Başkan İbrahim Sandıkçı öğrencilerle buluştu Başkan İbrahim Sandıkçı öğrencilerle buluştu

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kapıları kapatsa da, canlı yayında ortaya atılan iddialar, asgari ücretlilere yönelik beklentileri tekrar gündeme getirdi. Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, canlı yayında yaptığı açıklamalarda Temmuz ayında asgari ücrete %15-20 civarında bir zam beklendiğini ifade etti.

Yavuz Barlas, ekonomist Şeref Oğuz'un Eylül ayında asgari ücrete zam yapılacağına dair kulis bilgilerini gerçekçi bulmadığını dile getirdi. Barlas, "Asgari ücretlilere Temmuz'da yüzde 15-20 arasında bir zam yapılması ve maaşların 20 bin TL'ye tamamlanması bekleniyor. Emekli ve memurlar gibi asgari ücretliler de yaz aylarında bir maaş ayarlaması görebilir" dedi.

Barlas ayrıca, 1 Mayıs'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın çalışma anayasasını ilan etmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de sendikalaşma oranının düşük olduğunu ve bu durumun çalışan hakları açısından güç kaybına neden olduğunu vurguladı. Kıdem tazminatının korunması gerektiğini belirten Barlas, "Kıdem tazminatı çok önemli bir hak ve tartışmaya açılmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi