Zonguldak Kömürspor’da yaşanan olumsuzluklar, yeniden yerini güzel günlere bırakmaya başladı. Üzerindeki kara bulutları dağıtan kırmızı-lacivertli ekibimiz, sırasıyla sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u (1-0), İstanbul deplasmanında Silivrispor’u (2-0) ve en son Pazar günü oynadığı Maltepespor maçından elde ettiği (2-1) galibiyetler sonrası topladığı 9 puanla, ligde 4’üncü sıraya yükselerek, Play-Off potasına iyice yerleşti.

Şimdi hesaplar, bir başka yapılmaya başladı.

Ligin zirvesinde yer alan 5 takımın arasındaki puanlar birbirlerine yaklaşınca, herkes şampiyonluk hesapları yapmaya başladı.

İlk 5 takımın puanları şöyle:

Kızılcabölükspor : 48

BB.Erzurumspor : 46

1922 Tirespor : 46

Zonguldak Kömürspor : 42

Düzyurtspor : 41

Bu puan tablosuna baktığımızda, ligin ilk yarısında kendi sahamızda kaybettiğimiz 4 maça ve giden 12 puana içimiz yanıyor. Yani bu şu demek oluyor: Eğer kendi sahamızda bu kadar bonkör davranmasaydık, şu anda ligin zirvesinde liderlik keyfini sürüyor, belki de Gazipaşa’da şampiyonluk şarkıları söylüyor olacaktık.

Şimdi yeni bir heyecan başladı. 3 haftada toplanan 9 puan, takımı ok gibi yerinden fırlatarak kendine getirdi ve bundan sonra her şey daha heyecanlı, daha güzel ve anlamlı olacak. Zonguldak’ın kömürü bu saatten sonra bir başka alevli ve gür yanarak, herkesin içini ısıtmaya başladı. Maltepespor maçındaki eksik kadroya rağmen oynanan hırslı ve isteki futbol, geleceğe ışık yaktı. Zonguldak Kömürspor, sol şeride girerek, sinyalini yaktı ve son sürat zirveye doğru tırmanışa geçti.

[*] [*] [*] [*]

Maltepespor maçına gelecek olursak…

Açıkça söylemek gerekirse, Maltepespor maçından kendimce tedirginliklerim vardı. İstanbul’daki ilk yarı maçında 9 kişi yenemediğimiz bu takımı, daha da güçlenmiş haliyle nasıl yenecektik? Ve üstelik Zonguldak Kömürspor’da defansta Burak Et, Uğurcan Arslantürk ve hücumda da Onur Eriş gibi 3 as futbolcunun sarı kart cezalısı ve sakatlıklar nedeniyle oynayamayacak olması, tedirginliğimizi daha da arttırmıştı.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldak Kömürspor sevdalısı değerli insan Hakan Albayrak, Cumartesi günü telefon edip, “Mustafa Ağabey, Pazar günü sabah saat 11.00’de spor yazarlarına kahvaltı vermek istiyorum, sonra birlikte maça çıkarız, organize yapar mısın?” dediğinde, “O iş bende” dedim ve arkadaşları arayıp durumu izah ettim. Pazar günü de kahvaltı için buluştuk. Hem sohbet ettik, hem de takımın son durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Moralli bir şekilde de stada çıktık.

[*] [*] [*] [*]

Pusula TV, her zaman olduğu gibi maç öncesi Ender Yüksel ile stat önünde canlı yayın yapıyordu ve birçok kişinin de maç hakkındaki görüşünü almıştı. Ender Yüksel kardeşim, sağ olsun, beni görüp de anons ederek çağırdı ve maçla ilgili görüşümü sorduğunda aynı tedirginliğimi burada da ifade ettim. Ancak 3 eksik futbolcunun yokluğunda takımda forma şansı bulacak olan diğer futbolcuların da bu saatten sonra varını-yoğunu ortaya koyarak, bu maçtan mutlak galibiyet almalarının şart olduğunun da altını çizdim. Bu yarışta ya var olacaktık ya da sıkıntı yaşamaya devam edecektik.

[*] [*] [*] [*]

Takım iki maç üst üste kazandığında doğal olarak taraftarlar da Maltepespor maçına ilgi gösterip tribünleri daha da doldurarak, “12’nci Adam” görevini de layıkıyla yerini getirdi ve maçın başından sonuna kadar yeri-göğü “Kırmızı-Lacivert, Şampiyon Zonguldak” tezahüratlarıyla inletti. Yani havamızı yeniden bulmuştuk. Bu moral ve gazla takımda oynayan her bir futbolcu formasının hakkını verdi. Maltepspor’u Hüseyin Yılmaz ve hırçın çocuk Mert Caymaz’ın attığı iki güzel golle 2-0 yenerek, rakiplerine “bizsiz olmaz” mesajı verdi.

4 dakikalık uzatmanın son 2 dakikasına girildiğinde de kırmızı-laciverti defans oyuncuları, kendi ceza sahası etrafında laubali pas yapmanın bedelini, kaptırılan top ve kalesinde gördüğü golle ödedi. Demek ki, her zaman söylediğimiz gibi, hakem son düdüğü çalmadan maç bitmiyormuş, bu da ders olsun.

[*] [*] [*] [*]

Sonuç itibariyle, Zonguldak Kömürspor’umuz, haftalardır sıralamada üstünde yer tutan Birlik Nakliyat Düzyurtspor’u, Düzcespor deplasmanında 1-1 berabere kalmasıyla 1 puan geçerek, altına aldı ve zirvede ilk 4 sıranın içine yerleşti.

Bundan sonra 3’üncü Lig 1’inci Grup, çok daha renkli olacak.

İnşallah her şey Elmas’ın ayak sesleriyle son bulur