Belediyeye işçi alınıyor: Müracaatlar başladı Belediyeye işçi alınıyor: Müracaatlar başladı

CHP’li Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, seçimlerin hemen ardından 64 işçinin iş akdini fesih etti. Belediyeyi borçsuz ve kasasında para ile teslim alan Erol Acar’ın bu davranışı tepkilere neden oldu.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit; “31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den FİLYOS Belediyesi, 64 çalışan işçinin, iş akdini feshederek haksız yere (emekçiyi) işten çıkarılmaları trajik-komiktir.”dedi.

Yapılanın işçi kıyımı olduğunu belirten Başkan Yiğit: “Borçsuz ve üstüne üstlük fazla vermiş olan bütçesi ile teslim edilmiş olan Filyos belediyesi, istese, bu çıkardıkları işçi için, daha sonraları hiçbir gelir bulamasa dahi, bırakılmış olan para ile 2 , 3 sene yattığı yerden maaşlarını ödeyebilirdi. Ama kolay yöntemi seçerek, kendi çevresine şirin görünmek uğruna bu haksızlığı yapmıştır. 

Yapılan kıyımdır, mobbingdir; Gidilen yol, doğru değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönülmeli! Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkarılan emekçileri işe geri alın.

Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı asıl işlerine döndürülsün. Bu kıyıma ve adaletsizliğe son verin”dedi.

Muhabir: Yeliz Alagöz