Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gibi büyük sorumluluk gerektiren bir göreve getirilmesi, kendisine duyulan güvenin bir göstergesidir.

Dostumuz, hemşehrimiz Yüksel Kocaman'ın bundan sonraki görevini kestirmek güç! Ama yükseleceğini tahmin etmek zor değil.

Şöyle ki... Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır'ın milletvekili olduğu yerde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın Bakan olması sürpriz olur mu?

Referandumdan "evet" çıkar da, Anayasa değişikliği kabul edilir, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirse, Bakan olmak için milletvekili olma şartı da gerekmiyor.

Bu toprağın insanı olan Yüksel Kocaman'ın bu toprağın insanlarına olan borcunu ödeme fırsatını en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyoruz.

Hiç olmazsa, insanımızı itip-kakmaz... Sımsıkı kucaklar...

Tokat gibi sözler...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Pusula'ya çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dedi ki:

"Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Başkanlarımıza, Sayın Valimize, Sayın İl Emniyet Müdürümüze, bu şehirde yaşayan tüm insanlarımıza Zonguldak'a sahip çıkmaları için çağrıda bulunuyorum. Zonguldak'ta yaşayıp Zonguldak'a sahip çıkmıyorlarsa, Zonguldak'ımızdan gitsinler, kendi illerinde, kendi memleketlerinde yaşasınlar."

Demirci, devam ediyor:

"Enerji Bakanımıza buraya geldiği zaman işçi açığını anlatabilme fırsatımız olmuştu. Ondan sonra ulaşma fırsatımız olamadı. Sayın Vekillerimizle; Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza, hatta Cumhurbaşkanımıza ulaşma imkanlarımız olabilir. AK Parti Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır'a, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile daha samimi, geçmişten gelen bir dostluğu olduğu için sorunların çözümü noktasında daha fazla iş düşüyor. Sayın Özbakır'a tekrar söylüyorum. Bizleri biran önce Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştürsün."

Demirci, yine devam ediyor:

"Bir gazetede 'kandırıldık' başlıklı haber çıkmıştı. O 'kandırıldık' lafı sadece TTK ile ilgili değil, Zonguldak halkı olarak kandırıldık. Seçimlerden önce Başbakanımız geldi, bazı vaatler verildi. Vekillerimizin bazı söylemleri oldu. 'İşçi aldırmak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız' demişlerdi. Şu ana kadar ciddi bir çalışma olduğunu görmüyorum."

Ahmet Demirci, çok net bir şekilde, Zonguldak halkından yetki alanların sorumluluklarını yerine getirmesini istiyor. Bir adım daha ileri gidip, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin Zonguldak'tan gitmelerini istiyor.

Bu mesajın hedefi açık...

Demirci, özellikle AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'a sesleniyor.

Aslında diyor ki:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile olan dostluğunu ve samimiyetini kendin için değil, Zonguldak için kullan. Kullanmıyorsan, memleketine git... Orada yaşa..."

Mesaj; çok net, çok açık...

Yalayıp-yutacak mısınız?

Hani şu saçma sapan yazılar yazan, Türkçe katliamı yapan biri var ya!

Hani kimsenin pek tıklamadığı, vekilin telefonlarından, "Bak ne yazdık, okuyun" diye mesajların atıldığı bir site var ya!

Hani orada bizim için sürekli yazılar yazan zevat var ya!

Hani sabahtan akşama kadar Hüseyin Özbakır'ı yıkayıp-yağlayan biri var ya!

Ondan görüp o yazıları sitelerine alanlar, bir de "gazeteciyiz" diye geçinenler var ya!

Onlara sesleniyorum.

Bakın, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'a neler söylüyor?

"Eğer Zonguldak'ta yaşayıp Zonguldak'a sahip çıkmıyorsalar, Zonguldak'ımızdan gitsinler, kendi illerinde, kendi memleketlerinde yaşasınlar" diyor.

Okudunuz değil mi?

Ne yapacaksınız şimdi?

Bu kadar sözü yalayıp-yutacak mısınız?

Yoksa gereğini yapacak mısınız?

Danışman şeysi!

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ne diyor, bak:

"Geçtiğimiz günlerde bir gazetede 'kandırıldık' başlıklı haber çıkmıştı. O 'kandırıldık' lafı sadece TTK ile ilgili değil, Zonguldak halkı olarak kandırıldık."

Hadi Danışman bi şeysi!

Hemen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a şikayet et!

Savcılara suç duyurusunda bulun!

Hadi ne duruyorsun!

Ayağa kaldır ortalığı!

Ahmet Demirci'yi ara, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" filan de!