Sonucu merakla beklenen iki güçlü takımın mücadelesinde altın değerinde 3 puan Zonguldak Kömürspor’un oldu. Çok zorlu geçen maçta 87’nci dakikasında oyuna yeni giren Kaan Yıldırım, ayağının tozuyla 90+3’de galibiyete imza atan golü kaydederek, Erzurum’un Dadaşlarını Zonguldak’tan eli boş gönderdi.

[*] [*] [*] [*]

Maçın genel analizini değerlendirmeden önce, her iki takımın güç dengesine bakalım. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 7-8 milyon lira transfer yapılarak kurulmuş, oyuncularının çoğu 3’üncü Lig üstü klas futbolcular. Zonguldak Kömürspor’a baktığımızda ise, mütevazı bir bütçeyle ekonomik sıkıntılarla ligi götürmeye çalışıyor. Yani her iki takım arasında uçurum var, ama bu maçtan galip gelinmesindeki tek nedenini “inancın zaferi” olarak yorumlayabiliriz.

[*] [*] [*] [*]

Açıkça ifade etmek gerekirse, Başkan Süleyman Caner ve Yalovalı genç işadamı olan ve takıma büyük katkı sağlayan Hakan Albayrak kardeşimizle birlikte stada girerken tedirgindim. Daha sonra Büyükşehir Belediye Erzurumspor yöneticileriyle maç öncesi konuşurken, tedirginliğim daha da arttı.

Adamlar kasıla kasıla anlatıyordu:

“Buraya mutlak kazanmaya geldik. Maçın galibiyet primi 4 bin lira. Havanın soğuk olması lehimize… Ara transferde takviye yaparak, daha da güçlendik. İki maçtır kazanıyoruz ve bu maçı da kazanarak, grubun en iddialı takımı olduğumuzu ispatlayacağız. Sizlere de başarılar diliyoruz.”

Bu laflarla gardımızı düşürmeye çalıştılar, ama ben de bu lafların altında kalır mıyım?

Kalmam elbette…

“Şehrimize hoş geldiniz, ama boş gideceksiniz. Buraya ne iddialı takımlar geldi, ama sonucu hüsranla bitti. Zonguldakspor böyle iddialı maçlarda; inanıyor, savaşıyor ve kazanıyor. Bu maç da böyle olacak. Hak eden kazansın, ama biz kazanacağız” dedim.
Dadaşlara centilmence gözdağı, kendime de moral verdim. Sanki içimden geldi de söyledim. İyi ki de söylemişim, sonuçta galip gelen taraf biz olduk.

[*] [*] [*] [*]

NASIL GALİP GELDİK?

Evet, şimdi gelelim maçın 90 dakikalık ve hatta 90+5’lik anlarına…

Hakemin ilk düdüğüyle birlikte sahadaki dizilişe baktım. 4-2-3-1… Yani dörtlü defansın hemen önünde ikili set, onun önünde de 3’lü orta saha takviyesi ve ileride de golcü Okan Eken…

Bu dizilişle maça başlandı ve ilk dakikalardan itibaren inanılmaz baskılı hücuma yönelik etkili bir futbol ortaya koymaya başlandı. Klasiktir, deplasmana gelen takımlar, ilk 20-30 dakika ev sahibi takımın baskılı oyunlarını katı savunma yaparak durdurmaya çalışır ve direncini de kırdıktan sonra kendi oyun düzenini sahaya yansıtırlar. Fakat, Erzurumspor gibi kaliteli bir takımın golü yiyinceye kadar, 40’ıncı dakikaya kadar kalemize gelmeyi düşünmemesi doğrusu tuhafımıza gitti, ama işimize yaradı. Yanımda oturan Erzurumlu koyu taraftara, “Siz bu futbolla mı şampiyon olacaksınız” diye sorduğumda, “Ağabey, sizi yoruyoruz, ikinci yarı görürsünüz” gibi bir laf etti. Dakikalar 40’ı gösterdiğinde Zonguldakspor’un başarılı oyuncusu Burak Et’in karambolden çok akıllı araya girerek ağlara yolladığı golümüz geldi. Maçın ilk yarısı boyunca orta sahayı dahi geçmemek için katı savunma yapan Erzurumspor’un niyetini de anlamış olduk. Golü yedikten sonra aç kurt gibi saldırmaya başladılarsa da, hakem ilk yarıyı bitirdi.

