Özel sağlık sigortası en basit anlamı ile anlaşma dahilinde faydalanabileceğiniz sağlık hizmetlerini garanti altına alan sağlık sigortası şeklinde tanımlanabilir. Söz konusu sigorta türüne göre beklenmedik bir hastalık ya da kaza sonucu ortaya çıkabilecek sorunlar için, sağlık hizmetlerinden yararlanırken ek bir ücret ödemenize gerek kalmaz. Özel sağlık sigortası ani kaza ve hastalık durumlarında tanı ve tedavi gerektiren sağlık hizmetinin giderlerini karşılamaktadır. İsteğe bağlı sigorta kapsamında yer alan özel sağlık sigortası genel olarak belirlenen hastanelerde daha iyi şartlar altında hizmet almanıza imkan tanıyan bir sigorta türüdür.

Özel sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler ağı sayesinde ilgili hastanelerde ek ücret ödemeden tedavi olmanızı sağlar. SGK ile anlaşması bulunan ve sigorta şirketinin özel şartlarına uygun olarak sözleşme imzalayan kurumlar listesi sayesinde fayda sağlaya bileceğiniz hastaneleri önceden öğrenebilirsiniz.

Özel sağlık sigortasının geçtiği hastaneleri önceden incelemeniz sağlıklı bir süreç yaşamanız açısından oldukça önemlidir. Özel sağlık sigortası kapsamında yatarak tedavi ve ayakta tedavi işlemleri gerçekleştirilebilir. Söz konusu yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı kendi içlerinde farklı hizmetlere ayrılır. Bunun yanı sıra ek olarak poliçe kapsamına doğum ve yurtdışı tedavi teminatı da eklemeniz mümkündür.

Genel olarak özel sağlık sigortası anlaşmalı olan sağlık kurumlarından hizmet almanızı sağlamaktadır. Bu anlamda sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu kurumlara göre geçerlilik yerleri değişiklik gösterebilir.

Özel Sağlık Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özel sağlık sigortası kapsamında sunulan tüm hizmet ve teminatlardan yararlanabilmeniz için bazı detayları öncesinde bilmeniz gerekir. Özellikle sigorta kapsamında sunulan hizmetleri ve anlaşmalı kurumları detaylı bir şekilde incelemenizde fayda var.

Genel olarak her sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşu farklıdır. Bu nedenle sigorta şirketi ile önceden bu konuyu konuşmanız gerekir.

Büyük şehirlerdeki anlaşmalı kurumlar ağı, küçük olanlara kıyasla çok daha geniş olacaktır. Geniş seçenekler arasında seçim yaparken ilgili kurumların size yakın olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Özel sağlık sigortası fiyatları ve diğer ürünler için https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.