Sezonun ilk yarısında yaşanan olumsuz tablonun ardından ligin ikinci yarısına 7 oyuncu transferiyle yepyeni bir heyecanla başlayan Zonguldak Kömürspor, kendi evinde oynadığı ve 1-0 galip geldiği Düzcespor maçının ardından mutlak puan ya da puanlar için gittiği lig ikincisi Kızılcabölük deplasmanından maalesef 2-1 mağlup ayrılarak, büyük bir fırsat kaçırdı. Adeta “Kızılca” kıyamet koptu.

Böyle bir sonucu hiç birimiz beklemiyorduk, ama her türlü sürpriz sonuçların olabileceği futbolun doğasında var. Hele ki, önem arz eden böylesine önemli maçlarda hatanın telafisi mümkün olmuyor. Bu maçta, başta maçı yöneten hakem olmak üzere yapılan hatalar, maçın skoruna yansımış, ama her hatayı hakeme yüklemek ne derece doğru, bunu da sorgulamak gerekiyor.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldak Kömürspor, canımız-ciğerimiz ve başarılı olmasını elbette hepimiz istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret ediyor, destek veriyoruz. Fakat gerçekleri de objektif olarak yazmak durumundayız. Geçtiğimiz Cumartesi günü bu sütunlarda yazmaya başladığım ilk köşe yazımda, “Zonguldakspor Şampiyon Olur Mu?” diye başlık atmış ve bunun nasıl gerçekleşeceği ile ilgili detaylı bilgiler vermiştim.

Bu bilgilerin en önemli olanı da, 2-1 mağlup olduğumuz Kızılcabölük maçıydı. Bu maçın 6 puan değerinde olduğunu ifade etmiş, galip geldiğimiz takdirde Zonguldak Kömürspor’u kimsenin tutamayacağını vurgulayarak, “Gazipaşa Caddesi’nde şampiyonluk türkülerini söylemeye hazır olalım” diye de eklemiştim. Ama maalesef olmadı, evdeki hesap çarşıya uymadı. Zirve hesapları ve Play-Off’a katılıp-katılamayacağımız, önümüzde oynanacak karşılaşmaların sonucuna kaldı.

[*] [*] [*] [*]

Kızılcabölükspor-Zonguldak Kömürspor maçını, Ender Yüksel arkadaşımızın görüntüleriyle Pusula TV’nin izleyicilerine sunduğu internetten pür-dikkat defalarca seyrettim. Nerede, ne hata yapılmış, kim yapmış, çok eleştirilen hakem maçı nasıl yönetmiş, bilgi sahibi oldum. Ve maçtan sonra da emin olmak adına önce Başkan Süleyman Caner ve daha sonra Teknik Patron Şenol Demir ile uzun süre görüştüm, maçın detaylarını öğrendim. Maçın görüntülerine göre, Zonguldak Kömürspor gerçekten iyi futbol oynamış, kazanma adına her şeyi yapmış. Kızılcabölük takımına, kendi sahasında oynamasına rağmen üstünlük kurmuş ve Berkan’ın attığı penaltı golüyle de öne geçmiş. Daha sonra skorun 1-1 olduğu yediğimiz gole baktığımızda, defansımızın rakip oyuncuyu kalemizin dibine kadar sokması engellenememiş. Burada bir defans zafiyeti olduğunu gözlemledim. Sonra hakemin aleyhimize sahne alıp düdük çaldığı dakikalar başlayınca mağlubiyet kaçınılmaz olmuş.

[*] [*] [*] [*]

Şenol Hoca’nın anlattıkları ve hakeme olan isyanı gerçekten dikkat çekiciydi. Şenol Demir Hoca konuşurken, ben ısrarla, “Hem rakibi, hem de hakemi yenmeliydik, çünkü biz Zonguldakspor’uz” dediğimde, bakın neler söyledi:

“Ben göreve geldiğimden bu yana inanın en iyi maçımızı oynadık. Yenmek için elimizden geleni yaptık, ama hakemi geçemedik. Hakem maçı katletti. Kızılcabölük takımı bizi yenemeyeceğini anladı ve maçı bıraktı, kalemize dahi gelemiyorlardı, ama hakem bu anlarda devreye girdi ve Okan’ın yüzde yüz penaltısını vermedi ve onların uyduruk pozisyonuna penaltı çaldı. Suçunu bastırmak için de son 2 dakikada rakibin iki oyuncusunu oyundan attı. Hakemler üzerimize oynuyor. Spor kamuoyu bunu böyle bilsin. 3 puanımızı hakem çalmıştır.”

[*] [*] [*] [*]

Evet, bu Şenol Hoca’nın bana söyledikleri… Ama baktığımızda 3 puan rakip takıma yazıldı. Lider Tirespor, kümede kalma mücadelesi veren Silivrispor’a 1-0 yenildi. Son haftalarda beklenmedik çıkışlar yapan ve bizi yenen Kızılcabölük dahi 1 puan geriden şampiyonluğa ortak oldu. Öyle bir lig yaşanıyor ki, her takım, her takımı yenebiliyor. Çok enteresan ve sürprizli geçen bir grupta mücadele ediyoruz. Liderle aramızdaki 9 puanlık fark devam ediyor, eğer bu maçı kazanmış olsaydık, 6 puan kalacaktı. Henüz her şey bitmiş değil, bundan sonraki haftalarda hataya yer yok. Bu gruptan birinci olarak çıkmamız çok zor görünüyor, ancak mutlaka Play-Off’lara kalarak hedeflediğimiz 2’nci Lige ikinci takım olarak çıkabiliriz. Yeter ki, kalan maçlarımızda en iyi sonuçları alıp ilk 5 içindeki yerimizi alalım.

Bu maçı unutup hafta sonu sahamızda oynayacağımız Kırıkhanspor maçına odaklanmalı ve moralimizi bozmadan önümüze bakmalıyız.