Saçma sapan sebeplerden dolayı yine uzun bir ara verdim yazılara. Yazım hazırdı aslında ama Sayın Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun Zonguldak ziyaretini bekliyordum.

Niyetim Silivri&[#]8217;ye destek olamayan CHP örgütlerini eleştirmekti. Bırakın Silivri&[#]8217;yi savcının mütalaasını okumasının ardından Zonguldak&[#]8217;ta yapılan mitinge bile katılmayışlarından; AKP&[#]8217;nin bize gülmesine sebep oluşlarından bahsedecektim. Ardından da kanalizasyon açılışında hep beraber oradalardı; .oktan iş oldu mu koşuyorlar diye yazacaktım ki vazgeçtim.

Cumartesi günü saat oniki civarında Karaman&[#]8217;da Kılıçdaroğlu&[#]8217;nu karşılayan muhteşem kalabalığı görünce bunları yazmak istedi. Zonguldak&[#]8217;ta açılışta ise bütün fikrim değişti. Karaman da ki kalabalığın dörtte biri yoktu tesis açılışında. Silivri&[#]8217;de ki yoklama kaçakları genel başkanın yoklamasında hazırdılar ama bir tek kendilerini getirebilmişlerdi.

Kılıçdaroğlu&[#]8217;nu seven birisi değilim ama ne olursa olsun benim partimin, CHP&[#]8217;nin, genel başkanına yapılan haksızlığı da kabul etmem mümkün değil. Cumartesi günü Zonguldak yıkılmalıydı. Hava güzel, şartlar uygun üstelikte hafta sonu. Eksik olan neydi? Sorumluluk duygusu, örgüt bilinci ve de biz duygusu. Ha birde birilerinin ayağını kaydırarak yarınını garantiye alma isteği fazlasıyla hakimdi hafta sonu Zonguldak&[#]8217;ta.

Bu olayın sorumluları belli. Filyos Vadisinin dibindeki kalabalık Zonguldak&[#]8217;ta yok ise bunun baş sorumlusu da Ali İhsan Köktürk&[#]8217;tür. Çalışmamış, çalıştıramamış sizin anlayacağınız. Çaycuma yakınlarında siz iyi karşılandınız ama diğer yerleri bilmem anlayışı yine hakim olmuş, Zonguldak milletvekili olduğunu unutarak. Bunu eskiden elini güçlendirmek için bilerek yapardı, bugün ise elde avuçta bir şey kalmadığı için ya ipe un serdi yada&[#]8230;

Yada kısmını az çok tahmin ediyorum ama bugün yazmak için erken. Kimse kolaycılığa kaçıp Muharrem Akdemir&[#]8217;i suçlamasın bu olay için. İl başkanının da beceriksizliğine versinler sadece. Sayın Köktürk&[#]8217;le ne alakası var diyenlerde genel başkanın ilk ziyaretini hatırlatırım, hatırlayamayanlara da güzel güzel anlatırım.

Zonguldak CHP tarihinde hiç görmediği kadar sessiz ve tepkisiz örgüt yapısına sahip. Arada bir İl başkanın çıkışları da olmasa sanırsınız bütün örgütler mevcut düzenden memnun, beğeniyorlar AKP hükümetini ve uygulamalarını. Herkesin bir hesabı var bir yerlere aday olacaklar çünkü. Bizim hesabımız umurlarında değil. Ne yapsınlar öyle gördüler çünkü. Milletvekili ağabeylerini örnek alıyorlar. Suya sabuna dokunmadan, genel başkanın burnun dibinde olunca her şey istedikleri gibi olacak sanıyorlar. Bizim yarınlarımızı değil, kendi yarınlarını düşünüyorlar.

İki yıldır bizim irademize Sayın Haberal&[#]8217;a sahip çıkamayanlar cumarteside genel başkanlarına sahip çıkamadı. Bu gidişle bir şeye de sahip çıkacakları yok.

YUKSELEN MHP DÜŞEN CHP

Açılım denen saçmalığın ardından birde barış süreci yaşıyoruz. Herkesin bir düşüncesi var süreçle ilgili. Hatta tavır geliştirenlerde. Bir tek CHP&[#]8217;nin yok. Ne düşünüyorlar ne yapacaklar bilen yok. Genel Müdür diye tanımlanan Bahçeli bile vuruyor yumruğunu ama CHP&[#]8217;de tık yok. Bahçeli yumruk vururken karşılığını da alıyor tabiî ki. Aynı tavırsızlığı meclise soktuğu HADEP&[#]8217;li vekillerin dokunulmazlık oylamasın da da göstermişti o zamanki adıyla SHP. Oylamaya katılmamıştı. O filmin devamını seyretmiştik hep beraber. CHP yine düştüğü kuyunun başında, tekrar düşmeyi bekliyor adeta.

Emin olun iten olmaz kendi kendine düşer o kuyuya.