Ak Partili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın bira içiyor olması, partinin kuruluş ilkelerine aykırı değil! Ama bu yönde yapılan haberler gazetecilik meslek ilkelerine aykırı.

Üstelik Ömer Ünal, sözü edilen fotoğraflarda bira içerken görülmüyor. Görülse ne olacak? Ak Parti'de alkol kullanmayan kaç belediye başkanı var?

Vallahi ne yalan söyleyeyim; Ben Çaycuma Belediye Başkanı iken Mithat Gülşen ile, Ak Parti'de iken Vedat Öztürk ile, Devrek Belediye Başkanı iken Mustafa Semerci ile, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile, Bakacakkadı Belediye Başkanı iken Sezgin Özdemir ile, Saltukova Belediye Başkanı iken Adil Düzlü ile içtim. Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan da iyi içermiş!

Mesela Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Abdülkerim Gün de iyi içerdi.

'Belediye Başkanını içki içiyor' diye yazılmaz mı, yazılır! Nasıl yazılır?

Ömer Ünal, Filyos Antik Kenti'nde masayı kurar, içer, yazılır! Hatta "Bir tek dansöz eksikti" diye manşet atılır!

Merak edenler için söyleyeyim! Ak Parti'de bir belediye başkanına, "Sen niye içtin" diye bir soru sorulmaz!

Hele bir turizm beldesinin belediye başkanına, "Sen içkili mekanda niye oturdun? Niye içki içtin?" denmez!

Üstelik bu haberler da para etmez! Biz bu haberin yazılma nedenini biliyoruz.

İçenin zararı kendine. Ama içkinin ardından yapılan işler sakat! Onlara dikkat etmek lazım!

15 Temmuz'da ülkemizin başına gelen felaketi, rakı içenler değil, başı secdeye gidiyor diye bildiğimiz kişiler yapmıştı.

O yüzden bu konularda biraz daha dikkat edelim.

Başkan'dan adalet bekliyorlar

Zonguldak Belediyesi karşısındaki parka yerli üreticiler yerleştirilecekti. Ama bizim pazarcı esnafı pirana gibi oraya da üşüştü. Hem de en güzel yerleri kapmışlar. Köylü esnaf yine orta yerde kalmış.

Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Selim Alan'ın adaletine inanıyor, güveniyoruz. O pazar yerinden halden mal alıp satanları derhal çıkartmalı, üretici esnafı rahatlatmalı. Yoksa yakında orada bir tane yerli üretici kalmaz.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı ile Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan bu işe köklü bir çözüm bulurlar.

Değneğin bir ucu Çetin Bozkurt'un elinde mi?

Devrek Belediyesi İmar İşleri'ndeki yolsuzluğu kamuoyuyla paylaşan CHP'li Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt hakkında başka iddialar da geliyor.

Bu Nuri Bozkurt kimse? Bu konuda çok şikayet geliyor. İddiaları somutlaştırmaya çalışıyorum. Biz açıklamadan başkan açıklarsa sevinirim. Açıklama yapmazsa da paşa gönlü bilir.

Seçim öncesi ve sonrasında Ankara'ya doğru höyküren Çetin Bozkurt'un sesinin birden kesilmesi tesadüf olabilir mi? Değneğin bir ucu Çetin Bozkurt'un elinde mi?

10 Kasım'ı bekliyoruz...

Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarını eski günlerdeki coşkusuna döndürdü.

Şimdi sırada 10 Kasım var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü için de aynı hassasiyeti bekliyoruz.

Bir kötünün yedi mahalleye zararı dokunur!

Anlamı şu: Yalancı, düzenbaz, iffetsiz bir kimse sadece kendi çevresine zarar vermekle kalmaz; kötülüklerini daha geniş çevrelere de taşır. Kendinin, yakınlarının, çevresinin ve daha geniş muhitlerin adını lekeler; bu leke gittikçe yayılır. Bu durum, başka konularda, başka ortamlarda da görülür.

İşte bizim yazdığımız kişiler bu karakterdeki kişiler.

Uzun uzun yazmama gerek yok sanırım.