Zonguldak'ta Kız Meslek Lisesi olayına duyarlılık gösterenlerle, İstanbul Taksim'deki 'Gezi' olaylarına destek verenler aynı kişiler.
İsimlere bakınca aynı isimler.
Söyleme bakınca aynı söylemler.
Aynı dernekler. Aynı yüzler. Aynı pankartlar
Ben kişisel olarak, toplumsal duyarlılığa saygı duyuyorum.
Hafta sonunda Kız Meslek Lisesi'nin yıkılması yönünde görüş beyan eden siyasetçilerden biriyle konuştum: "Biz okulu yıkalım, yerine kocaman bir bina yapalım demiyoruz. Bina yapacaksak okulu niye yıkıyoruz. Ama orada bir kavşak düzenlemesi şart" dedi.
Kız Meslek Lisesi sürecini ilgiyle izliyoruz.

Silah ruhsatı almak için gazete çıkaranlar

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, şöyle dedi: "Afyonkarahisar'da TSO şöyle bir karar aldı. 'Maliyeye kaydı olmayan, SGK ödemelerini yapmayan hiçbir kurumu dikkate almayız' dedi. Bizim de ölçütümüz budur. Biz devletiz, açık söylüyorum. Maliyeye kaydı yoksa, SGK ödeyerek bunu yapmıyorsa o bizim için basın değildir. Şartları kimin tutuyorsa biz bunu yaparız. Devletin kurallarına uyarak bu işi yapması lazım."
Aslında AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bunu söyledi. Ama devlet adamı dili başka oluyor.
Anlayacağınız, Zonguldak'taki iktidar politikacıları ile iktidarın atadığı bürokrat artık aynı düşünüyor. Merdiven altı yayıncılık yapanlarla nasıl mücadele edileceğini hep birlikte göreceğiz.
Silah ruhsatı almak için gazete çıkartan ile intikam almak için internet sitesi açanlar düşünsün.

Arkadaşlara biraz para!

Geçenlerde internet şeysinde ağlayan iki kişinin ağlama nedeni oldu. Bu ikili AK Parti'ye vurup CHP'den nemalanmak istemiş. CHP'li Meclis Üyesi, WhatsApp'tan gruba mesaj atıp internet şeysinde ağlayan bu iki kişiye para verilmesi konusunda destek istemiş.
Ama hiç kimse elini cebine atmamış. Zaten internet şeysinde konuşanlardan biri "Zor günde dost düşman belli oldu" türünden şeyler söylüyordu.
Ben de bunlar niye 3 saat konuştular diyordum!
Meğer taksimetre açmışlar!
Ne kadar konuşurlarsa o kadar alacaklar!
Verin kardeşim adamların parasını!
Konuşmaktan damakları kurudu!

Kompleksinizden ölseniz de...

Zonguldak yerel basınındaki Pusula ve Ali Rıza Tığ düşmanlarına sesleniyorum. Pusula'nın yakaladığı güce ve okuyucu sayısına asla ulaşamayacaksınız.
Kıskançlık krizine girseniz de, kompleksinizden ölseniz de vazgeçmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın. Elinizden geleni ardınıza koymayın.
Hangi çöplükte kimlerle buluşursanız buluşun. Hangi platformla, hangi oda ile, hangi örgüt ile işbirliği yaparsanız yapın.
Ne habercilik refleksimize, ne hızımıza, ne de reytingimize yetişmeniz mümkün değil.