Aklım ve mantığım çeliştiği için bu konuda yazmayı hiç düşünmüyordum aslında. Bir yanda Karaoğlan&8217;a yani Bülent Ecevit&8217;e olan saygı ve sevgim bir yanda da memleketime olan bağlılığım.

Sitedeki anket vesile oldu bu yazıma. Sessizde kalamadım yenisini yapmaktansa var olanla oynama hastalığımıza. Oldum olası modifikasyonu seviyoruz bu doğan görünümlü şahinlerle başladı ilk. Ama bu sefer mevzu bahis Zonguldak. Hani gün geçtikçe unutulan, her geçen gün geriye giden, kısır kavgalardan bir adım ileri gidememiş, bu kış şehir merkezindeki Pazar yeri insanların üstüne yıkılan BİZİM ZONGULDAK.

İsmi sadece olumsuzluklarla anılan Zonguldak. Ankara&8217;dan gelirken il sınırı tabelası bile olmayan Zonguldak. Neyimiz kaldı bir tek kömürümüz yani KARAELMAS. Tek sembolümüz o şimdide onu istiyorlar Karayolları Bölge Müdürlüğü falan yetmedi çünkü.


Bende çok seviyorum rahmetli Ecevit&8217;i. Dürüst çizgisi olan mert siyasetçiydi; bu ülkede eşine az rastlanır olanlardan biriydi. Emin olun oda hazıra konmayı istemezdi, emekten haktan yanaydı çünkü. Hele bu tur polemiklerin içinde olmayı hiç istemezdi çünkü o kömürü çıkaran madencinin yanındaydı hep. Hiçte unutmadı Zonguldak sayesinde barajı aşıp meclise girdiği günleri. Yaptıklarının karşılığı değildi mutlaka aldığı oy ama bu hiç değil.


Bundan sonra sıra Konya&8217;dakine Kayseri&8217;dekine Rize dekine gelecek muhakkak ama startınız Zonguldak olmasın. Dokunmayın bizim KARAELMASIMIZA.