Filiz Doğramacı, kendisine borcu olan Gökhan Demir ile Zonguldak Belediyesi 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde karşılaştığını söyledi.

Doğramacı, "Ben günlerdir Gökhan Demir'i arıyordum. Tesadüfen terminalde karşılaştım. Bana olan borcunu ne zaman ödeyeceğini söyledim. Kendisi bana hakaret etti ve 'Seni burada öldürürüm, sülalen gelse alamaz' şeklinde tehdit etti. Ben de polisi arayarak şikayetçi oldum" dedi.

Gökhan Demir'in Karaelmas Polis Merkezi'nde verdiği ifadede, borcunun bir kısmını ödediğini, geri kalan kısmını da ödeyeceğini söylediği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ NEYDİ?

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı açıklayan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demir hakkındaki 150 bin TL'lik dolandırıcılık iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Gökhan Demir'den 2 yıl önce 190 bin TL'ye birisi minibüs, diğeri ise hafif ticari araç olmak üzere 2 araç aldığını, ancak parasını ödediği araçların hacizli olduğunu ve araçları alamadığını belirten Filiz Doğramacı, Gökhan Demir'in kendisine olan borcunu ödemesini istedi. Bir çocuk annesi olduğunu ve kızıyla birlikte geçimini sağlayacak bir iş kurmak amacıyla Gökhan Demir'den 2 araç satın aldığını belirten Doğramacı, "Gökhan Demir ile yaptığımız sözleşme gereği kendisine parayı verdim. Araçların alım satım işlemleri esnasında hacizli oldukları ortaya çıktı. Almak istediğim sadece 1 aracında 17 tane haciz vardı. Tabi araçları alamadık. Olsun başka bir iş kurarak kızımla yaşamaya devam ederiz dedim. Bu sefer Gökhan Demir'e verdiğim 190 bin TL paramı alamadım. Kendisinden 2 yıldır paramı talep ediyorum ancak alamıyorum. Senetleri var, 50 bin TL icrası var, 50 bin TL de araç sözü var. Ancak paramı bir türlü alamıyorum" dedi.

"BORCUM BORÇ DİYOR, BEN BORÇ VERMEDİM Kİ"

Alacağının tahsil edilmesi için icraya başvurduğunu belirten Filiz Doğramacı, "İcraya verdik. Üzerine hiçbir şey yok. Şirketi eşinin üzerine. Kendi üzerine bir mal varlığı olsa paramı kurtaracağım. Kendisinden paramı istediğimde ödeyeceğim diyor. Borcum borç diyor. İyi de Gökhan bey ben size borç para vermedim ki, ben sizden bir mal satın almak istedim ve parasını verdim. Siz ise bana hacizli olan 2 aracınızı satmaya kalkıştınız. Yani ben resmen dolandırıldım. Paramı istiyorum vereceğim diyor, 2 yıldır gelecek paramı bekliyorum. Çocuğumu ve kendimi geçindirmeye yetecek bir iş kurmak istedim, Gökhan Demir, çocuğumun rızkına resmen el koydu. Paranı ödeyeceğim diyor ancak 2 yıldır bekliyorum. 30 bin TL civarında bir ödeme yaptı. Onu da nasıl aldım bana sorun" ifadelerini kullandı.

"VERGİSİNİ ÖDEMEYENDAN BELEDİYE BAŞKANI MI OLUR"

"Şimdi çıkmış Filyos Belediye Başkanlığı'na adayım diyor" diyen Doğramacı, "Böyle nitelikli bir dolandırıcının aday adayı olması bile komik. Bu şahsın üzerine kayıtlı mal olarak 2 tane hafif ticari aracı var. Onların da üzerinde 17 tane haciz var. Bu hacizler de Vergi Dairesi, SGK gibi resmi kurumlar. Devlete vergisini ödemeyen bir adam nasıl belediye başkanlığına aday gösterilir? Eşinin üzerine olan malları var, onlar da icralık. Çaycuma'da bir yer almış o da eşinin üzerine yine kendi üzerine değil. Paramı almak için yasal bütün yollara baş vurdum. Avukatım da artık bıktı" şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞUMUN HAKKINI YEDİ, ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN"

Filiz Doğramacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ben paramı bu adama kaptırdım. Çocuğumla da yaşamak zorundayım. Bir iş kurup geçimimizi sağlamak istedik. Ama bizi dolandırdı. Çocuğumun hakkını yedi. Bir şekilde yaşamak zorundayım. Paramı vermesini istiyorum. Kendisiyle görüşmek için gidiyorum Ankara'da olduğu söyleniyor. Arıyorum açmıyor. Mesaj atıyorum hakaret ediyor, tehdit ediyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Allah Gökhan Demir'i bildiği gibi yapsın, benim çocuğumun hakkını yedi."

gokhan-demir-150-bin-lirami-vermiyor-beni-tehdit-ediyor
'Gökhan Demir 150 bin liramı vermiyor, beni tehdit ediyor'

Editör: Pusula Gazetesi