[*] [*] [*] [*]

Bu arada, açık, ama soğuk havada maça gelerek Zonguldakspor’a büyük destek veren, en küçük bir taşkınlık yapmadan konuk Dadaş taraftarlarla centilmence ve saygı çerçevesinde, bu defa adam gibi galibiyet için tezahürat yapan ve bunda da pay sahibi olan muhteşem taraftarlarımıza buradan teşekkür ediyorum. İşte hep böyle olmalı.

[*] [*] [*] [*]

GELELİM MAÇIN 2’NCİ YARISINA…

Maçın 2’nci yarısı başladı ve bizler sanki, “Erzurum’dan Zonguldak’a hortum geldi” sandık. “Ağabey 2’nci yarı görürsünüz” diyen yanımdaki taraftarın lafı aklıma geliverdi. Adamlar öyle bir saldırmaya başladılar ki, neye uğradığımızı şaşırdık, sağlı-sollu ataklarla Zonguldakspor’u kendi alanına gömdüler. Bu müthiş ataklara karşı savunmamız çok muhteşem karşı koydu ve zaman zaman kontra ataklarla gol aradığımız da oldu ve 60’ıncı dakikada çift sarı karttan oyuncuları İbrahim Demirer kırmızı kartla oyundan atılınca, “direnç kazanırız” sandık, ama gerçekten Erzurumspor maçı hiç bırakmadı. 10 kişi kalmalarına rağmen sürekli gol aradılar. Top atışlarıyla kale dövülmeye başladı mı, bir delik mutlaka açılırmış ve öyle oldu. Tıpkı bizim ilk yarıda attığımız karambol gol gibi Erzurumspor da, 72’nci dakikada kazandığı korner atışından kale ağzında doğan kargaşada Serdar Deniz topu ağlarımıza yolladı ve skor 1-1 oldu.

Skor eşitlendi, ama Erzurumspor atakları da bitmedi. Galibiyet için yüklendiler, ama teknik patron Şenol Demir, çok akıllı oyuncu değişiklikleriyle maçın kaderini değiştirdi. Oyuna giren taze kanlar, skoru değiştirme adına kendini göstermeye başladılar. İstediği golü bulan konuk takım, maçın son anlarına doğru yeniden katı defans uygulamasına geçti, fakat maçın başından beri kazanmayı daha çok isteyen kırmızı-lacivertli futbolcularımız ve ilk golün sahibi Burak Et’in faul atışında, 87’nci dakikada oyuna giren Kaan Yıldırım ceza alanı içinin karışmasıyla 90+3’de kale çizgisinin hemen önünde son vuruşu yaparak, altın değerinde 3 puanı hanemize yazdıran isim oldu.

[*] [*] [*] [*]

BURAK ET MAÇIN YILDIZIYDI!

Ben bu maçta defansımızın sağ kanadını koruyan Burak Et’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çok güçlü fiziği, akıllı oyunu ve ataklara çıkmasıyla katkı sağlayan Burak Et, attığı çok kritik golle ve 90+3’de yaptığı ortada Erzurumspor ceza alanının karışmasını sağlayarak Kaan Yıldırım’a galibiyet golünü attırmasında da pay sahibi oldu. Bu bakımdan kendisini gerçekten kutluyorum. Sahada inanarak mücadele eden, savaşan ve haklı bir galibiyet alarak iddiasını devam ettiren futbolcularımızı da yürekten kutluyorum. Çok önemli ve belki de Play-Off yolunu açan 3 puanı almayı başardılar.

[*] [*] [*] [*]

Sonuç itibariyle ilk yarının tamamında Zonguldakspor, ikinci yarının beraberliğe kadar olan kısmında Erzurumspor iyi oynadı, etkili oldu, ama sonuç olarak Zonguldakspor 2-1 kazandı. “İnşallah bu çıkış maçımız olsun” diyerek, bundan sonraki tüm maçlarda ekibimize başarılar diliyoruz.

Takım oturmaya başlamış, iyi yoldayız.

Şenol Hoca’nın hakkını da vermek lazım…

Takıma inanç ve kazanma arzusu katmış