Genç, pırıl pırıl, kırmızı-lacivert renklere aşık Zonguldak Kömürspor taraftarı Ferhat Akman, sözlerini kendi yazdığı ve bestelediği Zonguldakspor ile ilgili şarkısının videosunu Facebook’ta paylaştı. Şarkıyı dinlerken tüylerim diken diken oldu. Ferhat kardeşimin bu şarkısında dile getirdiği, “Vur vur kazma, vur vur tokmak… Gümbür gümbür Zonguldak…” sözlerini Kızılcabölükspor’la oynayacağımız şampiyonluk maçı öncesi köşemin başlığı olarak seçtim.

[*] [*] [*] [*]

Kömür kentinin takımı, rengini şehit madencilerimizden alan, altı kara-üstü yeşil Zonguldak’ın aslanları, yarın Çanakkale’de tarihi bir sınav daha verecek. Arkasında binlerce taraftarıyla Çanakkale 18 Mart Stadı’nda Denizli’nin belde takımı Kızılcabölükspor’la şampiyonluk maçına çıkacak.

Şimdi dikkat edin!

Şampiyonluk kime yakışır?

600 bin nüfuslu Zonguldak’a mı?

6 bin nüfuslu Kızılcabölük’e mi?

Arada ne kadar büyük bir fark var, değil mi?

Biri, 600 bin nüfuslu koca bir şehir, Zonguldak...

Diğeri, 6 bin nüfuslu küçük bir belde, Kızılcabölük…

Bir tarafta, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış, eski adıyla Türkiye 1’inci Ligi’nde 14 sene mücadele etmiş; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve diğer il takımlarına kök söktürmüş, korkulu rüyası olmuş, 1945 senesinde “Kömürspor” olarak kurulmuş ve daha sonra 2’nci Lige çıktıktan sonra 1966 yılında “Zonguldakspor” adını almış bir takım, Zonguldak Kömürspor…

Diğer tarafta, 2’nci Amatör Küme’den yola çıkarak; 1’nci Amatör Küme, Deplasmanlı Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lig’de 4 sene üst üste şampiyon olarak tarihinde ilk defa 3’üncü Lige kadar yükselmiş olan 1982 yılına kurulmuş belde takımı, Kızılcabölükspor…
Son nüfus sayımına göre, Kızılcabölük, Denizli’de, bağlı olduğu Tavas ilçe merkezine 7 kilometre mesafe uzaklıktadır. Kızılcabölük beldesinin, Denizli şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 20 kilometredir.
Görüldüğü üzere işte şanlı Zonguldak Kömürspor, arasında her bakımdan dağlar kadar fark olan böyle bir takımla yarın Çanakkale 18 Mart Stadı’nda 2’nci Lige çıkma mücadelesi verecek. Elbette Kızılcabölük beldesini ve takımını asla küçümsemek adına bu bilgileri vermedim. Aksine çok dikkatli olmamız gerektiği için paylaştım.

Çünkü, bir takım düşünün ki, 1982 yılında kendi yöresindeki gençlerle bir araya gelip kurulmuş ve 2’nci Amatör Küme’den başlayarak 4 sene üst üste Denizli amatör liglerinde mücadele eden takımlar arasından sıyrılıp BAL’a, oradan da 3’ncü Lige çıkmış, şampiyon olmuş bir takımdan bahsediyorum.

Her ne kadar Zonguldak kenti ve Zonguldakspor, her anlamda çok üstün olarak gözükse de, futbol sahada oynanıyor ve kazanılıyor. Her iki tarafta da 11 kişi sahada mücadele ediyor. Kaldı ki, Kızılcabölükspor, 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta sezon başından beri hiç yarıştan kopmayarak, haftalarca lider olarak yoluna devam etmiş ve adı şampiyon olarak konuşulurken, son haftalarda yaşamış olduğu performans düşüklüğü sonucu 2’nci sırada ligi tamamlayarak, şampiyonluğu da BB.Erzurumspor’a kaptırmıştı.

Rakibimizin nüfusu 6 bin olabilir, taraftarı bizimki kadar binlerce muhteşem olmayabilir, tarihi de çok eski olmayabilir, ancak performans olarak değerlendirildiğinde ligi Zonguldak Kömürspor’un önünde 2’nci olarak bitirmesi başarılı olduğu anlamına gelir. Bu bakımdan Kızılcabölükspor’u “çantada keklik” olarak görmek, hatanın en büyüğü olur.

[*] [*] [*] [*]

Türkiye Futbol Federasyonu, bu maçı Çanakkale’ye vermekle büyük hata yapmıştır. Taraftarı dillere destan olan Zonguldakspor seyircisi, kapasitesi 12 bin 500 olan Çanakkale 18 Mart Stadı’nda tahsis edilen 5-6 binden fazla buraya gelirse ve dışarıda kalırsa ne olacak? Çok ateşli bir taraftarı olduğu bilinmesine rağmen böylesine önemli olan şampiyonluk maçında yapılan bu sorumsuzluk, ayıpların en büyüğüdür.

Nasıl ki, “Vardır senin renginde şehit madencinin kanı, başarılı ol ki, sürsün madencinin şerefi, şanı…” diyorsak, maçın şehitler diyarı Çanakkale’ye alınmasında da bir “hayır vardır” diyoruz.

Bu şehir, şampiyon olacağına öyle bir inanmış ki, hiç kimsenin kalbinden bir iğne ucu kadar olumsuz düşünce geçmiyor.

[*] [*] [*] [*]

SON SÖZ FUTBOLCULARDA…

Zincirleri kıra kıra gelen ve adını finale yazdıran Zonguldak Kömürspor’un aslanları, Çanakkale destanını yazan şehitlerimizden sonra bir destan da futbol başarısıyla Çanakkale’ye damga vurmanın heyecanı içindeler. Arkasında kendilerine inanan koca bir şehir ve binlerce taraftarıyla nasıl iki sene önce Ankara’daki finalde Zara Belediyespor’u 2-0 yenip 3’üncü Lige çıktıysa, yarın da Kızılcabölükspor’u yenip 2’nci Lige çıkacaktır.
Futbolcuların inancı, hırsı, azmi ve son oynadığı Tirespor 1922 maçındaki mükemmel futbolunu bu maçta da sahaya yansıtırsa, savaşırsa, rakibi presle boğup gol yollarında bitirici vuruşları yaparsa -ki yapacak- işte o zaman sevinç gösterileriyle Zonguldak’a döndüğümüzde “Gazipaşa’da da şampiyonluk şarkıları” söyleyerek, bir kentin tıpkı eski günlerde olduğu gibi dirilişini hep birlikte yaşayacağız.
[*] [*] [*] [*]

Gün; Zonguldak’ın günüdür…

Gün; Zonguldak Kömürspor yönetiminin, teknik heyetinin ve futbolcularının günüdür…

Gün; Zonguldak Kömürspor’un muhteşem taraftarının günüdür…

Bu şehir, bu muhteşem taraftar, şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor.

Haydi Zonguldak…

Şehitler diyarı Çanakkale’ye de gümbür gümbür gidiyoruz.

Allah utandırmasın…

Amin