CHP, kongrelerin arkasından ilk defa bir araya geldiği danışma kurulu toplantılarını, il danışma kurulu dışında bitirdi. Hepsini izledik, dinledik.

Beklendiği gibi sakin ve çatlak ses çıkmayan Alaplı dışında diğer ilçeler selden kütük kapmaya çalışan eski siyasilerin şovu şeklinde geçti. Sanki her dönem CHP’yi iktidar yapmışlar gibi; bizim zamanımızda şöyleydi, bizim zamanımızda böyleydi, siz hata yapa yapıyorsunuz dan öteye gitmeyen söylemlerin sonucunda da pekte verimli geçtiği söylenemez yıllardır özlemle beklenen bu toplantıların. Dağ fare doğurdu sizin anlayacağınız. Herkes gazını bir balona üfledi balonlar nerde belli değil; ortaya da çıkacak hali yok.

Oysa her danışma kurulu kendi sonuç bildirgesini hazırlasaydı, kendi bölgesinin ihtiyaçlarını, partisinin kendi bölgesindeki sorunlarını ve çözümlerini kaleme dökselerdi; inanıyorum ki çok daha faydalı olurdu.

Ama buradan hep yazıyorum amaç çözüm bulmak değil, kavgalardan besleniyor bu partinin politikaları. Bunun değişmesi içinde en az bir neslin siyasetten tamamen çekilmesi gerekiyor. Yoksa biraz daha kürsü işgaline ve aynı seslere tanık olmaya devam edeceğimiz kesin.

MUHAMMET ALBUZ HANGİ PARTİNİN BELEDİYE BAŞKANI?

Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, danışma kurullarında söz aldıkça parti içi bir sorunda yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Bildiğiniz üzere 2009 yerel seçimlerinde Muhammet Albuz CHP’den aday olmak istemiş; dönemin Gökçebey İlçe Başkanı Ömer Başoğlu tarafından kabul görmemişti. Daha sonra DSP adayı olarak seçimleri kazanan Başkan Albuz buradan da istifa etmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çaycuma ziyareti sırasında kendisine CHP rozeti takılmıştı.

Ama olayın iç yüzü Devrek ve Merkez İlçe danışma kurullarında patlak verdi. Meğer başkanın hala partiye üyeliği yokmuş. Bu konuda başkan il yönetimini suçlarken işin aslını da öğrendik. Başkan Albuz daha üyelik başvurusunda bulunmamış.

Koskoca Genel Başkan senin ayağına geliyor; sen bir form doldurmuyorsun koca başkan. Kimseyi suçlama bence senin durumun hiç piyango bileti almadan bana ikramiye çıkmıyor diye ağlayan İskoçyalıya benziyor.

GÜNGÖR TOPALOĞLU’NUN KALABALIK FOBİSİ Mİ VAR?

Danışma kurullarında yıldızına cila vurmaya çalışanlardan biriside emekli Dr. Güngör Topaloğlu’ydu. Emekli olduktan sonra ilk defa Zonguldak semalarında 2011 genel seçimlerinde görülen emekli doktor, merkez ilçe danışma kuruluna da Ankara’da ki yatırımlarından zorda olsa ayrılarak katıldı.

Siyasete heveslendiği 2012 yılından bu yana ürettiği tek politika Haberal karşıtlığı olan Topaloğlu, merkez ilçe danışma kuruluna da aynı konuyla damgasını vurmaya çalıştı.

Eski görev yeri olan Devrek’ten edindiğimiz bilgilere tek başınayken sakin bir yapısı olduğu söylenen doktorumuzun kalabalıkla ilgili bir sıkıntısı olduğu kesin. Anladık bu sorun çözülmeyecekte en azından söylemlerini değiştirse