Bunun için yapılması gereken sadece muhafazakar otellerden birini tercih etmek ve tatil için bu otelde konaklamak olacak. Son derece konforlu ve lüks bir hizmet alabileceğiniz 5 yıldızlı İslami oteller ülkemizde mevcut ve bu otellerin konuklarına ne gibi olanaklar sunduğunu kısaca aktarabiliriz.

  1. Alkolsüzlük Kuralı

İslami otellerde özellikle üzerinde durulan kuralların başında alkolsüzlük geliyor. Bu otellerde alkol kullanımına kesinlikle müsaade edilmediğinin altını çizelim. Alkolsüz kuralı tüm otelde geçerli oluyor ve aynı zamanda otel odalarında da alkol kullanımına kesinlikle izin verilmiyor. İslam dinine göre alkol kullanımının haram olması nedeniyle tesisin hiçbir yerinde alkollü içecek çeşitlerinin servis edilmediğinin altını çizmekte fayda olacaktır. Dolayısıyla 5 yıldızlı muhafazakar otellerin sunduğu olanakların başında da alkolsüz kuralının harfiyen uygulanması geliyor. Dilerseniz tercihinizi bu otellerden yana yapabilirsiniz. Alkolsüzlük kuralının uygulandığı otelleri incelemek için de HalalBooking.com internet sitesine tıklayabilirsiniz.

Gerçek Sınava En Yakın ve Doğru Hesaplama Gerçek Sınava En Yakın ve Doğru Hesaplama
  1. Helal Yiyecekler

5 yıldızlı İslami otellerin sunduğu olanaklardan biri de helal yiyeceklerdir. İslam dinine göre bazı gıdaların haram olması nedeniyle tüketilmemesi gerekiyor. Bu oteller sadece helal olan yiyecekleri kullanarak yemek çeşitleri hazırlıyor. İslami otellerde konaklayanlar sunulan yemeklerin helal olup olmadığını sorgulamak zorunda kalmıyor. Dolayısıyla sabah kahvaltısı, öğle yemeği ya da akşam yemeği zamanlarında menü içerisinden diledikleri yemeği kolaylıkla seçebiliyorlar. Sadece helal yiyeceklerle hazırlanan yemeklerin servis edilmesi bu otellerde konaklayanların yemek saatlerinde de gönül rahatlığı ile tercih yapabilmesini beraberinde getiriyor.

  1. Kadınlar İçin Özel Alanlar

Otellerde sunulan en önemli olanaklardan biri de kadınlar için ayrılmış özel alanların bulunmasıdır. Kadınlar için ayrı açık ve kapalı havuz imkânları, plaj ve güneşlenme alanları gibi bölümlerin tamamen korunaklı olarak tasarlandığını belirtelim. Dışarıdan bakıldığında bu alanların görülmesi mümkün olmadığı için muhafazakar otellerde konaklayanlar mahremiyet konusunda da bir sıkıntı yaşamıyor. Kadınlar için ayrılmış olan alanlarda sadece kadın personel hizmet veriyor. Bu alanlara belirli bir yaşın üzerindeki erkek çocuklar da alınmıyor. Elbette kadınların karışık kullanım için tasarlanmış olan havuz ya da plaj gibi alanlara da girmesi mümkündür. Ancak bu alanları kullanmak istediklerinde tesettür mayo giymek zorundalar. Kadınlar için ayrılan ve tamamen korunaklı olan alanlar sadece havuz ya da plajdan ibaret değil. Spa merkezi, jakuzi, buhar odası gibi tatil keyfini ikiye katlayacak olan alanların da kadınlar için özel olarak ayrılmış olduğunu söyleyebiliriz. Oteller kendi imkânları çerçevesinde kadınlara mahremiyet endişesi yaşamadan kullanabilecekleri alanlar sunabiliyor.

  1. İbadethaneler

Bu otellerde ibadethaneler de bulunuyor ve tatilciler ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebiliyorlar. İbadethaneler düzenli olarak hijyenik bir şekilde temizleniyor. Namaz kalınabilecek ya da abdest alınabilecek alanların olması sayesinde otelde konaklayan tatilcilerin ibadet zamanlarında kendi odalarına çıkmalarına gerek kalmıyor. Bu olanağın da tatil konforunu ikiye katladığını söyleyebiliriz.

  1. Sağlık ve Eğlence Aktiviteleri

Elbette tatil yaparken çeşitli aktivitelerden faydalanmak isteyen tatilciler için pek çok olanak sunuluyor. Bu olanakların neler olduğu hangi otelin tercih edildiğine göre değişkenlik gösterebilir. 5 yıldızlı İslami oteller genellikle konuklarına bol miktarda eğlence ve sağlık aktivitesi olanakları sunuyor. Güzellik salonu, buhar odası, tuz odası, jakuzi, Türk hamamı, spor salonu, fitness salonu gibi imkânlar bu olanaklardan sadece bazılarıdır. Çocuk havuzları ya da az su sporları ile ilgilenmenizi sağlayacak alanlar da seçenekler arasında yer alabilir. Özellikle Selge Beach gibi popüler bir otelin tercih edilmesi durumunda konukların tüm bu imkânlardan gönül rahatlığı ile faydalanabileceğini belirtelim.

Peki, 5 yıldızlı İslami otelleri nerede bulabilirsiniz? Bunun için HalalBooking.com adresine tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden ülkemizin pek çok farklı bölgesinde hizmet veren muhafazakar otelleri liste halinde görebilirsiniz. Aynı zamanda muhafazakar yaşam şekline uygun hizmet veren termal otel seçeneklerini de görmeniz mümkün olacak. Otel fiyatlarını görebilir ve seçtiğiniz otel için rezervasyon işleminizi yapabilirsiniz.

 

Kaynak: Haber Merkezi