Spor Toto 3’üncü Lig’de mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, bugün saat 13.30’da Play-Off mücadelesinde kalıp-kalmayacağını garantilemesi açısından büyük önem arz eden zorlu bir deplasmanda mücadele edecek. Bugün, gözümüz-kulağımız Turgutluspor-Zonguldak Kömürspor maçında olacak.

Zonguldak’ta oynanan ilk yarı maçında Turgutluspor, ilimiz temsilcisini çok kötü gününde yakalayarak, attığı iki golle sahadan 2-0 galip ayrılmış ve oynadığı futbolla da alkış almıştı. O günden bu yana derenin altından çok sular aktı. Turgutluspor, o dönemde çıkış yakalasa da, Play-Off anlamında hiç iddiası bulunmamakla birlikte şu ana kadar küme düşme tehlikesi içinde olmadı.

Orta sıralarda 35 puanla 11’inci sırada rahat bir sezon geçiren ev sahibi takım, rahat olmanın verdiği avantajla Zonguldak Kömürspor’a karşı daha avantajlı durumda. Son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen, üst üste 3 maç kazanıp 9 puan topladıktan sonra Altay ve Tirespor’a yenilerek, hayal kırıklığı yaratan Zonguldak Kömürspor, Salı günü Kırıkhanspor’la oynadığı erteleme maçını 3-0 kazanmasına rağmen ortaya koyduğu futbol beğeni kazanmamıştı. Hatta takımın teknik patronu Şenol Demir de, gazetecilere yaptığı açıklamada, oynanan futboldan memnun olmadığını, tek tesellilerinin galibiyet olduğunu ifade ederek, böyle oynamaları halinde Turgutluspor deplasmanından puan almalarının mümkün olmayacağı uyarısında bulunmuştu.

Bugün oynanacak olan Turgutluspor maçı da dahil olmak üzere Zonguldak Kömürspor, geride kalan 8 haftada 6 karşılaşma oynayacak ve biri Cizre olmak üzere 2 hafta sahalarda olmayacak. Bunun anlamı da şu demek: Zonguldak Kömürspor’un Play-Off mücadelesine katılabilmesi için bugün Turgutluspor deplasmanından mutlaka galibiyetle ayrılması gerekiyor. Aksi sonuçlar, diğer rakiplerimizin alacağı maç sonuçlarına göre değerlendirilecek, fakat aradaki puan farkına baktığımızda elimizdeki avantajı kaçırmış olacağız.

Bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra kalan 6 maçımızı şu takımlarla oynayacağımızı hatırlatmak istiyoruz:

Turgutluspor-Zonguldak Kömürspor

Zonguldak Kömürspor-Yeşil Bursaspor

Kozanspor-Zonguldak Kömürspor

Zonguldak Kömürspor-Cizrespor (Çekildi)

Tekirdağspor-Zonguldak Kömürspor

Zonguldak Kömürspor (BAY)

Zonguldak Kömürspor-Gölbaşıspor

Erzin Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

İlk 5 puan durumu:

Kızılcabölükspor : 52

BB.Erzurumspor : 50

Tirespor 1922 : 49

Zonguldak Kömürspor : 45

Birlik Nakliyat Düzyurtspor : 53

Kırmızı-Lacivertli Zonguldak Kömürspor’umuza başarılar diliyor ve bugünkü deplasmandan 3 puanla dönmelerini diliyoruz.