İnvisalign, diş sağlığı ve tedavisi ile ilgili bir terimdir. Temel olarak birbirine sıkışık ve hareketi olmayan dişlere devinim sağlamak amacıyla yapılır. Haftalık ya da iki haftalık süre ile değişimi yapılır. Ancak her değişim aşamasında ağız ve dişlerin iyileşme göstermesi beklenir. Invisalign tedavisinde hastaya takılan plak malzemeler şeffaf görünümdedir. Ağzınızda kaldığı süre ne kadar olursa olsun görünüm açısından sizi rahatsız etmez.

Hatta ince malzeme ile yapıldığı için bir süre sonra varlığını da unutabilirsiniz. Ortodontik tedavilerin hepsinde olduğu gibi burada da beslenme düzeniniz çok önemlidir. Özellikle tedavi devam ettiği sürece asitli içecekler, aşırı baharatlı ve tuzlu yiyecekler tüketmemelisiniz. Gece yatmadan önce ağız temizliğinizi yaparak uyumalısınız. Aksi takdirde gece ağzınızda zararlı bakteriler çok hızlı türeyecektir.

Invisalign Tedavisini Kimler Yapar?

Invisalign tedavisi ortodontik bir tedavi türüdür. Bundan dolayı sadece ortodontist hekimler tarafından yapılabilir. Üniversite hastanelerinde, özel diş kliniklerinde ve özel diş muayenehanelerinde yapılabilir. Gerekli ekipman ve uzman bilgisi şarttır. Tamamen kişiye özel tasarlana ağız içi malzeme sunulur. Tercih edilen klinik ya da hastanede gerekli hijyen koşulları da sağlanmalıdır. Invisalign tedavisi vücuda zarar vermeyen malzemelerden üretilir.

Kişide ne kadar süre kalacağına hekim karar vermelidir. Bunun için standart bir süre bulunmaktadır. Ancak durumu belirleyen başlıca faktörler şunlardır:

Hastanın yaşı,

Hastanın ağız yapısı,

Kilo,

Genetik yakınlık,

Tedavi sürecine uygun yaşayıp yaşamama

Tedaviye vücudun verdiği tepki

Tedavi aşaması boyunca kurallara uyum

Ağızda oluşan problemleri kronik bir rahatsızlığın tetikleyip tetiklemediği

Invisalign Tedavisi Sağlık Sigortası Kapsamında mıdır?

Sağlık sigortanızın kapsamına bazı hastalık tedavileri tamamen girer, bazıları kısmi dahil edilir. Öncelikle hangi tür sigortayı kullandığınız da önemlidir. SGK desteğinden faydalanmak için bu tür bir tedaviyi sadece fakülte ve devlet hastanelerinde yaptırmanız gerekir.

Özel sağlık sigortanız kapsamında olup olmadığı tedaviyi yaptırdığınız kuruma göre değişir. Başlamadan önce bu konuda klinikten bilgi alabilirsiniz. Böyle bir tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını doktorunuz basit bir diş filmi ile bile anlayacaktır. Tamamen çıkarılana kadar günde en az on yedi saat kullanmanız tavsiye edilir.

İnvisalign tedavisi hakkında bilgi almak için https://www.canerbalta.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.