Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı sonunda istifa etti. Bu işin böyle olacağı belliydi. Çok daha önce görevden alınmalıydı. Ancak Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, anlaşılmaz bir şekilde Murat Kapıcı'yı korudu, kolladı, sardı, sarmaladı. Hakkında FETÖ soruşturması olan isimlere Milli Eğitim'de önemli görevler verildi. Murat Kapıcı, Vali Erdoğan Bektaş'ı da arkasına alarak herkese ahkam kesti. Okul müdürünü tehdit etti. Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını azarladı. Sendikacıya posta koydu. Pusula, usanmadan, üşenmeden araştırdı, takip etti ve sonunda Murat Kapıcı pes etti. Şimdi Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak göreve devam edecek!

Murat Kapıcı, çok daha önce görevden alınmalıydı. Savcı kardeşinin FETÖ'den açığa alınması beklenmemeliydi.

Ve sonunda Vali Erdoğan Bektaş ile Murat Kapıcı birlikte izne ayrıldılar!

Stent olayında olduğu gibi bu olayın içinde de Vali Erdoğan Bektaş var! Ama o konuşmak yerine Tonya'ya gitmeyi tercih etti! Kafasını dinlesin gelsin! Belki bilmediğimiz bir şey söyler, aydınlanırız!

Koltukta biraz daha fazla oturabilme uğruna

BEÜ Tıp Fakültesi'nde stent olmadığı için ölen Ercan Kacalı'nın ölüm haberi Zonguldak'ı ayağa kaldırdı. Ayağa kalkmayan sadece sorumlulardı.

Stent skandalında baş sorumlu BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'dır. Özür bile dilemedi. "Biz iletmemiz gereken her yere sorunu ilettik" dedi.

Rektörün bir aylık döner sermaye ücretiyle yüzlerce stent alınabiliyordu. Başhekimle gittikleri yetkili "Patlarsa patlasın" dedi. O da sorumlu!

Zonguldak'ın nasıl yönetildiğini görüyorsunuz değil mi? Maden ocağına cep telefonu ile inip selfi çeken bir Valisi var bu şehrin!

Stent yok diye 42 yaşındaki bir insan ölmüş de ne olmuş değil mi? Maaşlar keko! Yolluklar, harcırahlar, döner sermayeler süper!

Hastaneye 2 milyon liralık kantin kirasını ödemeyen kişiden parayı tahsil edemeyenler, 250 liralık stent yüzünden ölen kişiye üzülmüyorlar!

Sonra birileri bu kentte yöneticiyim diye geziyor! Bir de bizi eleştiriyorlar! Utanmasalar kantinciden aldıkları parayı da geri iade edecekler.

Ne uğruna? Devletin kendilerine bahşettikleri koltuklarda biraz daha fazla oturabilme uğruna!

İseyin Abinin hatırına!

Bürokraside atama rüzgarı bekleniyor

Milli Eğitim İl Müdür Vekili Murat Kapıcı'nın istifası, bürokraside domino taşı etkisi yaratacağa benziyor.

Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü'nün değiştirilmesi bekleniyor. Yerine gelecek isim konusunda anlaşma sağlandı.

Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, 15 Ocak'ta emekli olacağını söyleyip daha yüksek tazminat alabilmek için anlayış istemişti.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hayrettin Şahin'in yerine asaleten bir isim atanacak.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ayben Özkan, İl Ticaret Müdür Vekili İsmail Maden, Meteoroloji Müdür Vekili Şükran Aydemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdür Vekili Süleyman Sipahi, İl Defterdar Vekili Seçkin Işık vekaleten görev yapıyorlar.

Bu isimlerin ya asaleti gelecek, yada yeni isimler atanacak.