Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta maçların bitimine 2 hafta kala ilimiz temsilcisi Zonguldak Kömürspor, koca bir sezonun alın terini, emeğini mutlu sona taşımak için Pazar günü kendi sahasında saat 15.30’da kümede kalma mücadelesi veren Gölbaşıspor’la Play-Off’a çıkma mücadelesi verecek.

Kendi sahasında oynamasına rağmen cezası sebebiyle muhteşem taraftarlarının desteğinden yoksun olarak bu önemli müsabakada ter dökecek olan kırmızı-lacivertliler, eğer rakibini yenerse, son maçta Erzin Belediyespor deplasmanında kaybetse dahi diğer rakiplerinin bir puan önünde Play-Off’a katılma hakkını elde edecek.

[*] [*] [*] [*]

Futbolda her türlü sonuçların olduğu gerçeğinden hareket ederek (aklımızın ucundan dahi geçirmek istemiyoruz), ancak Gölbaşıspor’a puan ya da puanlar verildiği takdirde de her şey son Erzin Belediyespor deplasmanında alınacak sonuçla belirlenecek. Bu arada, diğer rakiplerimizin bu hafta oynayacakları maçlarda alacakları sonuçlar da, Play-Off’un kaderine etki edecek, bunu da hatırlatmakta fayda var.

Tüm bu olasılıklara karşın Zonguldak Kömürspor penceresinden baktığımızda, ayağımıza kadar gelen bu önemli fırsatı kaçırmamamız şart. Bunun yolu da Gölbaşıspor’u mutlaka ve mutlaka yenip Play-Off’un anahtarını elimize almamız ve hep birlikte mutluluğu yaşamamız gerekiyor.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular da maçın ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisinde hazırlıklarını moralli bir şekilde tamamlayarak, galibiyete kenetlenmiş durumdalar.

Hatta geçen sonunda Yalova’da iş hayatını sürdüren Zonguldak Kömürspor sevdalısı Hakan Albayrak’ın Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne yaptığı “kongreniz hayırlı olsun” ziyaretinin ardından, Başkan Osman Sav ile birlikte statta takımın Gölbaşıspor hazırlıklarını seyretmeye gittik. İşadamı Hakan Albayrak’ın getirdiği koca bir tepsi baklava ikramı sırasında kendileriyle tatlı yiyip-tatlı konuşurken, futbolcuların moral-motivasyonunun üst seviyede olduğunu gördük.

Futbolcularla yaptığımız sohbette, “Herkes rahat olsun, merak etmeyin Gölbaşıspor’u yenip Play-Off’a mutlaka çıkacağız. Bırakın Gölbaşıspor’u, bizler takım halinde gözümüzü Play-Off’tan 2’nci Lige diktik ve camia olarak buraya kilitlendik” şeklinde konuşmalarını duyduktan sonra şahsım olarak maçla ilgili bir endişem kalmadı, ama “maç oynanmadan kazanılmıyor” gerçeğini de göz ardı etmememiz gerekiyor. Çünkü, rakip, küme düştü-düşecek misali Zonguldak’a galibiyet için gelecek, onların da ligde kalabilmesi için buradan alacağı 3 puan hayali var.

Bu bakımdan Teknik Patron Şenol Demir de, rakibin asla küçümsenmemesi gerektiği konusunda futbolcularını sürekli uyarıyor ve tam konsantre olarak son düdüğe kadar dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor.

[*] [*] [*] [*]

Konuk Gölbaşıspor’u analiz ettiğimizde de, son haftalarda içeride olsun, dışarıda olsun zirveye oynayan takımları da yendiğini hatırlatmak istiyoruz. Bunun en son örneği geçen hafta Tekirdağspor’u yenerek gösterdiler. Bu nedenle Zonguldak’a umutlu gelecekler.

Şartlar ne olursa olsun, rakip kim olursa olsun bu saatten sonra böylesine fırsatı kaçırmak, kelimenin tek anlamıyla “intihar” olur. Play-Off kapısından içeri girmek, Pazar günü saat 15.30’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda hakemin çalacağı düdükle başlayacak, 90 dakikanın sonunda hakemin son düdüğü çalmasından sonra belirlenecek. Bizler bu takımın, Zonguldak Kömürspor olacağına inanıyor, güveniyoruz.

[*] [*] [*] [*]

Takımların puan durumlarını analiz ettiğimizden de görüleceği üzere bitime 2 hafta kala BB. Erzurumspor 65 puanla lider olarak şampiyonluğun en yakın adayı olarak görülüyor ve takipçisi de 62 puanla Kızılcabölükspor olurken, Tirespor 1922 60 puan, Zonguldak Kömürspor 54 puan ve Birlik Nakliyat Düzyurtspor ise 53 puanla sıralanıyor. Lig sonunda şayet BB. Erzurumspor şampiyon olursa, geriden gelen ilk 4 takım arasından biri, Play-Off mücadelesi sonunda 2’nci Lige çıkan takım olacak.

Federasyonun belirlediği statüye göre de şampiyon olan birinci takımın ardından ilk 4 sırada yer alan takımlardan 2’nci sıradaki takım 5’inci sıradaki takımla, 3’üncü sıradaki takım ise 4’üncü sıradaki takımla Play-Off eleme müsabakaları oynayacak. Bu eşleşmelerde takımlar biri kendi sahasında, diğeri de deplasmanda iki maç yapacaklar. Üstünlük kuran ve galip gelen son iki takım, finalde tarafsız bir sahada karşılaşacak, galip gelen takım ise 2’nci Lige adını yazdıracak.

Puan sıralaması alttaki duruma göre gerçekleşirse, Zonguldak Kömürspor’un rakibi Tirespor 1922 olacak, ama daha oynanmamış 2 karşılaşma olduğunu da hatırlatıyoruz.

İşte son iki haftaya girildiğinde son puan durumları:

BB. Erzurumspor : 65

Kızılcabölükspor : 62

Tirespor 1922 : 60

Zonguldak Kömürspor : 54

Birlik Nakliyat Düzyurtspor : 53

[*] [*] [*] [*]

Dileğimiz ilimiz takımı Zonguldak Kömürspor’un önce Gölbaşıspor’u yenerek Play-Off finallerine kalması, ardından da karşısına çıkacak rakipleri eleyerek, özlenen, beklenen 2’nci Lige çıkmasıdır.

Haydi Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, vurduğunuz gol olsun, başarılar