Pusula´nın toplumsal sorunların çözümü konusunda yaklaşımlarına gelen destekler, bu konuda Zonguldak´ın büyük bir eksiklik çektiğini gösteriyor.
Vatandaş, sivil toplum örgütleri, iktidar ve muhalefet partileri, medyadan büyük beklenti içindeler.
Bu beklentiler hep vardı.
Bundan sonra da olmalı.
Zonguldak´ın daha yaşanabilir bir kent olması için sık sık gündeme getirdiğimiz önerilerin, artı ve eksi yönleriyle kabul görmesi bizleri daha da kamçılıyor.
Kent adına, toplum adına yaptığımız iyi niyetli önerilerin, eleştirilerin muhataplarının da hoşuna gittiğini görmek bizi mutlu ediyor.
Pusula´nın bir yıldır gündeme getirdiği Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;ne yönelik yazı ve yorumların mutlaka amacına ulaşacağına inanıyorum.
Bu tür toplumsal sorunları ve gereksinimleri medyanın birlikte dile getirmesi, sonuca ulaşmakta çok daha etkili olacaktır.
Güçlü Zonguldak medyası, çok isterse bazı hizmetleri hızlandırabilir, bekleyen projeleri hayata geçirtebilir.
Farklı konularda farklı görüşlerin, yada aynı konuda farklı düşüncelerin dile getirilmesi önemli bir zenginliktir.
Yerel medyanın son dönem bu yöndeki sorumluluklarının arttığına inanıyorum.
Doğru Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Muzaffer Akgün´ün, Pusula´nın Mithatpaşa Tüneli için gösterdiği çaba ve çağrılara destek vermesini güzel bir başlangıç olarak kabul ediyorum.
Doğru Haber´in ´yapıcı´ önerilerinin diğer basın organları tarafından da sahiplenilmesi gerektiği görüşü, benim de ortak temennim.
Ancak Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin açılmasını istemeyen meslektaşlarımız, yayın organları varsa, bunların da yazılıp çizilmesi gerekir.
Kent adına ortak tavır, ısrarlı yayın politikası karşısında siyasilerin ve yerel yönetimlerin direncinin kırılacağı kaçınılmazdır.
Pusula&[#]8217;nın Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin açılması için gösterdiği çaba, sonuç alınıncaya kadar devam edecektir.
İşin garip tarafı TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan´ın, AK Parti Milletvekilleri Sayın Fazlı Erdoğan ve Sayın Polat Türkmen´in, CHP Milletvekilleri Sayın Ali Koçal ve Sayın Ali İhsan Köktürk´ün, Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Secaattin Gonca ve Kilimli Belediye Başkanı Sayın Ali Aslankılıç´ın; 35 yıllık bu projenin hayata geçmesi konusunda tepkisiz kalmasıdır.
Mithatpaşa Tüneli konusunda ısrarla yayın yapması gereken medya kuruluşlarından biri de 67 Kanal Z Televizyonu&[#]8217;dur.
Televizyonun patronu, İşadamı Sayın Erdoğan Demir´in kömür yüklü kamyonları günün 24 saati ağır ağır çıktıkları rampalarda bu kadar yıpranırken, ses seda çıkmaması düşündürücü.
Sayın Akgün´ün bu tür ´yapıcı´ önerileri destekleme kararının ardından, 67 Kanal Z Televizyonu&[#]8217;nun tünel konusunu sürekli işlemesini, muhataplarını konuşturmasını öneriyorum.


Tokyay&[#]8217;la gurur duyduk


Ahmet Tokyay aradı. ´Ağabey seninle bir mutluluğumu paylaşacağım´ dedi.
Birkaç tahminim var. Yanılmıyorum.
Devam ediyor: ´En iyi Galatasaray fotoğraflarında 3.oldum´
Ne güzel bir haber.
Ankara ve İstanbul´da yaşayan onca kurt fotoğrafçı ve yıllarını Galatasaray´ın peşinde gezerek her durumda denklanşöre basarak geçirenler için sıradan bir durum olabilir. Ancak gençliği ve azmiyle İstanbul´da tutunmaya çalışan taşralı bir toy için, bunu başarmak kolay değil.
Ahmet Tokyay çok çekti bizden. Hele hele Ali Rıza Tığ´dan. Kızıp, küsüp gittiği zamanlar oldu. Ama her defasında geri döndü. Çünkü o, bu işi yapmak istiyordu.
Her ne kadar yetersiz de olsa kazandığı parayı barlara değil, Nağme Fotoğraf Stüdyosu&[#]8217;na bıraktı.
Ahmet, eminim ki gereksiz zoom yapan parmaklarını masaya uzattırıp sembolik de olsa cezalandıran ustası Ali Rıza Tığ´ı hiç unutmayacaktır.
Bazen Ahmet´i İstanbul´a gitmesi konusunda teşvik ettiğim için yanlış yapıp yapmadığımı sorguladım. Çünkü Pusula ekibi kurulunca Ahmet´i çok aramıştım.
2,5 yıl aynı evi paylaştığım Ahmet´e İstanbul´da yardımcı olan Fotoğraf Sanatçısı Haluk Çobanoğlu hocamıza teşekkür ediyorum.
1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği´nce (GSYİAD) düzenlenen ´Sarı Kırmızı Kareler´ adlı fotoğraf yarışmasında, Hürriyet ve Anadolu Ajansı (AA) Foto Muhabirlerinin ardından 3. olan Ahmet´den daha çok başarılar bekliyoruz. Gazetecilikte taze kan bulmanın zorlaştığı, saygıya ve meslek etiğine yönelik değerlerden çok hava-cıva´nın öne çıktığı bugünlerde, Tokyay´ın mücadelesi örnek alınmalı.