Sevgili Zonguldaklılar.

Durumun vahametini sizlere nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

İnşallah, Zonguldak halkı üç gün güneşli havada sokaklarda gezmenin cezasını ağır bir şekilde ödemez.

Yetkililer resmi açıklama yapmadığı için size daha fazla bilgi veremiyoruz. Bizi anlayışla karşılayın. Zor günlerden geçiyoruz.

Ama lütfen, gereksiz yere dışarı çıkmayın. "Özellikle 65 yaş ve üstü sokağa çıkmasın" demeyeceğim. Kimse çıkmasın kardeşim.

İlimizdeki vakalara bakıldığında 65 yaş üstünün değil, hepimizin risk altında olduğunu bilmenizi istiyorum. Corona yaş, sınıf, ayırmıyor.

Biliyorum sıkılıyorsunuz. Evet, biz de sıkılıyoruz. Ama başka çare yok. Karantinada, yoğun bakımda, mezarda sıkılmaktan daha iyidir.

Bunları "Üzülün, sıkılın, panik yapın" diye yazmıyorum. Sokağa çıkmayın. Çıkacaksanız uzmanların önerdiği tedbirleri alın.

İnsanlık olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntıya elbirliğiyle katlanacağız. Dayanışma içinde olalım. Her gecenin bir sabahı vardır.

Corona Virüsü yaşamak isterdim

Mesleğe yeni başlamış bir gazeteci olsam, Corona Virüs sürecini baştan sona yaşar, yazar, görüntüler, dünyaya anlatırdım.

Benim mesleğe başladığımda bırakın sosyal medyayı internet bile yoktu. Bir gazetecinin Corona Virüs süreci inanılmaz ilgi görür.

Düşünsenize önce gözlem altındasınız. Yalnız başınıza bir oda. Çektiğiniz yalnızlığı sosyal medyadan tüm dünyaya duyururdunuz.

Eğer durum kötüye giderse ve yoğun bakıma girerseniz tüm gözler sizin üzerinizde olurdu. Hastalığın tüm belirtilerini anlatırdınız.

Hastalığı atlatırsanız ulusal bir kahraman olursunuz. Tüm dünya sizin anlatacaklarınıza kilitlenir. Arkanızda müthiş bir hikayeniz olurdu.

Ama ben bu hikayeyi yaşamak için çok geç kaldım. Hala mesleki hayallerim var. Ve bunları birer birer gerçekleştiriyorum. Ama ailem var.

Bu satırları okurken kiminiz bana kızıyorsunuz. Ama ben bunu yapardım. Şimdi yapamam. Eşim ve çocuklarıma karşı sorumluluklarım var.

Günün Fıkrası

Bu köşenin müdavimleri fıkra bekliyor biliyorum.

Ama yok. Vallahi yok.

Çünkü bu fıkraları bana okuyucularım gönderiyor.

Çok güzel fıkralar var. Ama bazıları burada yayınlamaya uygun değil.

Yayına uygun fıkralarda buluşmak dileğiyle.