Pazar günü güzel şeyler oldu, değerli ve önemli başarılar geldi. Bazen ‘yok artık’ diyebileceğimiz başarıları elde eden ve Zonguldak’ı gururlandıran değerlerimize “Zonguldak sahip çıkıyor mu?” diye cevabını bildiğim halde sormadan geçmek istemedim.

AMACIN NE ŞENOL HOCA!

Bir takım düşünün Türkiye liglerini sallamış, tozunu yutmuş eski deyimle Türkiye Birinci Futbol Ligi’nde 14 yıl boyunca Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon gibi takımları yere sermiş, çimleri yoldurtmuş, hüsrana uğratmış.

O takım her geçen yıl ivme kaybetmiş, düştükçe düşmüş. Ta ki, amatör kümeye kadar.

Büyük, cefakar taraftarı en üst ligden en alt lige kadar düşen takımlarını hiçbir zaman terk etmedi, renklere ve armaya sarıldıkça sarıldı, bağlandı bir aşıklar gibi…

Zonguldakspor yeniden küllerinden doğdu arkasında büyük taraftarıyla, Süleyman Caner Başkan ve yönetimiyle Teknik Direktör Cahit Terzi ve mütevazi asker futbolcularıyla…

Önce Bölgesel Amatör Lig’den kurtuldu Zara’yı yenerek, 3’üncü lige çıktı.

Ardından bayrağı Cahit Terzi’den Şenol Demir aldı, “küme düşecek” denilen takımı önce play-offa taşıdı, ardından finalde Kızılcabölük’ü yenerek Çanakkale destanı yazdı, Şenol Demir’li Zonguldak Kömürspor 2’nci lige çıktı.

8 yıldır 2’nci ligde oyalanıp duruyoruz. Bu ligin kıymetini bilen de var bilmeyen de…

2022-2023 futbol sezonunda Kırmızı Grup’ta mücadele veren Zonguldak Kömürspor sezona öyle umutsuz girdi ki…

Yatacak yer yok, idman yapacak saha yok, transfer yapacaksın futbolcu Zonguldak’a gelmek istemiyor.

“İşte bu sezon küme düştük” düşüncesi hakimdi camiada…

Bu imkansızlıklar karşısında eli kolu bağlı olan yönetime Şenol Hoca “Bari iskelet kadroyu tutalım, onlar bana yeter” dedi. Yönetim en akıllı hamleyi iskeleti koruyarak yaptı.

Lig başladı rakip Fethiyespor. Hem de iğrilti olduğumuz o Fethiyespor. Maç geldi çattı, Zonguldak Kömürsporum sahadan 4-2 galip ayrıldı, Fethiye’yi Karaelmas Kemal Köksal’ın çimlerine gömdü.

Böyle başladı lig.

Şenol Demir ve futbolcuları milyonluk devasa bütçeli takımları yendikçe yeniyor, kazandıkça kazanıyor. Devre sonu geldi Elmas 31 puan toplamış play-offu tehdit ediyor.

Herkes mutlu, herkes umutlu, herkes beklenti içine girdi. Bu arada 7 futbolcu gitti, 4 futbolcu geldi. İstenilen takviyeler yine yapılamadı. Bir de üstüne parasızlıktan takım kampa bile gidemedi.

İkinci yarı Pazar günü başladı. Hem de yine Fethiyespor deplasmanıyla…

Sen git Fethiyespor’u bu kez evinde yine yen, yine çimlere göm. Vay anam vayyyy… Maşallah, maşallah, maşallah

Gelelim Şenol Hoca’ya

Ya hocam senin amacın ne?

Sen bu kadroyla bu takımı play-off oynatıp bir de üstüne şampiyon yapıp 1’inci lige mi çıkartacaksın? Sen bu taraftarı sevinçten çıldırtmak mı istiyorsun, delirtmek mi istiyorsun?

“Geçmişte yaptım yine yapacağım. Hem de bu kadroyla” diyorsan eğer lütfen bize ve taraftara alıştıra alıştıra söyle…

Yaşları 45-50’nin üstünde olan taraftarlar Türkiye Birinci Futbol Ligi’nden bu başarılara alışkın, tecrübeliler. Onların kalbi dayanır, stres yapmazlar.

Bak sevgili Şenol hocam  bu armaya, bu renklere aşık, yaşları 15, 20, 30 olan taraftar grupları üst ligleri görmeye alışkın değil.

Sen ciddi ciddi bu takım play-offa taşıyıp gerçekten şampiyon mu yapacaksın? Hem de bu imkansızlıklarla…

Vallahi de yaparsın, billahi de yaparsın. Sen bu takımı 3. Lig’den alıp 2.Lig’e çıkardığında da en çok sen inanmıştın. Futbolculara “Beni play-offa taşıyın yeter” demiştin.

Yine aynı şeyleri dedin mi futbolcularına doğru söyle…

O zaman rakiplere şimdiden geçmiş olsun.  Yolumuz açık olsun Zonguldak…

Tüyler diken diken, ağlamamak için zor tutuyor insan kendini.

Biz senden razıyız hocam…

Sen de bizden razıysan ne mutlu; Eyvallah…

3’Ü BİR ARADA: BU NE MUTLULUK, BU NE GURUR

Zonguldak için Pazar günü gurur günü oldu.

Zonguldak Kömürspor deplasmanda Fethiyespor’u deplasmanda yendi, rakiplerine gözdağı verdi.

Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde temsilcimiz MFA Zonguldak Spor Kulübü, play-off yolunda en büyük rakibi Yalovaspor Semt 77’yi 3-1 yendi, gurur yaşattı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67 deplasmanda karşılaştığı ASAŞspor’u tarihi farkla 95-19 yendi, 6 maçta 6 galibiyet aldı.

Bu gururu Zonguldak’a yaşatan herkese teşekkürler…