Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (ZBEÜ) ait "15 Temmuz Şehitler Kampüsü"nü geçtiğimiz günlerde gündeme getirerek, halka açılmasını önermiştik.
15 Temmuz Şehitler Kampüsü, Zonguldak'ın en güzel alanlarından biri, halkın nefes alabileceği ve kent manzarasının keyfinin çıkartabileceği bir yer.
Ama buraya halk giremiyor, halk giremedikten sonra hiç bir önemi yok.
Kampüsün halka açılmasını, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya sorduk.
Kendisi, ketum bir tavırla buranın halka açılamayacağını söyledi. Yüz ifadesinden hiçbir yumuşama olmayacağını anladık.
Bu alanın halka açılmasını isteyen bürokratlar ve siyasiler, Rektör Prof. Dr. Çufalı ile görüşüp işi hoşgörü çerçevesinde çözebilirler.
Ama; basın yazsın, sadece basın yazsın, onlar hiçbir şey yapmasın!
Sonra basının ne yazıp, ne yazmayacağına karışşınlar!
Böyle güzel...
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi hizmet binasının halka açılmasını talep eden kesim, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nü neden halka açtıramıyor?
Bunu kendinize sordunuz mu?
Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi binasını, halka açık olduğu halde, halka açtırmaya çalışan (!) zihniyet; halka tamamen kapalı olan, Zonguldak'ın en güzel yeri olan "15 Temmuz Şehitler Kampüsü"nü neden halka açtıramıyorsunuz?

[*] [*] [*] [*]
Ayrıca şunu da dipnot olarak düşeyim...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Zonguldak'a yapmayı planladığı 34 milyon TL'lik yatırım, imara aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla iptal edilmişti.
Bu karara, AK Partililer büyük tepki göstermişti, "34 milyon TL'lik yatırım geldi ama kullanılmadı" diye...
Peki...
O yatırımın yapılacağı alana giderken, yol üstünde sağa-sola bakarsanız; Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bir Tapu İl Müdürlüğü inşaatı enkazı var.
Bu enkazın ihalesi, 2014 yılında yapıldı. 2 yıldır orada öylece duruyor. Bu enkaz; vatandaşın yolunu, trafik akışını engelliyor. Çevre kirliliği yaratıyor ve görüntü kirliliği oluşturuyor.
Bu sizi rahatsız etmiyor mu?
Milli Eğitim'in projesine takılanlar, Tapu İl Müdürlüğü binasının enkazına da cırlasınlar.
Her şeyi kendinize göre sorgulamak etik değil.

Bu kadar zorlamaya ne gerek vardı?
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 69 Ambarları'na yapılması planlanan 34 milyon TL'lik yatırımı, Zonguldak Belediye Meclisi'nden nihayet geçti.
69 Ambarları'na yapılacak Halk Eğitim Merkezi binası, alanda bulunan diğer binalarla aynı yükseklikte olmaması nedeniyle 3 kez Belediye Meclisi'ne gelmişti.
Belediye Meclisi'ne en son geldiğinde, diğer binalardan 3,5 metre fazla yüksekliği bulunan yatırım, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin başvurusu sonucu mahkeme kararıyla iptal edilmişti.
Proje, Belediye Meclisi'ne olması gerektiği gibi gelerek, oybirliğiyle geçti.
Bu proje, ilk başta imara uygun olarak getirilmiş olsaydı, çoktan meclisten geçirilmiş ve yatırıma başlanmıştı.
Ama işte bu inatlaşmalar var ya!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 34 milyon TL'lik yatırımı Zonguldak'ımıza hayırlı olsun.