Bu işlemde hastaların dökülen saçlarının yerlerine kendi sağlıklı saç kökleri eklenir. Saç ekimi işlemleri kişiye özel olarak tasarlanır. Bu işlemde genelde hastaların ense bölgesinden saç kökü alınır.

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilere uygulanan saç ekimi işlemi etkin bir yöntemdir. Bu yöntem kellik ya da saçta seyreklik yaşayan kişilere doğal ve kalıcı bir çözüm sunar.

Saç köklerinin artık aktif olmadığı saçsızlık sorunlarının meydana geldiği alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemleri uygulanarak nakledilmesi saç ekimi olarak isimlendirilir.

Saç Kökü Nedir?

Saç kökü kafatasının derisinde yağ tabakası içerisinde yer alan saç üreten hücreler ile çevrili kısımdır. Greft yapısı içinde çoğunlukla 1, 2 ya da 3 saç kökü bulunabilir. Çok nadir olsa da 4 kök bulundura greftler ve folüler üniteler de bulunur.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Saç, keratin isimli güçlü yapı proteininden meydana gelir. Derideki dış tabaka tırnakla aynı benzer yapıda bulunur. İç tabaka ya da diğer adıyla medulla sadece kalın kıllarda görülür. Korteks kısmı orta tabaka kılın rengini ve sertliğini meydana getirir. Kutikül olarak isimlendirilen dış tabaka ise son derece ince ve renksiz bir tabakadır. Korteksi koruma görevi bulunur.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Günümüzde saç ekimi yöntemi erkeklere en çok uygulanan kozmetik cerrahi yöntemleri arasında yer alır. Ancak bu yöntem erkeklere özgü değildir. Pek çok kadın da saç dökülmesi ya da seyrekleşme sorunu yaşar.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yöntemleri arasında en çok FUE yöntemi kullanılır. Ensede hafif iz bırakan çeşitli yöntemler de bulunur. Uygulanacak yönteme göre saç ekimi fiyatları değişiklik gösterir. FUE yönteminde saç kökleri tek tek alınır ve eksik olan bölgelere ekim işlemi gerçekleştirilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Enseden alınan saç kökleri hedeflenen saçsız bölgelere ekilerek işlem gerçekleştirilir. Alınan bu saç kökleri greft olarak isimlendirilir.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Kişiler doğal görünümlü bir saç yapısına kavuşur. Geniş bölgelerdeki saç dökülmesi tedavilerinde son derece başarılıdır. Saçlar yeniden çıktıktan sonra dökülme sorunları meydana gelmez. Erkeklere ve kadınlara rahat bir şekilde uygulanabilir. Ayrıca saç ekimi fiyatları uzmana ve uygulanacak yere göre değişiklik gösterir.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir? Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi işlemi çoğunlukla 30 yaş altında olan kişiler için önerilmez. Bunun yanında saç dökülmesi hızlı bir şekilde devam eden kişilere de önerilen bir yöntem değildir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Uygulamadan sonra kesin sonuçların görülmesi yaklaşık olarak 10-12 ay kadar sürer. Bu süreç çevresel faktörlere ve saç yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Saç Ekimi Fiyatları

Ekilen greft miktarına bağlı olarak saç ekimi fiyatları değişiklik gösterir.

https://www.ozanbalik.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.