yüreğini ortaya koyan Zonguldak Kömürspor taraftarlarına buradan açık çağrıda bulunuyorum.

Özellikle Genç Zonguldaklılar ve Ultras Elmas taraftar gruplarının tribün liderlerine çok önemli hatırlatmalar yapmak istiyorum. Play-Off finalleri, çok zor bir süreçtir. Futbolcuların üzerinde de büyük baskı olacaktır. Bu bakımdan futbolcu kardeşlerimizin üzerindeki bu büyük baskıyı ve yükü hafifletmek de, büyük taraftarlarımızın göstereceği destekle hafifleyecektir.

“Nasıl olacak?” denilecek olursa…
Onlar zaten görevlerini çok iyi biliyor ve yapıyor. Ancak ben diyorum ki: Aman dikkat edelim. Asla ve asla küfürlü tezahürat yapmayalım. Maç oynanırken, sakın ola şarkı sözleriyle dolu (bu dünya hep yalan) gibi cılız destekler yerine, öylesine müthiş bir baskı oluşturalım ki, yer-gök uğultulu şekilde “Zonguldak, Zonguldak” diye inlesin. Rakip takım, bu uğultularla şaşkın ördeğe dönsün, ayakları dolaşsın, ne yapacağını bilemez hale gelsin. Hiç, ama hiç susmayalım. Gerektiğinde yanlış verilen hakem kararlarına da ıslıklı protestolarla baskı uygulansın, ama kesinlikle kurallar içerisinde yapılsın.

Hatırlayalım, Ankara’daki şampiyon olduğumuz Zara Belediyespor maçını…

O muhteşem seyircimizi…

Stadı, dağları-taşları, Ankara’nın her yerini “Zonguldak” uğultularıyla tüylerimizi diken diken yaptığı maçı hatırlayalım. Birlik ve beraberlik halinde neler yaptığımızı unutmayalım. Ne kadar çok destek, baskı ve tezahürat yapılırsa, o kadar maçın ibresi bize döner. Oynamayan, heyecandan tutuk olan futbolcularımız bu coşkuyla süpermen olur…

Tirespor 1922, bilindiği gibi Zonguldak Kömürspor’u hem İzmir’de, hem de Zonguldak’ta yendi. Ama bu maç, o maçlar gibi değil. Bu maçlar, Play-Off maçı… 2’nci Lige çıkabilmenin ilk basamağı, asla ölçü değildir.

Ben bunları değerli taraftarlarımıza hatırlatmayı bir görev sayıyorum, mesaj veriyorum. Tribün liderlerimizin de bu bilinç içerisinde olacaklarına, buna göre hazırlıklarını yapacaklarına yürekten inanıyorum. Bu tür fırsatlar, her zaman, her takıma nasip olmaz.

[*] [*] [*] [*]

Gölbaşıspor’u uzatma dakikalarında 2-1 yenip, Play-Off’a adımızı yazdırmayı Allah bu takıma nasip etti. Bu bir lütuftur, şans bizden yana döndu. Bunu böyle algılamak lazım… İnşallah 5 Mayıs 2016 Perşembe günü Tirespor 1922 maçında kendi saha ve seyircimiz önünde çok iyi bir skor elde edip, seyircisiz oynayacakları İzmir rövanşında da bizi finale taşıyacak skoru elde ederiz. Finalde karşımıza kim çıkarsa çıksın, onları da yenerek, Allah’ın izniyle hak ettiğimiz 2’nci Lige çıkarız.

Allah yardımcımız olsun…

Kalın sağlıcakla