Tarih yolculuğunda pek çok kültür ve medeniyetin etkisinde kalan Kıbrıs, bu zenginliği mutfağına da yansıtıyor. Burada yaşamış pek çok medeniyetin izlerini taşıyan tarifleri, kendi yerel lezzetleriyle harmanlayarak zengin bir mutfak kültürü oluşturan Kıbrıs, ziyaretçilerine adeta bir lezzet şöleni vadediyor.

Akdeniz’in zengin tatlarıyla harmanlanmış Kıbrıs mutfağı, et, peynir, sebze ve deniz ürünleriyle dikkat çeker. Bu özel lezzetleri tadarak, Kıbrıs’ta bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Kıbrıs mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz mekanları keşfetmek için Kıbrıs Araç Kiralama hizmetinden yararlanabilir, kendinize en uygun fiyat aralığındaki aracı seçebilir ve seyahatinizi konfor içinde sürdürebilirsiniz.

Kıbrıs Mutfağının Tatlı Çeşitleri: Tatlı Kaçamak

İflah olmaz bir tatlı düşkünü iseniz ve yolunuzu Kıbrıs’a düşürdüyseniz, yöreye has tatlıları denemeden buradan ayrılmayın deriz. Kıbrıs’a özel ceviz macunu, spiral şekilli bir hamur tatlısı olan Gullurikya, bademli cevizli ve şerbetli bir hamur tatlısı Sini Katmeri; badem, fıstık, fındık dolgulu ve şerbetli bir hamur tatlısı olan Samsı ve ekmek kadayıfı Kıbrıs mutfağında öne çıkar.

Bir de adını kendi yurdundan alan Kıbrıs tatlısı var ki mutlaka yerinde tadılması gereken lezzetlerden biridir. Üzerine krema ilave edilmiş cevizli ve Hindistan cevizli bir kek olan Kıbrıs tatlısı, ekmek kadayıfı ve revani benzeri bir lezzet olarak öne çıkar.

Denizden Sofraya: Kıbrıs'ın Balık Lezzetleri

Kıbrıs Balık Lezzetleri

Denizle çevrili bir ada olan Kıbrıs’ta başta balık olmak üzere pek çok deniz ürününü deneyebilirsiniz. Dolayısıyla Kıbrıs’ta ne yenir sorusunun yanıtlarından biri de balık oluyor. Kıbrıs’ta en çok avlanan balıklar tekir, barbun, levrek, çipura, mercan, izmarit, uskumru, orfoz, kılıç, orkinos, kupes, sinarit olarak sıralanabilir. Bu balıklarla hazırlanan lezzetler Kıbrıs mutfağında sıkça tercih ediliyor.    

Bu özel lezzetleri Kıbrıs’ın hemen her şehrinde yer alan balık lokantalarında deneyebilirsiniz. Kıbrıs’ın balık restoranlarında usta şeflerin elinden çıkan birbirinden leziz balık çeşitlerini tadabilirsiniz. Akdeniz'in taze ve lezzetli deniz ürünlerini sunan bu mekanlar, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Etin Enfes Yolculuğu: Kıbrıs'ın Et Yemekleri

Et yemekleri Kıbrıs mutfağında önem bir yer tutuyor. Adaya geldiğinizde et çeşitleri olarak Kıbrıs’ta ne yenir sorunuzun cevabı olarak şeftali kebabı önerilebilir. Bunun haricinde fırın kebabı, dana kıymayla yapılan patates köfte, Molehiya, kıymayla yapılan bulgur köftesi, bumbar gibi çeşitleri, Kıbrıs mutfağı lezzetleri olarak tadabilirsiniz.

Cilt bakımına giriş: El kremi, ayak kremi, vücut kremi Cilt bakımına giriş: El kremi, ayak kremi, vücut kremi

Kıbrıs'ta bulunan birçok restoranda dünya mutfağından pek çok et yemeği seçeneğini deneyebilirsiniz. Her zevke hitap eden bu lezzetlerle Kıbrıs'ta gastronomik bir şölen yaşayabilirsiniz.

Lezzet Şöleni: Kıbrıs Meze Kültürü

Mezeler sadece alkollü içeceklerin tamamlayıcısı olmakla kalmayan ve tüm ziyafet sofralarına zenginlik katan lezzetler olarak bilinir. Sadece bu leziz mezelerle kurulmuş bir sofra bile bir ziyafet sofrası olmayı hak eder. Kıbrıs, farklı medeniyetlerden etkilenerek zengin bir meze kültürüne sahip olmuştur.

Kuzey Kıbrıs yemekleri içinde mezeler özel bir yere sahiptir. Kıbrıs, coğrafi konumu nedeniyle pek çok kültürle etkileşim halindedir. Bunun yansımalarını en çok Kıbrıs mutfağında görebiliriz. Lübnan, Arap ve Mısır, Rum etkisi başta olmak üzere pek çok farklı kültürden ilham alan Kıbrıs mutfağı leziz ve doyurucu mezeleriyle ön plana çıkıyor. 

Kıbrıs’ta ne yenir diyenler için tahin-limon, hellim peyniri, Hibeş, Kıbrıs sucuğu ve pastırması, börülce, yapraklı enginar, kazayağı, patates silkme, bulgur köftesi, gabbar turşusu, gullez, çakıstez gibi yöresel mezeleri sayabiliriz. 

Kaynak: Haber Merkezi