Zonguldak Kömürspor, kendi sahasındaki 6’ncı yenilgisini de Yeşil Bursaspor karşısında alarak, adeta harakiri yaptı. Bu yenilgilerle kendi sahasında 18 puan kaybederken, yağına gelen fırsatları da kaçırıyor. Ne oynadığı futbol, futbola benziyor, ne de takım oyununu sahaya yansıtıyor. Yeşil çimler üzerinde tel tel dökülen bir takım izliyoruz. Futbolcuların ayakları konuşacağına, ağızları konuşuyor. Ya sarı kart, ya da kırmızı kart görerek, camiaya zarar veriyorlar. Kenar yönetim ise, olan biteni sadece taraftar gibi izliyor. Sergilenen bu berbat futbolla Play-Off’a katılma şansımız azalmaya başladı. Kalan maçlarda rakiplerin ve temsilcimizin alacağı sonuçlara göre, Play-Off’lara katılıp-katılmayacağımız belirlenecek.

[*] [*] [*] [*]

UYARMIŞTIM…

26 Mart 2016 Cumartesi günkü köşe yazımda, Yeşil Bursaspor’a çok dikkat edilmesi gerektiğini yazmış ve endişelerimi dile getirmiştim. Düşüncelerimde yanılmadım, aynısı oldu ve Bursa takımı, Zonguldak Kömürspor karşısında üstün bir futbol ortaya koyarak, çok rahat bir galibiyet elde etti. Play-Off yolunda daha da umutlanarak, 3 puanla Bursa’ya döndü.

Cumartesi günkü köşe yazımın bir bölümünde, aynen şu ifadeleri kullanmıştım:

“Zonguldak Kömürspor, 48 puanla 4’üncü sırada; Yeşil Bursaspor ise 40 puanla 7’nci sırada yer alıyor. Konuk takımın puan rahatlığına göre değerlendirme yapacak olursak, bu maçın kolay olacağını sanmıyoruz. Bu bakımdan Bursa ekibi, kafaları rahat bir şekilde maça çıkacak ve bu rahatlıkla oynamak istediği futbolunu da sahaya yansıtmak isteyecektir.”

Evet, aynen yazdıklarım oldu ve konuk ekip, kafaları çok rahat bir şekilde maça çıkarak, Zonguldak Kömürspor karşısında öylesine dirençli ve mücadeleci bir futbol ortaya koydu ki, tek kelimeyle 90 dakika sahada basmadık yer bırakmadı, savaştı ve hak ettikleri bir galibiyet elde etti. Bu bakımdan lafı evirip-çevirmeden ve hissi davranmadan sadece gerçekleri yazarak diyorum ki:

“Bravo Yeşil Bursaspor... Yeşil-Yeşil 3 puan ananızın ak sütü gibi helal olsun…”

[*] [*] [*] [*]

GELELİM BİZİM TAKIMA…

Maçı baştan sona kadar spor ve siyasetin yakından tanıdığı Fevzi Şen Ağabey ile birlikte seyrederken, sürekli maçın çok zor olacağını söylüyordum. Oyuna daha yeni ısınmışken, savunma oyuncularımız Ercan Coşkun ve Gökhan Akıllı’nın 5’inci dakikada Emirhan Çolak’ı kontrol edememesi ve kaçırması sonucu kalemizde golü gördük. 1-0 geriye düşerek, şoka girdik.

Kaleciden başlayalım… Ferdi Yalçın’ın sakatlanmasıyla kalede forma şansı bulan Ahmet Taş’a “yediği gollerde hata buldum” desem, hakkını yemiş olurum. Ama maç bittikten sonra soyunma odasına giderken hakemin üzerine yürüyerek, hakaretler sonucu gördüğü kırmızı kart, tam bir sorumsuzluk örneğiydi. Bu hata nasıl yapılıyor, anlamak mümkün değil.

Maçın henüz 5’inci dakikası oynanırken rakip oyuncu Emirhan Çolak, sağ kanata atılan topa çok süratli bir koşu yaptı, savunma oyuncuları Ercan Coşkun ile Gökhan Akıllı, ofsayt sanarak hamlede gecikince, Bursalı oyuncu ok gibi kaleye sokularak, Ahmet Taş’la karşı karşıya kaldı ve golü attı. Maçın başlarında yenen bu hatalı gol, moralleri bozdu, ama geride oynanmamış daha 85 dakika vardı. Uzatmaları sayıyorum… Golden sonra inanın kayda değer bir pozisyonumuz olduysa, dişimi kırarım. Maalesef 5’inci dakikadan 45’inci dakikaya kadar skoru değiştirme adına hiçbir hamle yapamadık ve ilk yarı boyunca Yeşil Bursaspor’un futbolunu hayranlıkla izledik. Onlar koştu, savaştı, mücadele etti, bizimkiler ise sadece seyretti. Hal böyle olunca, gol atmak imkansızdı. Bursa takımı, gerek defansta, gerekse ofansta futbol adına ne gerekiyorsa, onu sahaya yansıtarak, hatasız oynadı.

