Ereğli'de bir sağlık merkezinde başhekim ve müdür, kadın çalışanlara tacizde bulunmuşlar, grup seks teklif etmişler. Konu AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır aracılığıyla İlçe Kaymakamlığı'na iletilmiş. Oradan da İl Sağlık Müdürlüğü'ne gelmiş.

Biz olayı duyup araştırmaya başladık. Böyle bir dilekçe var. İddiaya göre, dilekçeyi kadınlardan alan İlçe Başkanı Fatih Çakır. Olayı Kaymakamlığa ve Zonguldak'a taşıyan da Fatih Çakır. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, olayla ilgili sessizliğini koruyor. Fatih Çakır ve İsmail Çorumluoğlu, olayı soruşturacaklarına, olayı Pusula'ya kimin ulaştırdığını araştırıyorlar.

Ortalama zekaya sahip biri, bu tür haberlerin Pusula'da yayınlandığını bilir. O yüzden bu tür haberler Pusula'ya gelir. Olay soruşturulmaya başlandığında elde edeceğimiz bilgi ve bulguları kamuoyuyla paylaşacağız.

Tır Parkı yerine, otoparkta kılsaydık

Zonguldak Merkez'de Cuma namazı Ro Ro seferlerinin yapıldığı limanda kılınmaya çalışıldı. Çalışıldı diyorum çünkü farzı kılındı, gerisi eve bırakıldı.

Yağmurun yağacağı bir gün öncesinden belli. Namaz kılınacak yerleri belirleyen Zonguldak Valiliği, basına Meteroloji'den gelen raporu da atmıştı.

Acılık'ta Zonguldak Belediyesi'nin katlı otoparkında Cuma namazı kılmak varken, açık alanda Liman'da namaz kılmak kimin fikri merak ettim?

Bu durum şuna benziyor. Çarşı esnafı, son dakika namaza yetişip caminin dışında namaz kılar ya! Herkes namaz kıldığını görsün diye?

Yöneticilik zor zamanlarda belli olur. Her şey yolunda giderken yöneticilik yapmak maharet değil. Akla, mantığa uygun davranmak gerekir.

Madem Türkiye, 1 Haziran'dan itibaren normalleşecekti. İlk Cuma namazını 5 Haziran'da kılabilirdik. Zaten çok Cuma kaçırdık! Dinden çıkmazdık.

Kıssadan Hisse: Corona gazı!

Fırın kuyruğunda bekliyordum ki önümdeki gaz çıkardı. Duymamazlıktan gelecektim ki döndü bana sordu" sesi duydun mu?"

-Evet, dedim.

"O zaman sosyal mesafeyi korumamışsın."

Tekrar sordu, "Kokuyu da aldın mı? Eğer aldıysan o zaman masken bir işe yaramaz, yakında Coronaya yakalanırsın."

Sonra başını salladı bıyık altı şunları dedi: "İşte bunlar yüzünden virüs yayılıyor."

Hayatta böyle ikna olmamıştım. Hele önümde gaz çıkaran biri tarafından.

Günün Fıkrası: Fadime!

Dursun temeli çok sevinçli görünce dayanamamış:

-Ne oldi Temel çok sevinçlisin.

-Yahu arabaya sigorta yapturdum bir gün sonra kaza yapti.

- Eeee.

- Eve sigorta yapturdum bir gün sonra evim yandi.

-Ula her şeyin gitmiş da niye sevineysun..

He he.. Bugün da Fadime'yi sigortali yapturdum!