Sosyal medya hesaplarını güvende tutmanın önemli olduğunu belirten Olcay Torun, kullanıcıların sahte hesaplar ve kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Torun, "Sosyal Medya hesaplarını güvende tutmak için farklı yöntemlerin bulunduğunu söyleyebilirim. Kullanıcıların bilinçli olması ve tanımadığı insanlardan gelen mesajları açmaması çok önemli. Bunun yanı sıra dolandırıcılara karşı da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü internetin gelişimi, dolandırıcılık vakalarının da artış göstermesine neden oldu." ifadelerinde bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Torun, "Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan kişisel bilgiler, kötü niyetli insanların eline geçebilir. Bu durum oldukça tehlikeli. Fakat son zamanlarda bu tür sorunların sıklıkla yaşandığını da gözlemliyoruz. Kullanıcıların uyanık olması ve sosyal medyayı bilinçli bir şekilde kullanması gerekiyor." sözleriyle sosyal medya kullanıcılarını uyardı.

Tanımadığınız İnsanlardan Gelen Mesajları Kesinlikle Açmayın

Kullanıcıların tanımadıkları insanlardan gelen mesajları açmaması gerektiğini belirten Olcay Torun, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Son zamanlarda mesaj üzerinden dolandırıcılık vakalarının artış gösterdiğini fark ediyoruz. Bu nedenle kullanıcılar, tanımadıkları insanlardan gelen mesajları açmasınlar. Bu tür mesajlar içerisinde yer alan linklere tıkladığınızda anında bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçiyor. Sosyal medya hesabınıza erişim sağlayamıyorsunuz. Bu tür durumlarda danışmanlık hizmeti alınması bir hayli önemli. Ben de sektördeki bilgi birikimimi kullanarak insanlara danışmanlık hizmeti sunuyorum."

Konum Paylaşımını Devre Dışı Bırakın

Sosyal medya hesaplarının güvenliği için atılması gereken adımlar hakkında bilgilendirmede bulunan Torun, konum paylaşımının devre dışı bırakılmasının önemine değindi: "Sosyal medya kullanıcılarının telefonlarındaki konum paylaşımını devre dışı bırakması gerekiyor. Konum paylaşımı, bilgilerin çalınması durumunda kişilerin konumlarının da kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden oluyor. Dolayısıyla konum paylaşımı devre dışı bırakılmalı."

Biyografik Bilgilerinizde Mümkünse Detay Vermeyin

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Olcay Torun, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: "Biyografik bilgilerinizde eğer mümkünse detay vermeyin. Hesabınızın çalınması durumunda bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir. Dolayısıyla sosyal medya hesabınızdaki bilgilerin çok daha az olması her zaman sizin faydanıza olacaktır. Son zamanlarda hesap çalınma vakalarında da artış meydana geldi. Bu durumun farkında olduğum için hem şahıslara hem de markalara danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorum."