2009 yılında yapılan idari yapılanma değişikliği ile Beylikdüzü ve Esenyurt ilçe olmuş, Bahçeşehir Başakşehir' e bağlanmış ve Büyükçekmece ilçesi büyük ölçüde küçülmüştür.

Büyükçekmece ilçesi doğuda Beylikdüzü ve Esenyurt, batıda Silivri, kuzeyde Çatalca ve Arnavutköy, güneyde Marmara Denizi ile çevrilidir. Büyükçekmece'nin bugün yüzölçümü 196 kilometrekare. 23 bloktan oluşan Büyükçekmece semti, Türkiye'nin en yüksek, Avrupa'nın ise üçüncü en yüksek TV kulesine ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en büyük fuar alanı ise bölge sınırları içinde TÜYAP'ta bulunuyor.

Büyükçekmece' deki Büyük Değişim

Düne kadar sayfiye yeri olarak bilinen Büyükçekmece, son yıllarda markalı konut projelerinin merkezi haline geldi. Büyükçekmece, 24 saat konut projeleriyle semt kimliğini değiştirdi. Bu alanda Büyükçekmece Gölü çevresi oldukça ilgi görmekte ve çoğu proje villa veya az katlı blok olarak tasarlanmaktadır.

TEM ve E-5 karayollarının geçtiği alana İETT, özel halk otobüsü ve İDO ile ulaşım sağlanabilmektedir. Buna ek olarak, 2007 yılında açılan son metro istasyonu Büyükçekmece'dedir. Bu sayede Anadolu yakasındaki Söğütlüçeşme' den Büyükçekmece'ye ulaşılabilir. Bölgede ulaşımda avantaj sağlayacak yeni hatlar yapılması da planlanıyor. 2019 yılında Bakırköy Esenyurt metro hattı, Büyükçekmece (TÜYAP) Silivri metro hattı ve Büyükçekmece sahil Tüyap teleferik hattı 2019 yılından sonra bölgeye hizmet vermeyi hedefliyor. Big Country projesi yakın zamanda faaliyete girecektir.

Akyapı Projeleri ve Kaynakları

Projeler şu şekilde sıralanabilir; Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Akyapı İnşaat, yeni projeler için düğmeye bastı. Proje, İstanbul'un Avrupa yakasında Büyükçekmece'de inşa edilecek. Akyapı İnşaat'tan Büyükçekmece'ye 499 konutluk yeni proje Akyapı İnşaat Büyükçekmece projesi, İstanbul İli, Büyükçekmece Mahallesi, Akçaburgaz Mahallesi (Alkent 2000 Mahallesi) F21d18b4a-D Pafta, 222 Blok, 6 Big Country uygulanacaktır. Akyapı İnşaat'tan Büyükçekmece'ye 499 konutluk yeni proje Projenin gerçekleştirileceği parsel ve bitişiğindeki 222 Ada 1 parsel üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır.

Bitişik 5 parselde Shell benzin istasyonu ve istasyona ait 2 katlı bina bulunmaktadır. Söz konusu parselin kuzey ve batısında Alkent 2000 konutlarına ait 2 katlı villalar bulunmaktadır. Kaynak: Akyapı İnşaat'tan Büyükçekmece'ye 499 konutluk yeni proje olacaktır. Akyapı İnşaat Büyükçekmece projesi kapsamında; 6.009.948 metrekare inşaat alanına sahip, 4'ü yol altı, 20'si yol üstü olmak üzere toplam 24 katlı tek bina. Akyapı projesi yakın zamanda faaliyete girecektir.

Büyükçekmece Koyu Etrafında Muhteşem Yapı

Büyükçekmece Koyu, 11 kilometresi Büyükçekmece ilçesinde olmak üzere toplam 17 kilometre uzunluğuyla İstanbul'un en popüler ve en sık kullanılan koyudur. Büyükçekmece Körfez Çevre Koy yerleşimi için tüm alt yapı tamamlanmış, üst yapı ve peyzaj uygulamaları çok kısa sürede tamamlanacak olup, 17 km'lik körfez alanına yaya yolları, bisiklet yolları ve gezi ile İstanbul'un tamamı kolayca ulaşabilecektir. Böylelikle kişiler alternatif bir hizmet deneyiminden avantajlı koşullar altında erişim sağlayabileceklerdir. Yapılan konutlar ve meskenler her açıdan kişilere avantajlar sağlayacaktır. Big Country Büyükçekmece her açıdan kişilere mükemmel bir yapı sunacaktır.