Hani hep söyleriz ya, “Başarı; birlik, beraberlik, kenetlenme, maddi-manevi destekten gelir” diye...

Kiminin parası çoktur; cömert davranır, çok verir.

Kiminin parası çoktur; ama sağıra yatar, destek olmamak için kaçamak yollar arar.

Kiminin azdır, ama gönlünden kopanı verir.

Kiminin ise gerçekten yoktur, ama iyi günde de, kötü günde de hep takımının yanında olur, başarılarda havalara uçar, başarısızlıklarda ise kalbi sızlar, için için ağlar.

[*] [*] [*] [*]

İşte bu bir sevdadır.

Zonguldakspor sevdası da böyledir.

Yalova’da oturan Zonguldaklı, Zonguldakspor sevdalısı İşadamı Hakan Albayrak da bu sevdalılardan biridir.

Kendisi Yalova’dadır, ama kalbi buradadır.

Öncelikle nasıl bir taraftara sahibiz, nasıl bir sevdayla kırmızı-lacivert renklere aşığız, birkaç örnek vermek istiyorum.

[*] [*] [*] [*]

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor, bu büyük kulüplerin ülke genelinde oturmuş taraftarı var, eyvallah, ama “Karaelmas” diyarı Zonguldak’ın da Zonguldakspor’u var. Süper Lig’de veya PTT 1’inci Lig’de mücadele eden şehir takımları maçlarını 500, bin, 2 bin, 10 bin kişi gibi değişik rakamlar içeren seyirci önünde oynarken, Zonguldak Kömürspor takımı Bölgesel Amatör Lig de (BAL) dahil, 3’üncü Lig’deki her maçını 3-5-10 bin kişiye oynuyor. Hele birde şampiyonluk mücadelesi verdiği maçlarda seyirci patlaması yapmak suretiyle ulusal televizyonlara konu oluyor, adeta düşman çatlatıyor.

[*] [*] [*] [*]

Çok ilginçtir, 1974 senesinde Zonguldakspor, o zamanki adıyla Türkiye 1’inci Ligi’nde Trabzonspor ile birlikte çıktığında şimdiki 13-15 bin kişilik kapasiteli stat tıklım tıklım doluyordu. O dönemde 18-19 yaşında delikanlı bir genç olarak -bu güzel tabloyu gördüğüm için söylüyorum- aradan geçen 40 yılı aşkın uzun bir yıla rağmen şimdiki genç kuşak aynı güzellikte Zonguldakspor aşkını devam ettiriyor ve tribünleri dolduruyor. Bundan güzel daha ne olabilir?

[*] [*] [*] [*]

Yalova’da oturan genç işadamımız Hakan Albayrak da, çocuk yaşlarda babasının elinden tutarak gittiği Zonguldakspor maçlarını izlerken, kırmızı-lacivertli renklere aşkı da burada başlamış. Sonraki dönemlerde ailesi Yalova’ya taşınmış ve Hakan Albayrak da ticarete atılarak, Allah ona “Yürü ya kulum” deyince, ekonomik anlamda güçlenmiş, ama içindeki Zonguldakspor aşkı hiç bitmemiş. İşte kader onu bir şekilde Zonguldakspor Başkanı Süleyman Caner ile tanıştırınca, genç işadamı da ekonomik anlamda destek vermeye başladı.

[*] [*] [*] [*]

NASIL BİR DESTEK, İŞTE YANITI…

Bundan yaklaşık bir ay kadar önce Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav’ın her hafta Cuma akşamları Pusula TV’de sunduğu “Sözün Özü” programına Zonguldakspor Başkanı Süleyman Caner ile birlikte ben de konuk olarak katıldım. Programın ilerleyen dakikalarında Hakan Albayrak, canlı yayına telefona bağlanarak, daha önce ısrarla görüşmüş olduğu Hataysporlu defans oyuncusu Uğurcan’ın 35 bin lira olan bonservis bedelini ödemek suretiyle takıma kazandırdığını açıkladı. Telefon konuşmasında Zonguldakspor’a olan sevdasını kısa da olsa açıkladı ve bu desteğin daha da artarak devam edeceği müjdesini verdi. Ben de genç kardeşimizle ilk defa bu programda telefonla tanışmış ve kendisine birkaç soru sormuştum. Zonguldak’a geldiğinde de bizleri ziyaret edeceği sözünü vermişti.

İşte aynı Hakan Albayrak, geçtiğimiz Perşembe günü ilimize gelerek, Zonguldakspor Kulübü’nü ziyaret etmek suretiyle ilk destek adımını da atmış oldu. Daha sonra antrenmanda olan futbolculara da baklava ikram ettikten sonra Zonguldakspor’un bundan sonraki tüm deplasman masraflarını karşılayacağını ifade ederek, ne kadar gerçek Zonguldakspor sevdalısı olduğunu dosta-düşmana gösterdi.

[*] [*] [*] [*]

Hakan kardeşimiz, aynı gün öğleden sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne geldi. Kendisiyle yüz yüze görüşme imkanı buldum. Gerçekten içten, sıcakkanlı, güler yüzlü ve Zonguldakspor konusunda o kadar duyarlı ki, konuşurken gözlerinin içi parlıyordu.

Daha önceleri defalarca yazdık, TV programlarımızda da bu şehrin yetkililerine, milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına, esnaflarına, ekonomik kaynağı olup da çekimser kalanlara çağrı yaptık, sorduk.

[*] [*] [*] [*]

ŞİMDİ YİNE SORUYORUZ…

Hakan Albayrak’ı ömrümde ilk defa gördüm, konuştum. Bu insan, Yalova’da oturuyor ve parasını orada kazanıyor, ama içindeki Zonguldakspor aşkı sebebiyle doğup-büyüdüğü şehrin takımına katkı sağlıyor. Önce 35 bin liraya bir futbolcu alıyor ve bundan sonraki tüm deplasman maçlarının masrafını üstleniyor.

Peki ya sizler ne yapıyorsunuz?

Bir Hakan Albayrak kadar olamıyor musunuz?

Bu şehrin gururu olan sevdamız Zonguldakspor’a gerekli olan desteği neden vermiyorsunuz?

Başkan Süleyman Caner’in takvim satarak, elde ettiği gelirle bu koca kulüp ne kadar yol alır?

Bu konuda Valimiz Sayın Ali Kaban’a teşekkür etmek gerekir, elinden gelen tüm gayreti gösteriyor, ama yeterli olmuyor.

Bu konuda bıkmadan, usanmadan duyarsız kalanları, sağıra yatanları aklı başlarına gelinceye kadar Zonguldakspor’a katkı vermeye çağırmaya devam edeceğim.

Zonguldakspor, bu şehrin takımı, hepimizin onuru, gururudur.

Herkes elini bu taşın altına sokmak durumundadır.

Kalın sağlıcakla