Bartın merkeze bağlı Kutlubeydemirci köyünde faaliyet gösteren Rimaks Tekstil Fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 51 işçinin fabrika önünde gerçekleştirdikleri eylem sürüyor. 17 Ağustos&8217;ta eyleme başlayan, önceki gün Bartın Zonguldak karayolunu keserek oturma eylemi yapan ve daha sonra kent merkezine yürüyen işçiler eylemlerine dün de fabrika önünde devam ettiler. Fabrikada eşi Yeter ile birlikte çalışan Mesut Akdemir, bayram öncesinde işten çıkarılmalarının kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Mesut Akdemir, iki yıldır bu fabrikaya emek verdiğini belirterek "Biz burada çalışırken patronlar ne dediyse yaptık. ´Mesai´ dediler mesailere kaldık, ´Sabahlamalar´ dediler sabahlamalara kaldık. Ben eşimle birlikte çalışmaktaydım ve kirada oturuyorum. İki yıldır çalıştığım bu fabrikada çoluk çocuğumu doğru dürüst görmeden her şeyimizle buraya fedakârlık yaptık&8221; dedi.


Mağdur durumda bırakıldık


Akdemir; &8220;Sendikaya üye olduk diye bizi mağdur durumda bıraktılar. Ben iki çocuğuma nasıl bakacağım, bayram geliyor çocuğuma ne alacağım? Burası kalkınma bölgesi diye ilan edildi. İşçilerin kalkınma bölgesi değil, sadece patronların kalkınma bölgesi oldu&8221; diye konuştu.
Yeter Akdemir de, sendikaya üye olduğu için işten çıkarıldıklarını belirterek şunları söyledi: "Eylem yaptığımız için, arkadaşlarımıza destek verdiğimiz için işten çıkarıldık. Karı koca burada çalışıyorduk. Zaten eşimi de daha önce çıkarmışlardı. Beni de çıkardılar. Arkadaşlarımıza destek verdiğimiz için çıkarıldık. Sendikaya üye olduğumuz için işsiz kaldık. Bu eyleme sonuna kadar devam edeceğiz&8221; şeklinde konuştu. İşçiler sloganlar ve alkışlarla fabrika yönetimini protesto ettiler.


Editör: Pusula Gazetesi