Pandemi şartları günümüzde online terapi adı altında sağladığı online psikolog hizmetleriyle beraber insanların evden çıkmadan ya da herhangi bir toplu taşıma kullanmadan sesli, mesajlaşarak ya da videolu görüşme yaparak gerçekleştirebilecekleri bir terapi hizmetidir. Bu hizmette online terapi desteğiyle beraber uygun bir şekilde tasarlanan, güvenli bir platform üzerinde görüntülü görüşme yapabilir, bu sayede bireysel danışan olarak danışmanınıza istediğiniz her konuyla ilgili profesyonel destek alarak pek çok alanda terapi görebilirsiniz.

Günümüz teknolojisi iletişimin en iyi haliyle bugün online terapi veya psikolog desteğiyle sunulmasını sağlarken, birbirinden farklı bilim insanlarının tezlerine göre bakıldığında insanlığın sosyal bir varlık olması neticesinde yalnız hissetmesine karşılık tatminsizlik veya eksiklik duygularını aşması adına en iyi şekilde bu desteği alması bekleniyor.

Online Terapi Kimler İçin Uygundur?

Birbirinden farklı sebeplerle tercih edilebilen online terapi konusunda yüz yüze terapiye göre temel özellik olarak mekan ve ortama göre esnek bir şekilde davranış sergileme, istediğiniz her yerde anlık görüşme yapabilme rahatlığına sahipsiniz. Bu nedenle İzmir psikolog olarak görüştüğünüz ancak zorunlu şehir değiştirme sonrasında iletişime geçemediğiniz bir psikolog danışmanınız varsa, bu konuda online olarak iletişimi sürdürebilirsiniz.

Yaşadığınız yer, şehir merkezlerine uzaksa bu konuda da uzun bir yol gitmek çoğu zaman sizi terapi için uzaklaştırıcı etken olacaktır. Ancak bunun yerine online terapiyle birlikte en hızlı şekilde coğrafi konum fark etmeden çok kolay, hızlı ve pratik bir şekilde görüşmelerinizi online biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

İletişim kurma konusunda da eğer ki hiç konuşamaz ya da yabancı insanlara karşı yeterli derecede kendinizi rahat hissedemezseniz psikolog ile konuşma esnasında da yüz yüze olacağınız için sorun yaşayabilirsiniz. Bu iletişim sorununu çözmek, daha rahat bir şekilde seans gerçekleştirebilmek adına isterseniz online psikolog konusunda özel açılan oturumlarla psikolog ile karşılıklı uzaktan iletişimde olabilirsiniz.

Online Psikolog Desteği Ücreti Nedir?

Normal seanslara göre online psikolog ücretlerinin daha az maliyetli olduğunu söylemek mümkündür. Günümüzde online psikolog desteğiyle beraber evde, ofiste veya farklı bir ortamda hizmet veren psikologlar, bu sayede hizmet maliyetlerini düşürdükleri gibi bunu fiyata da yansıtmaktadır. Böylelikle daha kolay, hayat sorunlarına karşı danışanlarına daha ulaşılabilir hizmet vererek normal görüşmelere göre çok daha uygun fiyatlarda hizmet sağlamaktadır.

İstanbul, Ankara ya da İzmir'de araştırılan online psikolog ücretleri hakkında söylenebilen en basit şeylerden biri normal yüz yüze seanslara göre çok uygun fiyatlarda olmasıdır. Bu nedenle istediğiniz ve merak ettiğiniz hususlarda, kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız online psikolog ücretleri etmeden çok rahat bir şekilde iletişim kurma amacıyla psikoloğunuzla görüşebilirsiniz.