İl Özel İdaresi´nin iki yıl önce yaptığı iş ve işlemler üzerine açılan soruşturmada 11 kişi gözaltına alındı. 3 kişi Savcılıkça serbest bırakıldı, 8 kişi mahkemeye sevk edildi.


Yargılama sürüyor. O yüzden, olayın yargı aşamasına girmek istemiyoruz.


Ama konu iki yıl öncesinin konusu.


Yani Yavuz Erkmen burada Vali idi.


Şimdi Denizli´de Vali.


Bu olayda gözaltına alınan Alagözler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Alagöz ile Vali Yavuz Erkmen o kadar yakındı ki...


Sayın Erkmen, havaalanı hafriyat çalışmasında bir numaralı rolü Kadir Alagöz´e vermişti. İrfan Gül, Vali Erkmen´e en yakın müteahhit idi. İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Vali Erkmen´in en yakınındaki isimlerden biriydi.


O dönem telefonlar dinlenmiş.


Operasyon yapılmamış.


Erkmen´in gidişi mi beklenmiş?


Dosyanın içeriğine hiç girmiyoruz.


Kim hata yapmışsa cezasını çeksin.


Bizim üzerinde durduğumuz konu, fotoğrafın flu olması.


Bu isimler alınıyorsa, Vali Yavuz Erkmen´in de ifadesi alınmalı.


O dönem, KÖYDES ihaleleriyle ilgili iddialar ortaya atıldığında Vali Erkmen sert tepki göstermişti. İki yıl önce yapılmış yolun davası yeni görülüyor. Bir dönem çok saygın olan isimler, diğer dönem kötü ilan ediliyor.


Daha on gün olmamıştı. Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu samimi bir havada konuşup sohbet ediyorlardı.


Kalaycıoğlu, dün bir polisin kolunda Adliye´ye giriyordu.


Dün Zonguldak Adliyesi´nde, iki yıl önce yapılmış bir yolun davası görülüyordu.


Not: ´Operasyonun merkezi Açık Çarşı mı?´ demiştik ya. Bazıları gerçekten inanmış. Biz fantezi yapmıştık. Böyle olayları, Celil Uzun gibi önceden bilecek kadar derin değiliz.



Kamu yöneticilerinin dikkatine...


KÖYDES Operasyonu kafamızı karıştırıyor.


Alagözler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Alagöz´e Bartın Emniyet Müdürlüğü, teşkilata hizmetlerinden ötürü plaket veriyor. Altı ay sonra koluna kelepçe vuruyor. Alagöz, Zonguldak Valiliği başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ciddi oranda destek veriyor, hemen hepsinden plaket alıyor.


Emniyet Müdürlüğü´ne de katkıda bulunuyor. Bugün Adliye´ye gidiyor.


Bu adamın telefonları iki-üç yıldır dinleniyor. Ve diğer isimler.


Bundan sonra kamu kurumları, katkı alacakları işadamları için devletin istihbarat kurumlarından ´temiz´ belgesi alsınlar.


Ya da bu adamlardan alınan bağışlarla nezarethanelerde iyileştirilmeler yapılsın.


Hiç olmazsa insanlar kendi verdikleri paraların keyfini sürsünler!



Mahmut Ata Sayın aradı...


Pelenkoğlu Hazır Beton Genel Müdürü Mahmut Ata Sayın aradı.


Uzun süredir görüşmemiştik.


KÖYDES olayları nedeniyle çok sık telefon aldığını, ancak bu olayın hiçbir yerinde olmadığını özellikle vurguladı.


Mahmut Ata Sayın, dün bu köşede yer alan "Pelenkoğlu, Sayılı, Alagözler gibi firmalardan hangi devlet görevlileri bağış isteyecek?" şeklindeki yorumum üzerine şöyle dedi: "Yorumunuza itirazım yok.Ancak böyle bir olayın hemen ertesinde yapılan bu yorum, Pelenkoğlu olarak bizim de bu olayların içinde olduğumuz izlenimine neden olabilir. Biz bu olayların içinde hiçbir şekilde yer almadık."