Sevgili Dostumuz, &[#]8220;Toki Kaymakamı&[#]8221; ve &[#]8220;Şehr-i Muharrir&[#]8221; Harun Ersoy, 22 Mayıs 2012&[#]8217;da Yeni Adım Gazetesi&[#]8217;ndeki sütununda gene lütfedip &[#]8216;Bak Şeker Dede&[#]8217; diye bana cevap yazmış. Bir &[#]8220;öğretmen&[#]8221; edasıyla beni azarlamış.

Acılı günlerinde olduğu için, bu polemiğe girmek istememiştim. Öncelikle, kendisine başsağlığı dilerim.

Okuyucularımızı bıktırdığımın farkındayım. Fakat, Zonguldak şehrinde yapılan kalıcı hatalar beni bu zevksiz mevzulara sürüklüyor.

İŞ İŞTEN GEÇMEDEN

Son günlerde kesin kararı açıklanan, 69 Ambarlarında yapılmak istenen Kampus Hastane&[#]8217;de, gene diğer yapılmış olan Hükümet binamız, 12 Katlı İş Merkezi, Kültür Sarayı(AKM) gibi, pişman olunacak yapılardan biri olacak. Zonguldak&[#]8217;a hastır, yapılıp bitene kadar kimse itiraz etmeyecek, ancak kullanılmaya başlayınca hatalı olduğu anlaşılacak .

Ben bu Hastane için de, konuşulmaya başlandığı ilk günden beri, yapılmamasın diye, ilgili makamlara yüzlerce dilekçe verdim. Zonguldak&[#]8217;ta yeni bir hastaneye ihtiyaç olmadığını, mevcut olanların tadilattan geçirilerek ve teknik donanımın zenginleştirilerek kullanımın daha akılcı olacağını savundum. İnatla, 69 Ambarları&[#]8217;ndaki dere yatağına yapılmak istenen bu hastane, sık sık sellerden zarar görecek. Zamanı gelince, dilekçemi sizlerle de paylaşacağım.

ŞEHRİMİZİN DEĞERİNİ BİLELİM

Bak Harun Kardeş, şimdi sen gene, Kampüs Hastane&[#]8217;ye karşı çıktığım için, beni Lavuar binasının yıkılmasına karşı çıktığımda olduğu gibi, tenkit edeceksin. Allah ikimize de sağlık ve uzun ömür verirse, sana &[#]8220;Naber?&[#]8221; diye kına göndermek terbiyesizliğini yapmayacağım. Ama, ironik takılmalarda bulunacağım.

Yazılarımda bana sekreterlik yapan, yazılarımı düzelten kızım Berran Aydan&[#]8217;la, fırsat bulabilirsek, ki, çok uzun bir uğraş ister. Zonguldak&[#]8217;ın &[#]8220;dünyadaki şehirler içinde en aptal şehir&[#]8221; olduğuna dair, Guiness Rekorlar Kitabı&[#]8217;na başvurmak istiyorum.

Zonguldak&[#]8217;ımız, bir definenin üzerindeyken, değerini bilemiyor, gelişemiyor. Mücevherini un ufak eden acemi bir kuyumcu gibiyiz.

BENİ KİM DİNLER?

Gelelim, okuyucularımızı bıktıran iğrenç Lavuar Alanı mevzuumuza. Evet, seni tahrik ederek, gündemde kalabilmek isterim. Basın toplantısı düzenlememi önermişsin. Benim, basın toplantısı yapacak bir titrim yok. Kimse takmaz. Zorunlu olarak, bu sütünumda yazıyorum. Bir kere, söylediğine göre, Lavuar Alanı için, projeler hazırmış&[#]8230;Ben, Hatice&[#]8217;ye değil, neticeye bakarım: Kriblaj binasının içinin boşaltılmaya başlanması 6 yıl önce bitti. Lavuar Alanı&[#]8217;nın zaten cemaatin elinde olduğuna dair dalga geçiyorsun. Ciddi çalışmalarla, &[#]8220;yap- işlet- devret&[#]8221; gibi modellerle, hazırlanacak projelerle, ululararası şirketlerden- kurumlardan destek veya ortaklık alınabilirdi.

DOĞRULARIN DA VAR

Laf&[#]8230; Senin her yazın, bilgilendirmek ve ikna etmek üzerinedir. Ben senin ne kadar değerli bir yazar olduğunu biliyorum. Tarihini unuttuğum bir makalende &[#]8220;İsrail ve Siyonizm&[#]8221; üzerine bir araştırmanı yazmıştın ki, her Türk&[#]8217;ün okuması gerekir. Lavuar Alanı&[#]8217;nı görmemem için, evimin ön cephesindeki pencereleri iptal etmemi yazmışsın. Ben o pencerelerden sadece Lavuar Alanı&[#]8217;nı değil, Hükümet binasını da görüyorum. Yeni yapılan okul binalarını görüyorum. Heba olan eski Devlet Hastanemizi de görüyorum... Daha neler neler görüyorum. Beni teselli eden, Dedeman tesisleri ve Demirpark AVM. Allah sebep olanlardan razı olsun.

Doğru söylüyorsun, bütün bu anlattıklarım psikolojimi bozunca, hırsımı senden alıyorum. Filyos gibi bir aptallığı dinlemeye mecbur bırakıldık. Lavuar Projesi&[#]8217;ni de, dinlemeye ve beklemeye mecbur olmaktayız. Türkiyedeki &[#]8220;bürokrasi&[#]8221; denen canavarı aşma becerisini gösteren başka illeri örnek almamız lazım.

Şu sevimsiz kına meselesini bırakalım. Haksız çıkan, diğerine pasta veya kaymaklı ekmek kadayıfı ısmarlasa olur mu?

Sen, büyük gemi kaptanısın. Benimle uğraşırken, basit bir sandalın kürekçisine benziyorsun. Kaptanlığını bil..

[*][*][*]

Şu yaz mevsimi gelirken, şikayetlerimizi seslendirelim. Denizimizi kirleten her şey için üşenmeyiniz, dilekçeler yazınız.

[*][*][*]

Akşam üzeri pazara giderseniz, dörtte bir fiyatına meyve ve sebze bolluğundan istifade ediniz.

Sağlıkta ve huzurda olmanızı dua ederim.