[*] [*] [*] [*]

İKİNCİ YARI YİNE HÜSRAN…

“Maçın 2’nci yarısında daha derli toplu oynarız ve aklımız başımıza gelmiştir” şeklinde devre arasında arkadaşlarla değerlendirme yaparken, yine endişelerimi ifade ettim. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldakspor ve Kilimlispor eski yöneticilerden Fevzi Şen, Pusula TV Yorumcusu Resul Kumaş ve birkaç kişi daha, ilk yarı hakkında değerlendirmeler yaptık. Onlar, “2’nci devre maçı alırız” şeklinde iyimser konuşurken, ben aynı düşüncede olmadığımı ifade ettim ve beraberliğin dahi başarı olacağını söyledim. “Hatta böyle oynamaya devam edersek, yine gol yeriz” diye de açıkça ifade ettim. Çünkü, kendi sahasında oynayan bir takım, taraftarının da verdiği destekle ilk yarıda maçı kazanma adına gerekli olan performansı gösteremiyorsa ve sahada dökülüyorsa, işimizin zor olacağı açıkça belliydi.
Maçın ikinci yarısının da ilk yarıdan hiçbir farkı yoktu. Skoru değiştirme adına -hani bazı futbolcuların öne çıkıp kahramanlıkları olur ya- bir tane dahi canla başla oynayıp sahada yüreğini ortaya koyanı maalesef göremedik. Zirveye oynayan bir takımda herkes bu kadar nasıl kötü oynar, şaştık kaldık.

Şu gerçeği de eklemeden geçemeyeceğim. Maçı yöneten orta hakem ve yardımcıları da çok kötü bir yönetim ortaya koydular, ki yenilmemizde onların da çok büyük katkısı vardı. Orta hakem, tüm takdir kararlarını Bursa takımının lehine verdi. Yardımcı hakemler ise, hele ikinci golü yediğimiz pozisyonda adeta uyudu ve bayrağı kaldırmadı. Hakemin bayrak kaldırmamasına defansımız da yine hataya hatayla ayak uydurunca, kaleci Ahmet Taş’la birlikte diğer iki oyuncumuz gole engel olamadılar ve maç bir anda 2-0 oluverdi. Geçmiş olsun…

Maç 2-0 olduktan sonra Zonguldak Kömürspor olarak hemen nasıl havlu atıyorsun? Maçın son düdüğüne kadar neden gerekli olan mücadeleni yapmıyorsunuz? Antrenör Şenol Demir kenardan, “Maçın bitimine daha 20 dakika var, hadi” diye yırtınıyor. Yırtınıyor da, dinleyen kim? Bizim oyuncuların kafası bir milyon olmuş, oyundan kopmuşlar, tel tel dökülüyorlar. Turgutlu’dan galibiyetle dönen bu takım nasıl olur da bir hafta sonra bu kadar kötü oynar?

Galibiyet adına hiçbir şey yapamayan takıma övgüler mi yağdıralım? Hak edene “hak etmedi” mi diyelim? Yeşil Bursaspor, geldi, aslanlar gibi futbolunu oynadı, evire-çevire Zonguldak Kömürspor’u evinde çimlere gömdü ve 2-0 yenerek mutlu bir şekilde Bursa’ya döndü.

Başkan Süleyman Caner’in maçtan sonraki haline inanın içim yandı. Takımın başarısı için canını dişine takan bu güzel insanı ve binlerce taraftarı bu kadar üzmeye ne hakkınız vardı?

Şimdi geride 4 maçımız kaldı ve Play-Off tehlikeye girdi. Alttaki takımlar 6 maç yapacakken, biz 4 maç oynayacağız. Şimdi çık işin içinden bakalım.

İlk 7 sıra şöyle:

1- Kızılcabölükspor : 55

2- BB.Erzurumspor : 53

3- Tirespor 1922 : 50

4- Zonguldak Kömürspor : 48

5- Düzyurtspor : 46

6- Tekirdağspor : 44

7- Yeşil Bursaspor : 43

Tablo bu…

Siz karar verin…

Kalın sağlıcakla