Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve Belediye Meclis Üyelerinin bulunduğu WhatsApp Grubuna "Karla mücadelede yanımızda olmayanları da tarihe not ediyoruz. Herkes oldu lal. Bundan sonra herkes ektiğini biçecek. Zor günümüzde yanımızda olmayanların güzel günlerde yanımızda yeri yok. Teşkilat işini yapacak biz işimizi. Karşı cepheye geçmek isteyen buyursun geçsin. Bugüne kadar bana yapılan bu partide kimseye yapılmadı. Hep sükuneti korudum. Artık tamam. Azdan az çoktan çok gider" şeklinde bir mesaj atmış.
Bu mesajın ardından Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, "Göreve geldiğimiz günden beri Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan önderliğinde Zonguldak Belediyesi'nin hizmet anlayışını değiştirmiş ve şehrin kalkınması için vaat ettiği projeleri bir bir gerçekleştirmeye başlamıştır. Siyaset arenasında kendine yer edinmeye çalışan kesimlerin yapmış olduğu bu mesnetsiz açıklamalar bizleri şehrimize hizmet etmekten asla alı koyamaz. Bu kar elinizde erir" deyiverdi.
Ama Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek'in dili tutuldu. Tek kelime edemedi. O kudretli ilçe başkanı birden ortadan kayboldu. Oysa göreve geldiğinde neler söylüyordu. Kimse ona haksız, hukuksuz bir iş yaptıramazdı. Hatta ilçe yönetim kurulu toplantısında Hamdi Uçar ile bir konu masaya geldiğinde masaya yumruğu bir vurmuş, su bardağı tavana sıçramıştı! "
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a yönelik kullandığı "Ne oldu Paşinyan? Raks ediyordun. Cebrail'e yol çekiyordun. Hani yol? Şuşa'da parlamento binası inşa ediyordun? Ne oldu? Cehenneme gitti" sözleri geldi aklıma!
Biz de diyoruz ki: "Ne oldu Mükerremyan! Raks ediyordun! Ömer Selim Alan'a yol çekiyordun! Hani yol? Hamdi Uçar'a rest çekiyordun! Ne oldu?
Sen ki Ulu Önder Mükerrem Ayçiçek'tin! Ömer Selim Alan'ın o sözlerini nasıl içine çektin?
Zart ediyordun, zurt ediyordun!
Lafı yiyince yerine oturdun.
Büyük lokma yiyeceksin, büyük konuşmayacaksın.
Altı ay olmadan bütün foyan ortaya çıktı.
Mesela senin yediğin sözler, senden önceki Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'a denmişti!
Çağlayan o sözleri yemedi! Bedeli ne olursa olsun, o sözleri sahibine yedirdi!
Öyle olmasa zaten sen o koltuğu rüyanda göremezdin.
Bu kadar olaydan sonra aynaya bir bak.
Aynayı biraz aşağıya indir!
O kadar büyük olmadığın ortaya çıktı artık!
Ya da aynayı Kemal'e tuttur!
Çok güzel cümleler kuruyor!
Yağın kilosu bu kadar artmışken yaptığı bir işe yarasın!

Ak Parti kulislerinde bunlar konuşuluyor
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın gücü Zeki Tosun'un İl Başkanlığını almaya yetmedi.
Onun gücü Mustafa Çağlayan'ı ilçe başkanlığından etmeye yetti.
Ama Zeki Tosun, Milletvekili Aday Adaylığı için istifa ettiğinde, milletvekili adayı olmasını engelleyebilir. Zira, milletvekili adaylığında Genel Merkez kadar Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü geçiyor. Yalnız Ömer Selim Alan, Mükerrem Ayçiçek'i gördükten sonra Mustafa Çağlayan'ı mumla arıyor.
Bir gün eski Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman'dan helallik istediği gibi Mustafa Çağlayan'dan da helallik isteyecektir.
Mustafa Çağlayan, er ya da geç bu partiye dönecektir.