Spor Toto 3’üncü Lig’deki Play-Off’un ilk ayağında tüylerimizi diken diken eden muhteşem taraftarlarımızın desteğiyle 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen Tirespor 1922’yi 2-1 yenerek, İzmir’deki rövanş öncesi bir adım öne geçtik. Maç sonrası galip gelmenin verdiği moralle büyük bir sevinç yaşadık. Ama bu sevinç, “finale kaldık” anlamına asla gelmemelidir. Önümüzde daha oynanmamış ve sonucu belli olmayan, ancak çok umutlu olduğumuz bir 90 dakika daha var. 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü İzmir’de Tirespor 1922’nin seyircisiz oynayacağı bu maçta istediğimiz sonucu alırsak, işte o zaman finale kalmanın büyük mutluluğunu yaşayacağız. Bu anlamda çok dikkatli olmalıyız.
[*] [*] [*] [*]
MAÇIN ANALİZİ…
Bilindiği gibi Tirespor 1922’yle oynadığımız 2 lig maçında da yenilmiştik. Fakat futbolcularımız, Play-Off maçlarının buna ölçü olmayacağının bilinci içerisindeydi ve buna göre hazırlıklarını yapmışlardı. Büyük Zonguldak Kömürspor taraftarı da, böylesine önemli olan karşılaşmada stadı hınca hınç doldurdu. Öyle sanıyorum ki, Tirespor’lu oyuncular, böyle coşkulu bir taraftarı toplamda oynadıkları 10 karşılaşmada belki görme imkânı bulmuşlardır. Bizim taraftarlarımızı anlatmaya gerek yok. Türkiye’deki lig maçlarında mücadele eden çok sayıda takımdan daha coşkulu ve kalabalık bir taraftara sahibiz. İşte bu büyük taraftarımız maç öncesi başladığı desteğini, hakemin bitiş düdüğüne kadar devam ettirerek, alınan galibiyette müthiş etkisi oldu.
[*] [*] [*] [*]
Hakemin başlama düdüğüyle birlikte her iki takım da, kontrollü oynamayı tercih etti. Ama bizim gole ve gollere ihtiyacımız vardı. Bu bakımdan defansta kontrollü oynarken, ofansta ise, sık sık Tire kalesinde gol aradık. Özellikle sol kanattan geliştirdiğimiz ataklarda sürekli olarak Onur Eriş’i kullandık, etkili de olduk, ama yakaladığımız bir-iki net fırsatı gole çeviremedik. Konuk Tirespor 1922, ilk yarı boyunca kalemizde bir kere net fırsat yakaladı ve kaleci Ferdi Yalçın, bu tehlikeli şutu iki hamlede kurtardı. İlk yarı süresince bir topumuz da direkten dönerken, Onur Eriş’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı ve stadın “gol” diye ayağa kalktığı vuruşunu kale direği dibinden Tirespor savunma oyuncusu son anda önledi ve sonrasında kaleci Faik Mintaş çizgi üzerinde yakaladı. İlk yarı, çok heyecanlı ve tempolu geçmesine rağmen maalesef aradığımız golü bulamadık.
[*] [*] [*] [*]
Maçın ikinci yarısında da, ilk yarıdaki gibi oyun anlayışımızı sürdürdük. Çünkü yiyeceğimiz bir golün, bizi Tire’deki rövanş maçında büyük sıkıntıya sokacağını biliyorduk. Bu anlamda hataya yer yoktu. Fakat 67’nci dakikada bu hata yapıldı. Maçın başarılı ismi Selçuk Vural, ayağındaki topu basit oynamayıp kaptırınca, Tirespor’un bu atağı kalemizde golle sonuçlandı. Bir anda yıkılmıştık. Bu bir moral bozukluğuydu, ama bunu atlatmak için büyük taraftarımız devreye girdi ve yaptığı muhteşem destekle takımı ayağa kaldırdı. Şenol Demir Hoca hemen oyuncu değişikliği yaparak, 70’inci dakikada golcü Furkan Aydın’ı oyuna alması çok akıllıcaydı. Nitekim 72’nci dakikada sahanın başarılı isimlerinden Berkan Akdeniz’in attığı kafa golü, takımı canlandırmaya yetti. Bu fırtına, diğer golün de geleceğinin habercisiydi. 77’nci dakikada da, Gölbaşıspor maçında 90’da takımını Play-Off finallerine taşıyan Furkan Aydın’ın yine attığı altın kafa golüyle 2-1 öne geçtik. Ama bundan sonraki gayretlerimiz sonuç vermeyince, Tire’deki rövanşa bir adım önde gitme avantaj bulduk. Bu zorlu maçta futbolcularımız gayretli, hırslı ve inançlıydı ellerinden geleni yaptı. Özellikle Onur Eriş, sol kanatta Tire defansını bunalttı. Dikkat çeken bir diğer husus ise, sağ kanadı hiç kullanamayışımızdı. Orta sahamız, pas trafiğini daha iyi yapmış olsaydı, daha çok gol pozisyonu üretebilirdik. Okan Eriş, ileride çok yalnız kaldı. Sonuç itibariyle Tire’ye, 2-1 galip gelmenin moraliyle gideceğiz. Pazartesi ne olur, bizi neler bekliyor, bilmiyoruz, ama bildiğimiz gerçek şudur ki: Finale çıkmanın yolu, burada alacağımız her türlü skorlu beraberlikten geçiyor. Gol atmadan yenilirsek, finale çıkamayız. Bir diğer önemli avantajımız ise, Tire seyircisi olmayacak ve az sayıda da olsa bizim taraftarlarımızın desteği Elmas’ın arkasında olacak.
[*] [*] [*] [*]

Beni mutlu eden detay ise, maçtan sonra Pusula TV’ye konuşan futbolcularımızın, “Bu takım 2’nci Lige çıkacak” şeklindeki içten konuşmalarıydı. İnşallah bu inanmışlık, Zonguldak Kömürspor’umuzu finale taşır.

İnşallah finale çıkar ve final maçında da şampiyonluk sevincini yaşayarak, özlenen 2’nci Lige yükseliriz.
[*] [*] [*] [*]
SİNAN TOPTAN BENİ RÜYASINDA GÖRMÜŞ…
Maç öncesinde adı “protokol” olan, ancak protokolden başka her şeye benzeyen tribünde kendime ön sıradan bir yer bulup oturduğumda yanıma kuyumcu esnafı Sinan Toptan geldi ve bana dedi ki:
“Mustafa, yan yana oturalım, maçı birlikte seyredelim.”
“Hayırdır, neden?” dedim.
“Valla, akşam seni rüyamda gördüm. Tirespor’u yeniyor ve birlikte seviniyorduk” diye cevap verdi.
Fakat ilk yarıda yoğunluktan maçı yan yana değil de, bir arka sırada oturarak seyrettik. Devre arasında yine yanıma gelip, “Mustafa, Allah aşkına yanımda otur. Bak rüyam gerçek olacak” deyince, yan yana oturduk. Dakika 67’yi gösterdiğinde golü yiyip 1-0 mağlup duruma düşünce, “Hani senin rüyan ne oldu? Bak tersi oldu” dedim. Gardımız düştü, moral sıfırdı. Fakat peş peşe gelen gollerle Sinan’la sarmaş dolaş olduk ve onun rüyası da gerçek olmuştu.
“Ben sana demedim mi Mustafa? Bunu köşende yazmazsan, hakkım olsun” dedi.
Keşke rüyalar hep böyle mutlu sonla bitse…

Haydi Elmas’ım, yakın şu Tire’yi de Gazipaşa’da coşalım