Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta, Tirespor 1922, lider olarak şampiyonluğu kovalarken, ilk 5 sıradan Play-Off finallerine kalmayı ve 2’nci takım olarak 2’nci Lige çıkmayı hedefleyen Zonguldak Kömürspor, yarın saat 13.30’da çok önemli bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Rakibimiz Büyükşehir Belediye Erzurumspor, güçlü ve şampiyonlukta da hayli iddialı bir takım olarak görülüyor.

Tirespor 42 puan, Kızılcabölükspor 41 puan ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor 37 puanla ilk üç sırayı paylaşıyor. Zonguldak Kömürspor ise, 30 puanla 6’ncı sırada zirveden kopmamaya çalışıyor. Bu öylesine önemli bir karşılaşma ki, gerçekten iki takımı da ciddi şekilde etkileyecek 6 puanlık maç olacak. Kazanan, yoluna moralli bir şekilde devam edecek. Kaybeden taraf ise, diğer maçlarına odaklanacak.

[*] [*] [*] [*]

Fakaaat!

Zonguldak Kömürspor olarak biz kaybeden taraf değil, kazanan taraf olmak istiyoruz, başka türlü de düşünmek istemiyoruz. Puan tablosu öyle kritik bir hal aldı ki, ilk 3 sıra hariç 11’inci sıradaki takıma kadar sıralanan takımların puanları birbirine çok yakın. 32, 30, 29, 28 gibi yakın markajlar altında Play-Off finallerine katılabilme iddialarını devam ettiriyorlar.

[*] [*] [*] [*]

Bilindiği gibi Erzurum’da oynanan ilk maçta 1-1 berabere kalmış ve ortaya koyduğumuz güzel futbolla galibiyeti kaçırmıştık. Yaptığı transferlerle dikkat çeken Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un çalıştırıcısı da yıllarca Türk futboluna hizmet eden ve üç büyük takımların formasını giyen deneyimli isim, Ahmet Yıldırım…

Dünyaca ünlü teknik direktörlerle birlikte büyük tecrübe kazanan ve futbolun her türlü inceliklerini bilen teknik-taktik-güç-dayanıklılık-motivasyon gibi alanlarındaki deneyimlerini Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a aşılamaya çalışan Ahmet Yıldırım, Zonguldak’a gözdağı vererek, galibiyet için gelecekleri açıklamasında bulunmuş. Elbette, “Yenilmeye geliyoruz” diyecek hali yok. Bu maç, bir şekilde de psikolojik anlamda rakibi etkileyeceği için Zonguldak Kömürspor’un büyük tribün desteğiyle avantajlı olduğunu söylemek mümkündür.

Yönetim de bu faktörü görerek, bilet fiyatlarına indirime gitti ve 5 TL yaptı.

[*] [*] [*] [*]

ERZURUM’U NASIL YENERİZ?

Erzurum’da oynanan maçta sahada mücadele eden kadroyla şimdiki kadro arasında yarı yarıya fark var, giden oyuncular var, gelen oyuncular var. Zonguldak Kömürspor’un en büyük zaaflarından birincisi, defansta bireysel hatalarla gol yemesi... İkincisi de, ofansta, yani hücumda gol bölgesinde iyi organize olamayarak, girdiği pozisyonları da gole çevirememesi olarak göze çarpıyor. Teknik sorumlu Şenol Demir’in göreve gelmesinden bu yana bu eksiklikler üzerinde epeyce yol aldığını izliyoruz.

Şenol Demir, son teknik-taktik antrenmanda oyuncularını bu anlamda uyararak, 90 dakika rakibe nefes aldırmamalarını, sahanın her alanında baskı uygulayarak, disiplinli bir şekilde hakemin son düdüğüne kadar maçı kovalayıp mutlak kazanmalarının şart olduğunu ve taraftarlarımızın da büyük desteğiyle Erzurum’u yenerek, Play-Off yolunda önemli bir engeli geçmek istediklerinin altını çizdi.

[*] [*] [*] [*]

Hazırlıklar tamamlandı, her şey yapıldı. Oyuncuların morali gayet iyi, şimdi son sözü sahada görev yapacak futbolcular söyleyecek. Tribünde taraftarlar şarkılar söyleyecek, en büyük desteği verecek. Futbolcular da Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u (Dadaşlar) puansız gönderecek.

Dileğimiz bu yönde…

Gerçekten ne olacağını ben de çok merak ediyorum.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un iyi bir kadrosu var. ama Şenol Demir’li Zonguldak Kömürspor’un da savaşan yeni aslanları var.

Hadi bakalım, sağlam basın…

Vurduğunuz gol olsun.

Sonuç, 3 puan bizim olsun.