Demir Madencilik Grubu&[#]8217;na yapılan operasyon, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini nasıl etkiler?

Kamuoyunda son birkaç gündür bu konu konuşuluyor.

Operasyonun sürdüğü dakikalarda ve Demir Ailesi tümden gözaltındayken, seçimlerin kritik bir aşamaya geldiği konuşuluyordu.

Başkan Salih Demir olmak üzere Demir Ailesi tümden serbest kalınca, işin rengi değişti.

TSO Başkanı Salih Demir&[#]8217;in önümüzdeki günlerde yeniden sahaya çıkması ve işe asılması bekleniyor.

Peki, ne olur?

Bu operasyon Salih Demir&[#]8217;e güç mü verir?

Gücünü mü alır?

Türk toplumunun mazlumdan yana olan tavrını hepimiz biliyoruz.

Operasyon nedeniyle üç gün nezarette kalıp, dördüncü gün tutuklanmaları isteğiyle çıktıkları mahkemede serbest kalan Demir Ailesi mazlum mudur?

Eğer öyleyse, bu durum TSO seçimlerinde Salih Demir&[#]8217;in işini kolaylaştıracaktır.

Bu konuda ne Salih Demir konuştu.

Ne de karşısındaki aday Şenol Altuntaş.

Önümüzde bir aydan az bir zaman var.

Fazla yorum yapmaya gerek yok.

Bekleyip görelim.

Kıssadan Hisse: Hayat&[#]8230;

Hayat; çetele tutmak değildir... Hayat; seni kaç kişinin aradığı, kiminle çıktığın, çıkıyor olduğun veya çıkacağın demek de değildir. Kimi öptüğün, hangi sporu yaptığın, kimlerin seni sevdiği de değildir. Hayat; ayakkabıların, saçın, derinin rengi de değildir. Nerede yaşadığın veya hangi okula gittiğin de değildir. Aslında hayat; notlar, para, giysiler, girmeyi başardığın ya da başaramadığın okullar da değildir. Hayat; kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir. Kendin için neler hissettiğindir. Güven, mutluluk, şefkattir. Arkadaşlarına destek olmak ve nefretin yerine sevgiyi koymaktır. Hayat; kıskançlığı yenmek, önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir. Ne dediğin ve ne demek istediğindir. İnsanların sahip olduklarını değil, kendilerini olduğu gibi görmektir. Her şeyden önemlisi hayatı, başkalarının hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmektir.

İşte hayat, bu seçimden ibarettir. İnsanların en acizi dost edinemeyen, ondan daha acizi ise dost kaybedendir. (Charles Eguone)

Günün Fıkrası: Suat Ağabey&[#]8230;

Dünyada sadece bir çift kalan nadir bir ayı türünün erkeği ölmüş. Bu ender hayvanın üreme ihtimali sıfır, bu yüzden soyu tükenecek. &[#]8220;Ne yapalım?&[#]8221; diye düşünmüşler; kurullar toplanmış, çözüm yok. Kuruldaki bir Türk bilim adamı söyle demiş: &[#]8220;Bizim memlekette bir Suat Ağabey var, söylemesi ayıptır, aynen bu ayıya benziyor, hatta daha kıllıdır, ondan rica edebiliriz, 100-200 dolar da ödül verirsek, bu işi yapar ve ayıların soyunu kurtarır herhalde.&[#]8221; Bakmışlar başka çare yok, Suat Ağabeye gitmişler ve durumun önemini, yapacağı hizmetin büyüklüğünü anlatmışlar, bir de, &[#]8220;Karşılığında 100 dolar söz konusu&[#]8221; demişler.

Suat ağabey düşünmüş, &[#]8220;Olur, ama 3 şartım var&[#]8221; demiş.

Herkes sevinç ve merakla &[#]8220;Ne?&[#]8221; diye sormuş...

Başlamış Suat Ağabey şartlarını saymaya:

&[#]8220;1. Öpüşmem...

2. Yavru erkek olursa, rahmetli babamın adını koyarsınız.

3. 100 dolar çok, en fazla 50 dolar veririm!&[#]8221;

Günün Sözü:

Allah beni yandaşlarımdan korusun; ben kendimi düşmanlarımdan nasılsa koruyabilirim.

Marshall de Villars